Odcinek 076 - S04E11 - Making Angels
Napisano 09.01.2012 - |13:38|
Napisano 05.02.2012 - |14:12|
No i spotkanie 2 Astrid na początku świetne xD. Ogółem cały odcinek mi się podobał. Może ktoś powie, że specjalnie nie porwał, lecz ja jestem zadowolony.
Napisano 05.02.2012 - |18:34|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 05.02.2012 - |23:50|
Podobała mi się współpraca głownych bohaterów w laboratiorium Waltera.
Nooooooo... nie do końca.Odcinek w porządku, ale jedynie o co mógłbym się doczepić to to, że nie próbowali rozwikłać w jaki sposób profesorek widzi przyszłość. Przeszukanie mieszkania i znalezienie sejfu z jego zawartością jest tak oczywista, a tu uznają sprawę za zamkniętą.
On umieścił to urządzeniem w sejfie matki ponieważ wiedział, że oni tam go nie znajdą (znał przyszłość). Bez sensu byłoby gdyby to urządzenie znaleźli.
Co nie zmiania faktu, że mogli lepsze miejsce na ukrycie tego urządzenia znaleźć.
9/10
Napisano 10.02.2012 - |13:54|
Motyw tego Azjaty, też jakiś po łebkach, właściwie pojawiał się może ze 3 razy.
Wątek Petera i jego powrotu do swojego wymiaru, też pominięty zupełnie, może jednym zdaniem na temat maszyny z początku odcinka. Pewnie wszystko się zacznie wyjaśniać w ostatnich 3 odcinkach sezonu.
Jakiś taki średni ten sezon ma wzloty w postaci bardzo dobrych odcinków, jak chociażby dwa poprzednie, ale też i słabsze, jakieś takie bezpłciowe i mało co wnoszące do całej historii.
Napisano 02.09.2012 - |21:45|
Czyli to tylko urządzenie zgubione przez obserwatora, zatem niczego nie wynalazł ten naukowiec. Chyba, że samo używanie wymaga tak skomplikowanych obliczeń. Obserwatorzy też się nie popisali, dopiero teraz się zorientowali, że Peter istnieje.
Najlepszą częścią odcinka była oczywiście wizyta Astrid i Olivii z drugiej strony. Można było się i pośmiać i trochę wzruszyć.
Napisano 29.12.2012 - |12:35|
I tu właśnie pojawia się druga sprawa. Troszkę się dowiedzieliśmy. Jest ich prawdopodobnie dwunastu (być może trzynastym jest "szef"). Nasz nazywa się Wrzesień, a ten, którego poznaliśmy w 2x08 wcale nie jest Augustem, ale Sierpniem. Poza tym przenikają przez ściany i otwierają zamki jednym dotknięciem palca. A teoria o tym, że Wrzesień miał usunąć ostatecznie Petera i tego nie zrobił okazała się prawdziwa.
Trzecia sprawa to Astrid. Nie będę ukrywał, że bardzo lubię tę postać i cieszę się, że dowiedzieliśmy się troskę o niej. Także druga Astrid, której rola w serialu zdawała się być wciśnięta na siłę wg mało ciekawego pomysłu nabrała głębi. I muszę pochwalić kolejną aktorkę za to, jak świetnie radzi sobie z odgrywaniem dwóch zupełnie różnych postaci - chociaż aktorzy grający Waltera i Olivii nie mają się czego wstydzić - z kolei Lincolny, Charliee oraz szczególnie Broylesy jakoś tak troszkę gorszej sobie z tym radzą. Pozostaje jedynie żałować, że Joshua Jackson póki co nie miał szansy się wykazać - ale biorąc pod uwagę dotychczasowe zawirowania, być może szansę tę dostanie.
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 28.01.2013 - |21:58|
Odcinek do obejrzenia i to wszystko, ja jakoś Astrid niespecjalnie lubię, więc w podwójnej roli jeszcze gorzej. Sama sprawa z człowiekiem, który znał przyszłość naciągana i nieprzekonująca. Właściwie równie dobrze można by było tego epizodu nie oglądać bo niczego szczególnego do całej fabuły nie wniósł.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych