Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 074 - S04E09 - Enemy of My Enemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (3 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [66.67%])

Procent z głosów: 66.67%

3. 8 (1 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 09.01.2012 - |13:35|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 22.01.2012 - |08:20|

Ciekawe czy krew Obserwatora ma jakieś szczególne właściwości?
Jones i Nina chcą zniszczyć świat(y) (i zamieszkać gdzie?) czy raczej uratować?
Czemu Nina tłumi zdolności Olivii i czy planuje jednak je wykorzystać w drugiej fazie?
I tak dalej. Cały czas mnóstwo pytań, na czele z: jakie dostaniemy zakończenie sezonu/serialu? Mnie zupełnie nie przeszkadza niby niski poziom s04, nie zależy mi też na 10 sezonach, tylko fajnie byłoby jednak czegoś się dowiedzieć na koniec.
  • 0

#3 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.01.2012 - |12:38|

Super odcinek. Najlepszy z 4 sezonu.
Ważne pytanie, to: Co Knuje Nina?
Znów Obserwator przewinął się po ekranie, aż przewinąłem, żeby się upewnić.
I Akcja podzielona na 2 światy. Bardzo fajnie się ogląda.
  • 0

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.01.2012 - |11:19|

Faktycznie jeden z lepszych odcinków tego sezonu, który jednak jak wspomniała @Kiara trochę obniżył poziom w stosunku do poprzedniego sezonu. Spadło nam trochę tempo akcji w tym sezonie, ale może to powolne jej budowanie zaskoczy nas nagle czymś ciekawym w przyszłości.
Cliff na koniec całkiem niezły chociaż nie aż tak dobry jak ten z poprzedniego odcinka z pojawieniem się Jonesa, który chyba został teraz głównym czarnym charakterem. I trzeba przyznać, że swoją rolę gra bardzo dobrze, zresztą kiedy pojawiał się w 1 sezonie to też prezentował się pozytywnie. Zastanawiam się dlaczego pomaga mu alterBroyles, czy też jest shifterem czy to coś innego nim kieruje?
No i chyba zawiązuje nam się współpraca między oboma wszechświatami, a przynajmniej tak to wygląda.
Walternate przechodzi jakąś przemianę, stał się bardziej ludzki. Pytanie tylko czy tak jest faktycznie czy to tylko jest udawanie?
Ciekawe czy będą kontynuować wątek Obserwatora i co z ta krwią, do czego może się przydać?
No cóż wypada mieć tylko nadzieję, że dalej utrzymają poziom z tego odcinka.
  • 0

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.01.2012 - |15:13|

Zdecydowanie najlepszy odcinek tego sezonu. Naszkicował nam też to czego możemy się spodziewać w kolejnych odcinkach jeśli chodzi o wątęk, a raczej wątki przewodnie. Czyli próba dorwania i odkrycia co knuje Jones no i pomoc Waltera w powrocie Petera do świata jaki zna z poprzednich sezonów.
Też jestem ciekaw co za zakończenie tego sezonu wymyślili, skoro mówią że może funkcjonować też jako zakończenie całego serialu. Osobiście obawiam się że jednak jakiś cliff będzie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.01.2012 - |22:48|

Jaką krwią obserwatora? Czyżbym coś przegapił??
  • 0

#7 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 27.01.2012 - |08:12|

Olivia na początku odcinka przynosi Astrid próbkę krwi i każe szukać czegoś niezwykłego. Pod koniec poprzedniego spotyka postrzelonego Obserwatora. Tak sobie wykombinowałam, że krew musi być jego, bo jak nie to czyja?
  • 0

#8 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 27.01.2012 - |14:53|

Niby tak, tylko o ile mnie pamięć nie myli, to ten Obserwator dość szybko wyparował... A nie pokazano, by zostawił np. na podłodze jakieś ślady krwi. Widocznie zostawił.

Sam odcinek zdecydowanie najlepszy w całym sezonie. Mam nadzieję, że nie wrócą teraz do jednowątkowych spraw, nie mających związku z główną osią fabuły.
  • 0

#9 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 27.01.2012 - |18:21|

Olivia na początku odcinka przynosi Astrid próbkę krwi i każe szukać czegoś niezwykłego. Pod koniec poprzedniego spotyka postrzelonego Obserwatora. Tak sobie wykombinowałam, że krew musi być jego, bo jak nie to czyja?

Ja odniosłem wrażenie, że przyniosła jej swoją krew, to było po tym jak Peter powiedział jej, że potrafi przenosić się pomiędzy światami. Być może zaczęła coś podejrzewać.
  • 0

#10 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 27.01.2012 - |19:35|

To by miało więcej sensu niż moja teoria, ale Olivia kazała też szukać nazwiska, a jej krew pewnie jest w bazie FBI. Pewnie dowiemy się w następnym odcinku.
  • 0

#11 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 01.09.2012 - |21:29|

Zgadzam się, że to najlepszy odcinek tego sezonu. David Robert Jones zawsze dużo wnosił na ekran w sezonie 1, teraz też nie zawiódł. Pytanie tylko dlaczego ci z 2 strony nie czekali na Jonesa w kamieniołomie, mogliby go złapać jak się przenosił z ciężarówką. :)

Ciekawe czy w ogóle Walterowi uda się wrócić Petara do rzeczywistości poprzednich 3 sezonów.
  • 0

#12 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 23.12.2012 - |15:03|

Odcinek całkiem przyzwoity (a nawet więcej niż przyzwoity). Wałkujemy cały czas główny wątek, bez żadnych zapychaczowych akcji. Nienawidzę paskudnej mordy Jonesa, z ulgą pożegnałem go w 1. sezonie i naiwnie liczyłem, że wykończą go w tym odcinku. A że współpracuje z Niną... no cóż, temu babsztylowi od samego początku jakoś nie ufałem. Nie zaskakuje mnie to zatem.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#13 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.01.2013 - |22:15|

Bardzo dobrze że jest ciągłość akcji, a nie jakieś pojedyncze sprawy. Zrobiło się ciekawie, mamy głównego przeciwnika - Jonesa i współpracującą z nim Ninę. W tle tych działań Peter i jego powrót do swojego świata, też powinno być interesująco.
Ogólnie jednak czegoś mi do pełni zadowolenia brakuje, sam nie wiem, może jakieś większej tajemniczości, czegoś nieodkrytego, czegoś za czym się czeka, możę druga połowa będzie lepsza.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych