Odcinek 011 - S02E01 - The North Remembers
Napisano 09.01.2012 - |13:29|
Napisano 02.04.2012 - |14:51|
Miałem przeczytać drugi tom, ale jednak wstrzymałem się do momentu zakończenia emisji serialu albo przynajmniej do jego drugiej połowy.
Początek 2 sezonu bardzo dobry. Spokojne wprowadzenie do poszczególnych wątków, zapoznanie widza z nowymi bohaterami, chociaż chyba jeszcze nie ze wszystkimi sądząc po tych wszystkich zapowiedziach, które nam serwowali przed sezonem.
Pod względem wizualnym nic zarzucić nie można podobnie jak to było podczas 1 sezonu. No i ci co płakali, że wilkory jakieś nie takie powinni chyba być nieco bardziej usatysfakcjonowani.
Gra aktorska zwłaszcza młodych aktorów poprawiła się (mimo że w poprzednim sezonie było jak najbardziej poprawnie), zwłaszcza Robb oraz Joffrey nieźle się prezentują. Nadal nie przekonuje mnie tylko Sansa.
Trochę chyba poszli śladem Spartacusa bo wpletli wątki burdelowe do fabuły. Gołe cycki i nie tylko zawsze dobrze się sprzedają
Co do fabuły, to pokoju w Westeros w najbliższym czasie nie przewiduję i dobrze. Jak ktoś tam dobrze wspomniał każdy kto ma choć trochę władzy ogłasza się królem. Musi dojść do małych i większych wojenek między zainteresowanymi stronami. No i liczę, że nareszcie dane nam będzie obejrzeć jakieś większe potyczki bo w poprzednim sezonie trochę tego mi jednak zabrakło.
Zastanawia mnie ten cały Greyjoy, wyczuwam tu jakiś smród. Jak ktoś raz zdradził to zdradzi i drugi. Tym razem staję po stronie Catelyn. chociaż dla intrygi będzie znacznie lepiej jeśli faktycznie dojdzie do zdrady.
Sporo ciekawych smaczków czy też potyczek słownych.
Za początek ode mnie ocena 9/10.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 02.04.2012 - |15:07|
Napisano 02.04.2012 - |17:55|
Użytkownik Inuki edytował ten post 02.04.2012 - |17:58|
Napisano 02.04.2012 - |18:30|
Zastanawia mnie ten cały Greyjoy, wyczuwam tu jakiś smród. Jak ktoś raz zdradził to zdradzi i drugi. Tym razem staję po stronie Catelyn. chociaż dla intrygi będzie znacznie lepiej jeśli faktycznie dojdzie do zdrady.
Theon nikogo nie zdradził, był po prostu zakładnikiem za bunt ojca. A zdrada Balona Greyjoya była analogiczna jak teraz Robba, odmówił posłuszeństwa tronowi w King's Landing.
Napisano 02.04.2012 - |19:42|
2 epizod w drodze ;]
Napisano 02.04.2012 - |21:14|
Napisano 02.04.2012 - |21:36|
Rzadko w Polsce premierę jednego z odcinków takiego serialu mamy szybciej niż reszta świata. To aż zbyt piękne aby było prawdziwe. :]2 epizod w drodze ;]
Napisano 02.04.2012 - |21:46|
Napisano 02.04.2012 - |22:38|
Napisano 03.04.2012 - |00:56|
Z jednej strony każda scena, każdy dialog jawi mi się naprawdę świetny i klimatyczny.
Z drugiej strony oglądam początki wątków, które ledwie ledwie pamiętam z książek; zmarłe wątki, zmarłe postaci, powolny rozwój - nic się nie dzieje
Stannisław i Melisanda jacyś niemrawi
No, byle do następnego odcinka
Napisano 03.04.2012 - |08:05|
Chodziło mi o ojca Theona bo on sam wydaje się być oddany Robbowi. Tak coś czuję, że ojciec będzie chciał wykorzystać Theona dla własnych celów, a ten bedzie rozdarty po czyjej stanąć stronie i może wyjść z tego jeszcze coś ciekawego.
Theon nikogo nie zdradził, był po prostu zakładnikiem za bunt ojca. A zdrada Balona Greyjoya była analogiczna jak teraz Robba, odmówił posłuszeństwa tronowi w King's Landing.
Napisano 03.04.2012 - |12:36|
Chodziło mi o ojca Theona bo on sam wydaje się być oddany Robbowi. Tak coś czuję, że ojciec będzie chciał wykorzystać Theona dla własnych celów, a ten bedzie rozdarty po czyjej stanąć stronie i może wyjść z tego jeszcze coś ciekawego.
Theon jeszcze porządnie namiesza, więc masz rację. Będzie ciekawie.
Bohaterowie rozpierzchli sie po całym królestwie i każdy z nich odgrywa istotną rolę. Również zastanawiam się, jak oni to wszystko pomieszczą w czasie trwania sezonu. pewnie niektóre wątki zostaną okrojone. Na razie mamy zaledwie wprowadzenie. Im dalej, tym wszystko będzie się bardziej gmatwać ( Mądra jestem, bo przeczytałam książkę).
Joffrey pierwszorzędny. Nawet bardziej wyrazisty niz w książce. Tam był przedstawiony jako rozkapryszony gówniarz, a tu proszę - potrafi podnieść głos na matkę. Osobiscie czekam, aż pojawi się Arya.
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 03.04.2012 - |12:51|
Napisano 03.04.2012 - |16:49|
Napisano 25.12.2012 - |10:13|
Grevjoy, o którym pisał delta jest bardzo ważną postacią i wokół niego wiele się wydarzy, no cóż bardzo się cieszę że przede mną uczta do oglądania bez czekania na odcinki.
Użytkownik Macmax edytował ten post 25.12.2012 - |10:16|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »