Pewno większość nawet nie wie, ale Amazon sprzedaje część swoich książek za $0 (słownie zero dolarów = zero złotych), książki są oczywiście w formacie przystosowanym dla ich flagowego produktu - Kindle'a, ale nie wymagają jego posiadania, by nabyć książki w promocji, a można je czytać na np Kidle for PC, więc może je czytać każdy.
Jeśli chodzi o pozycje SF, sam osobiście nabyłem i przeczytałem tak całkiem przyjemne opowiadanie P.F Hamiltona If at First...
Poza tym dostępny jest obecnie pierwszy tom trylogii The Harry Irons, Thomasa Stone - To The Stars (osobiście nigdy o nim jeszcze nie słyszałem, więc może warto się z tym zapoznać)
Jest też dostępne Origins (Spinward Fringe), Randolpha Lalonde, książka również wygląda na pierwszą z cyklu.
Amazon co jakiś czas zmienia książki z ofercie za zero, strona zawierająca wszystkie pozycje w ofercie: Amazon.com: Kindle eBooks - Limited-Time Offers: Kindle Store. W ofercie również zwykła literatura, poradniki, komiksy. Jakiś czas temu były np kalendarze na 2012 rok.
Ponoć na FB jest grupa która śledzi te oferty: Free Books for Kindle
Ofertę śledzi również polski serwis Świat Czytników: Świat Czytników.
Zapewne dla niektórych pewnym problemem będzie fakt, że jest to literatura angielskojęzyczna. Ale nie można mieć wszystkiego. Amazon zresztą niedługo (ponoć w marcu) ma rozpocząć podbój naszego rynku, kto wie, może czeka nas rewolucja?
Darmowe książki na Amazonie
Rozpoczęty przez
Toudi
, 28.12.2011 - |16:46|
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych