The Crimson Petal and the White (2011)
Rozpoczęty przez
delta1908
, 07.12.2011 - |14:50|
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 07.12.2011 - |14:50|
Opis:
Na podstawie powieście Michela Fabera.
Głównym bohaterem jest Wiliam Rackham, syn właściciela fabryki perfum, którego nie ciągnie do pracy w rodzinnym biznesie, natomiast marzy o tym aby zostać sławnym pisarzem. Jego ojciec ma dość takiego podejścia do sprawy więc odcina go od źródła dochodów.
Ta osobista porażka oraz problemy małżeńskie (żona cierpi na chorobę psychiczną), sprawia że bohater szuka uciech wśród prostytutek. Tak poznaje młoda i inteligentną Sugar, która odmienia jego nastawienie do życia. Niestety nic nie jest w życiu urocze i kolorowe i dochodzi do kilku tragedii.
Obsada:
Romola Garai - Sugar
Chris O'Dowd - William Rackham
Amanda Hale - Agnes Rackham
Shirley Henderson - Emmeline Fox
Mark Gattis - Henry Rakham Junior
Blake Ritson - Bodley
Bertie Carvel - Ashwell
Richard E. Grant - dr Curlew
Gillian Anderson - Mrs. Castaway
Zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=tLAJMDeRYuk&feature=player_embedded
Kolejna mini-seria, którą mam w planach obejrzeć w niedalekiej przyszłości. Oceny i recenzje są bardziej niż zadowalające.
Napisano 21.08.2012 - |12:21|
Obejrzałem i mam dość mieszane uczucia. Serial nie do końca przypadł mi do gustu, był też momentami dosyć rozciągnięty i przynudny. Klimat jest dość mroczny, świat przedstawiony dość szary i ponury, zewsząd wyziera syf, brzydota, choroby. Sporo scen naturalistycznych do bólu (oddawanie moczu, podmywanie się, próby aborcji). Do tego choroba psychiczna żony głównego bohatera i sytuacje z tym związane, czy samobójstwo brata poprzez samospalenie.
Podsumowując, trzeba lubić takie pozycje, ja nie do końca jestem do niej przekonany. Momentami męczyło mnie oglądanie.
Gra aktorska bardzo dobra, fajny gościnny występ Gillian Anderson.
Podsumowując, trzeba lubić takie pozycje, ja nie do końca jestem do niej przekonany. Momentami męczyło mnie oglądanie.
Gra aktorska bardzo dobra, fajny gościnny występ Gillian Anderson.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych