Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hidden (2011)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.12.2011 - |14:05|

Posted Image

Opis:
Prawnik Harry Venn zostaje poproszony przez tajemniczą panią adwokat, Ginę Hawkes, aby odnalazł zaginionego świadka, mogącego potwierdzić alibi jej klienta. Harry przystaje na to, jednak - wbrew własnej woli - zostaje przy okazji wciągnięty w śledztwo w sprawie śmierci swojego brata i zbrodni dokonanej 20 lat wcześniej. Wkrótce okazuje się, że obie sprawy są powiązane ze znacznie większą intrygą, sięgającą premiera brytyjskiego rządu.

Obsada:

Philip Glenister - Harry Venn
Thekla Reuten - Gina Hawkes
Anna Chancellor - Elspeth Verney
Matthew Marsh - James Morpeth
Bertie Carvel - Alexander Wentworth
Richard Dormer - Frank Hanna
Peter Guinness - Jason Styles
Thomas Craig - Fenton Russell
David Michaels - Brian Worsley
David Suchet - Nigel Fountain

Czteroodcinkowy serial brytyjski z Philipem Glenisterem (Life on Mars, Ashes to Ashes, Mad Dogs).
Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek i muszę przyznać, że serial niezły. Jakaś grubsza konspiracja, która ma związek z jakimiś wydarzeniami z przeszłości głównego bohatera. Do tego afera na najwyższym szczeblu władzy Wielkiej Brytanii, która dotyczy samego premiera.
Zapowiada się bardzo obiecująco.
  • 0

#2 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.12.2011 - |15:13|

Ja póki co po rozczarowaniach brytyjskimi produkcjami - przeciętnymi "Shadow Line" i "Injustice", kiepskimi "Mad Dogs" i "Outcasts", średnim "Sherlockiem Holmesem", śmiesznym, ale mocno przerysowanym "Misfits" mam małą niechęć do produkcji GB.
I co ciekawe wszystkie zaczynały się dobrze lub nawet bardzo dobrze by dalej równią pochyłą iść w dół. A to znaczy że Angole mają świetne pomysły, których nie potrafią do końca rozwinąć. A ten "Hidden" mocno przypomina mi "Injustice", który był całkiem przyjemny w odbiorze, ale rozwiązanie było niezwykle miałkie.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#3 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.12.2011 - |16:31|

No to @Macmax wykrakałeś albo jakieś medium może jesteś :)
Wszystko było pięknie, ładnie. Śledztwo prowadzone przez parę głównych bohaterów ładnie się rozwijało, było bardzo ciekawie i intrygująco. Całkiem ciekawe wątki osobiste naszego bohatera. Już się nie mogłem doczekać zakończenia, które miałem nadzieję będzie bardziej niż satysfakcjonujące. I co wyszło...ano kicha. Zero odpowiedzi i tylko dodatkowe tajemnice, które pozostaną nierozwiązane chyba już nigdy bo to teoretycznie zamknięta historia.
Cały czas na tapecie mieliśmy to zabójstwo w domu Braddicka przed 20 laty, w które uwikłany był główny bohater i co ono miało wspólnego z całą historią, która była jedną z głównych osi serii, tego się nie dowiedzieliśmy.
Kto zabił rodziców Niny, o którym było tyle mówione też się nie dowiedzieliśmy.
Co się stało z Elspeth, która też maczała palce w całej misternej intrydze związanej z premierem. Wszyscy jej wspólnicy zginęli, a o niej zupełnie zapomniano i pominięto.
Generalnie ten serial to zawód na całego za sprawą właśnie zakończenia. Gdyby było ono sensowne byłby to serial godny polecenia bo wszystko bardzo fajnie się rozwijało odcinki były ciekawe, nasi bohaterowie przemieszczali się z miejsca na miejsce, sporo w nim było akcji, trochę strzelania, kilka trupów, grubsza konspiracja, polityka, afery, ale wszystko pozostało bez żadnego sensownego wyjaśnienia o co tak naprawdę tu chodziło.
Raczej nie ma się co zabierać.
  • 0

#4 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.12.2011 - |20:06|

Medium to chyba za dużo powiedziane;), ale mogę się określić mocno zaawansowanym serialożercą, sporo oczywiście jeszcze przede mną do obejrzenia, ale też i bardzo wiele pozycji za mną (na myepisodes nazbierało się 150 sztuk). A brytyjskie produkcje niestety obarczone są dziwną przypadłością niewyjaśniania historii. Poza tym w wielu przypadkach fabuła się nie trzyma kupy i brak jej logiki.
I jak widzę po twoim opisie idealnie to pasuje do "Hidden", jak nie oglądałeś to nie zabieraj się za żaden serial GB, które wymieniłem powyżej (no może Misfits, ale 1 i 2 sezon, z Nathanem)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 27.12.2011 - |23:45|

Ja czytałem na IMDB, że kończy się kiszką, ale w sumie chyba zapomniałem tutaj o tym wspomnieć.
  • 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.12.2011 - |10:39|

@cliffhanger, oszczędziłbyś mi czasu i tych straconych 4 godzin ;) Nienawidzę oglądać czegoś co nie ma w miarę sensownego zakończenia i zostawia tak wiele niedopowiedzeń.
  • 0

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 28.12.2011 - |13:16|

Niby mogłem, ale wiesz jak jest z opiniami, ja się nimi kieruję i podejrzewam, że pewnie przegapiam kilka perełek, ale staram się nie pisać o czymś czego nie widziałem. Przykładowo nie podoba mi się 2 Broke Girls, a tobie tak i gdybyś kierował się moją opinią to byś go nie zobaczył itd.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych