Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 011 - S02E05 - Chupacabra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (10 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

3. 8 (3 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

4. 7 (2 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

5. 6 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

6. 5 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

7. 4 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

8. 3 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.10.2011 - |18:03|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.11.2011 - |11:15|

Żeście krakali o tych zombie w stodole i żeście wykrakali... Ciekawe tylko, że akurat w tym momencie zaczęli napierać na wrota, co pewno skończy się ich szybkim wyjściem.

#3 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 14.11.2011 - |21:25|

To oczywiste, że szybko wyjdą :P- " żarcie" jest , jest impreza :D . A, że się nie obcięli to tylko, że są trzymani z dala od głównego domostwa(chyba)- rodzinka się zachowywała cicho więc był spokój-zjechało się bydło (sorry), to się rozjuszyli.
  • 0

#4 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 14.11.2011 - |21:30|

Te zombie to zdechła rodzinka farmerów?
  • 0

#5 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 14.11.2011 - |21:39|

Dobrze wiedzieć, że aktor grający Merle'a jest dostępny. Czyli możemy się go spodziewać we własnej osobie w przyszłości. Sophie była we wstępniaku, więc jej też nie zwolnili. Może ją w końcu znajdą.

Dużo tych zombie jak na rodzinę. Myślę, że Hershel ma jakieś pacyfistyczne podejście do zombie i ich zbiera na przyszłość, gdy powstanie lek. Dlatego kazał się informować o wszystkich walkerach.
  • 0

#6 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.11.2011 - |22:44|

Mogli by już odnaleźć tą Sophię ten wątek zaczyna być delikatnie męczący. Zastanawia mnie tylko dlaczego Daryl wspinał się po tym zboczu przez pół odcinka zamiast wrócić korytem do miejsca, gdzie znalazł lalkę.
  • 0
don't try

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.11.2011 - |13:13|

Zastanawia mnie tylko dlaczego Daryl wspinał się po tym zboczu przez pół odcinka zamiast wrócić korytem do miejsca, gdzie znalazł lalkę.

Pewnie żeby było bardziej dramatycznie.

A co do odcinka to znowu nuda. Minimalnie może było lepiej niż w poprzednich epizodach, ale ile można łazić po tym lesie i szukać tej dziewczynki?
Fajnie, że Merle powrócił. Jego pojawienie skojarzyło mi się z Dexterem. No i może wróci w przyszłości.
Co do zombiaków w stodole to zgadzam się z @cymreanem, pewnie nasz doktorek to jakiś dobry samarytanin i przetrzymuje ich do momentu wynalezienia jakiejś szczepionki. Generalnie to może to być jego rodzina i ewentualnie sąsiedzi, przyjeciele itp i szkoda mu ich odstrzelić.
Rozbawił mnie Glenn z tekstem, że ma jeszcze 11 gumek. Jakiś megapack chyba sobie skołował ;)
O reszcie nie wspominam bo wiało nudą strasznie.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 16.11.2011 - |14:30|

• 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.11.2011 - |16:18|

Ech śmieszy ten serial zamiast przerażać - o tym 20 minutowym wspinaniu już wspomniał Tom_Logan, zupełny brak logiki u Daryla, w ogóle coś się scenarzyści ostatnio skupili na jego osobie, tak się podoba widzom czy co? - szczura czy coś tam zjadł na siłę, no bez przesady że aż tak zgłodniał przez kilka godzin żeby szczura na surowo jeść?! Z Merlem też zrzynka z Dextera.
Farma - obiadki, gadki o okresach, praniu, gotowaniu i 5 odcinek szukamy dziewczynki, a może już nie szukamy?
Ostatnie 1,5 minuty było całkiem dobre, tylko szkoda iż bez sensu nagle brama mało co z futryny nie wyleciała, a przedtem nic. Poza tym nasuwa mi się pytanie, czy zombiaki bez świeżej krwi i mięsa długo żyją?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.11.2011 - |16:25|

Z Merlem też zrzynka z Dextera.

To samo mi się skojarzyło, ale takie wątki nie raz już się pojawiały w innych serialach więc nie ma się co czepiać. W Lost Hurley też rozmawiał z jakimś koleżką z psychiatryka, którego widział tylko on, czy jakoś tak.

Poza tym nasuwa mi się pytanie, czy zombiaki bez świeżej krwi i mięsa długo żyją?

Też się nad tym zastanawiałem bo rzucają się na żywych jakby 100 lat nie jedli. Ale znowu był ten zombiak w studni czy wisielec i pewnie trochę przebywali bez jedzenia i żyli. Więc sam już nie wiem jak to jest. Póki co chyba nie było o tym słowa.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 16.11.2011 - |16:26|

• 0

#10 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 16.11.2011 - |17:53|

(...) szczura czy coś tam zjadł na siłę, no bez przesady że aż tak zgłodniał przez kilka godzin żeby szczura na surowo jeść?! (...)

To była wiewiórka, więc nie tak obrzydliwa jak szczur. Przynajmniej dla patrzącego. ;) Ciekawe czy ten zombiak Daryla tylko w buta ugryzł czy też może szykują nam kolejną niespodziankę.

A co do ciąży to Rick chyba już wie, Jenner mu w poprzednim sezonie coś szepnął na ucho po badaniach krwi. Zapewne wykrył ciąże u Lori.
  • 0

#11 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.11.2011 - |21:55|

To mnie uspokoiłeś @cymrean:), wiewiórka bardziej jadalna:) ale tak na poważnie to podsunąłeś mi być może rozwiązanie dlaczego tak zeżarł biedną rudą? - może faktycznie następuje w nim przemiana w zombiaka? to byłoby ciekawe, chyba pierwszy raz ktoś ze znanych im i nam osób stałby się zombie.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.11.2011 - |19:13|

To mnie uspokoiłeś @cymrean:), wiewiórka bardziej jadalna:) ale tak na poważnie to podsunąłeś mi być może rozwiązanie dlaczego tak zeżarł biedną rudą? - może faktycznie następuje w nim przemiana w zombiaka? to byłoby ciekawe, chyba pierwszy raz ktoś ze znanych im i nam osób stałby się zombie.

Stanowczo nie. Darren zachowal pelna aktywnosc mozgu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#13 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.11.2011 - |20:46|

Tego @Jonasz do końca nie wiemy, póki co przyszedł na farmę, ale co dalej z nim będzie to się dopiero dowiemy. Tak do końca to też nie wiemy jak postępuje i w jakim czasie proces przemiany (chyba że coś mi umknęło).
I chyba Darryl, ale to szczegół.
  • 0

#14 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 20.11.2011 - |21:54|

W pierwszym sezonie trochę czasu mineło zanim ten którego zostawili (chyba w odc. 5) zaczął gorączkować po ugryzieniu przez zombie. Ale i tak wątpię, żeby się pozbyli Daryla.
  • 0

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 30.11.2011 - |19:03|

Wątek Sophii męczy jak ktoś mówił. A co do Daryla, to też się zastanawiam czy ten zombiak buta mu nagryzł, czy "jakuba" nadgryzł. Ale chyba by bardziej kulał, jak by go w palucha użarł.

Ale i tak wątpię, żeby się pozbyli Daryla.

To ja powiem, że jak nie będą chcieli się go pozbyć, to w przypadku gdy jednak 'zgromadzenie' ze stodoły nie ucieknie, to dorzucą go do nich i niech czeka na lek czy coś.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych