Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 008 - S02E02 - Bloodletting

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (3 głosów [75.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 75.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.10.2011 - |17:47|

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 20.10.2011 - |17:50|

#2 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 24.10.2011 - |10:33|

No cóż :( liczba głupot nadal dorównuje ilości idiotyzmów prezentowanych w komiksie.
Jeszcze nie przewyższa ale wszystko na najlepszej drodze...

::. GRUPA TARDIS .::

#3 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 25.10.2011 - |11:42|

ten odcinek dziwnie przypomina komiks.
Spoiler

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#4 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.10.2011 - |15:11|

Dokładnie to jest to (a przynajmniej tak podejrzewam).

Użytkownik psjodko edytował ten post 25.10.2011 - |15:11|

::. GRUPA TARDIS .::

#5 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 25.10.2011 - |21:21|

Tak jak przewidywałem, "Ostry dyżur" na jakiejś farmie przypominającej ośrodek wypoczynkowy, chyba faktycznie leczenie młodego przeciągnie się na pół sezonu ;) Dużo gadaniny, tylko że głównie o bzdetach - już zapomniałem czy w końcówce pierwszego sezonu ktoś faktycznie powiedział coś komuś na ucho czy nie? Sądząc z tempa akcji faktycznie pachnie kilkudziesięcioma sezonami - żebym tylko dożył do finału! Element humorystyczny: T-Dog ma poważne zakarzenie krwi - czyli sepsę - a sobie siedzi, gada z sensem, jakże przerysowany obraz sepsy serwują nam media :D Te gadki mamuśki o idiocie który postrzelił synka - walnąbym jej takiego plaskacza że w locie by umarła z głodu, jeszcze to rozczarowanie weterynarzem - brakowało tekstu: mamy dobrą polisę i stać nas na światowej sławy chirurga (Jedynnrgo Takiego pewnie :D ).
Jak to dobrze że niedługo zacznie się "Hell on Wheels", które - mam nadzieję - przywróci moją wiarę w AMC.
  • 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.10.2011 - |09:20|

Straszna nuda ten odcinek. Gdzieś tak w połowie nawet przysnąłem. Jak już wspomniał @Mdeem strasznie dużo gadania o bzdetach okraszonych debilnymi minami pani z Prison Breaka.
Właściwie to tylko końcówka przykuła mnie do ekranu, która nawet całkiem nieźle wróży na kolejne odcinki.

A tak z zupełnie innej beczki to czy tylko mnie się wydaje, że kopie seriali od AMC są ostatnio w strasznie słabej jakości. Niby są w HD, ale strasznie słabo to wygląda. Podobnie było przy ostatnim sezonie Breaking Bad.
  • 0

#7 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.10.2011 - |18:37|

Nie było aż tak źle jak to przedstawiacie, owszem nagadali się co niemiara, pochodzili po lesie, po drodze, cały odcinek ratują młodego i uratować nie mogą, ale ogólnie obejrzałem z 2 przesuwkami tylko, więc ze 2 razy mniej niż w pilocie.
Oczywiste głupoty jakoś mi nie przeszkodziły, choć te ujęcia w zwolnionym tempie zaleciały tandetą. Ubolewam nad tym, że wyraźnie widać beznadziejną wręcz grę aktorską i to każdego po kolei - Ricka, Lori, Shane'a, tego brata Merlego, Andrei, dziadka z brodą i pokrzywdzonego murzyna z sepsą ("Nie wzięli mnie dlatego że jestem Murzynem" :)))
Końcówka zwiastuje lepszą przyszłość - 6/10.
P.S. Na plus Lauren Cohan w roli córki farmera - pamiętam ją z roli Rose z The Vampire Diaries

Użytkownik Macmax edytował ten post 26.10.2011 - |19:54|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.10.2011 - |19:57|

Czy Shane strzelił w szybę dwa razy, czy mi się tylko wydawało?

Swoją drogą, kiedy otwierali bagażnik, to zakładałem że wezmą kamizelki albo strzelby a oni flary a zombie na flary się nabrały... Ktoś już połapał się jak działają te bezmózgie istoty, czy ich MO zmienia się zależnie od powiewu wiatru?...

Swoją drogą ciekawe jak bohaterowie będą targać respirator na plecach i jak go uruchomią bez prądu? Nie mogli zwędzić karetki?

A i jeszcze chodzenie po lesie, niby mieli szukać w lesie i poszli grupą co by większy teren przeszukać, ale czy taka grupa nie powinna iść w linii a nie gęsiego? No bo skoro idą w kupie, to po co ich tylu? A i tak w takiej zbitej grupie jednemu martwemu udało się odizolować i dorwać ofiarę...

Cały sezon będzie taki?

#9 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 28.10.2011 - |20:41|

Rok temu Walking Dead było całkiem ciekawe, mroczne i interesujące. Niestety tego się obawiałem i to się spełniło - drugi sezon to już takie znane pomachadło. Pierwszy sezon jeszcze zaskakiwał ale drugi już nie tak bardzo. Dalej jest to dobry serial, ale jak bym oglądnął za miesiąc to by się w sumie nic nie stało. Nie mam jakoś takiego wyjątkowego parcia na tę produkcję tak jak to miało miejsce w pierwszym sezonie.
Drugi ep trochę nudny, trochę ciekawy. Takie pół na pół.
  • 0

#10 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 31.10.2011 - |13:05|

Co tu dodać po komentarzach... Nudy i dłużyzny były. Np scena jak Lori zsiadła z konia (jak w telenoweli Brazylijskiej) i przytulali się, ble, ble ble... Załamali się, że weterynarz... KUR*A powinni się cieszyć, że jest chociaż ten weterynarz! Narzekają jeszcze...
Końcówka była bardzo dobra z większym oczekiwaniem na kolejne odcinki.
A w ogóle, gdzie oni weszli po rozbiciu tych szyb na koniec odcinka??? Do sklepu jakiegoś, galerii? To czemu stali pod ścianą, jakby nie mieli gdzie wykonać ruchu i się schować w głąb sklepu?
  • 0

#11 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.10.2011 - |17:01|

Trochę tak to wygląda jakby nie bardzo mieli czym wypełnić czas antenowy. Nie czytałem komiksu ale z takiej historii można by zdaję się wyciągnąć coś konkretnego zwłaszcza, że materiału zapewne nie brakuje.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych