Odcinek 043 - S02E23 - Over There (Part 2)
Napisano 18.10.2011 - |21:09|
Napisano 08.12.2011 - |20:32|
Sporo miejsca zajęło planowanie i przetwarzanie informacji o bombie przez Petera, a i tak było jasne, że jej nie wystrzeli. Później jakaś taka uproszczona akcja przejścia z powrotem dzięki dziwacznemu urządzeniu, nie tego się spodziewałem.
Mam nadzieję, że w 3 sezonie będzie ciekawiej.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 08.12.2012 - |13:32|
Porobiło się, oj porobiło! Zamiana Olivki - nie spodziewałem się tego, aczkolwiek w momencie kiedy "tamta" Olivia weszła i rozejrzała się po mieszkaniu już wiedziałem. Tak ogólnie uważam nową Olivię za dużo ładniejszą od poprzedniej - tamta też była ładna, ale jakaś taka ugrzeczniona, poprawna do bólu i nic więcej. Ta ze swoją urodą wymiata!
Tak ogólnie mam wrażenie, że "tamta" Olivia nie jest zła - i da się ją ugłaskać. W odróżnieniu od Waltera Sekretarza - ten to niesamowity [beeep], który nie pokazał jeszcze wszystkich kart, ale zatruje jeszcze nieraz życie bohaterom serialu.
Tamten świat - piękny jakiś. Te sterowce, to nowoczesne budynki... i te tajemnicze budynki pokryte bursztynem robią wrażenie. Jakby miasto obcych. Albo dalekiej, dalekiej przyszłości.
Szkoda, że nie zobaczymy już mr Spocka - ciekawa postać na pewno, niosąca w sobie wiele tajemnic. Walter sam prosił o usunięcie kawałka mózgu? A tak w ogóle - nadal mamy wiele znaków zapytania odnośnie ich przeszłości, powodów dla których przestali współpracować itp.
Dycha. Jak rzekłem, nie do końca zasłużona (sorry, ten serial na dychę nie zasługuje). I proszę, błagam: niech od tego momentu będzie już tylko tak, jak teraz. Równoległe wszechświaty, sekretarz atakujący ze wszystkich stron za pomocą armii zmiennokształtnych, Nina Sharp odsłaniająca kolejne sekrety, no i nowa Olivia dywersująca i sabotująca co się da. Aha, i żeby część akcji działa się w alternatywnym świecie. I żadnych jednoodcinkowych śledztw. Tego sobie z okazji mikołajek (spóźnione troszkę, ale chyba się liczy) życzę.
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »