Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 049 - S04E10 - Hands

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (6 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (5 głosów [83.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 83.33%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

4. 7 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.67%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.10.2011 - |15:21|

Zapraszamy do dyskusji. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 09.11.2011 - |19:20|

Do przewidzenia było że nie ubiją Tary, przynajmniej jeszcze nie teraz. Ale akcja Gemma vs Clay... WOW, prawie mi szczęka opadła. Teraz to dopiero zacznie się dziać. Po tym odcinku zmieniam zdanie i wydaje mi się że Clay może nie doczekać końca sezonu.
  • 0

#3 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 09.11.2011 - |19:50|

Ja chciałabym żeby IRA go załatwiła z jakiegoś powodu, ale to mało realne. Albo chociaż kartel. A tak w ogóle obstawiam, że Clay przeżyje.

Nie wiem co macie do Tary. "Wy", bo w wielu miejscach w sieci ludzie na nią narzekają i życzą śmierci. Że nie zrobiła w tył zwrot póki jeszcze mogła? Że nie ćpa jak Wendy? Że próbuje (próbowała...) sobie znaleźć miejsce przy SoA? Aktorki nie lubicie?
Mądra to ona nie jest, ale mi nie wadzi, a teraz to mi jej nawet żal.
O wiele bardziej wkurza mnie Gemma.
  • 0

#4 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.11.2011 - |20:18|

Odcinek albo dwa odcinki temu wyjaśniłem dlaczego życzę Tarze śmierci, i ma to podłoże dość osobliwe. Nawet nie sądziłem, że nie jestem w tym osamotniony... :D

Tara (jeszcze) Ziemi nie gryzie - ale niechaj żywi nie tracą nadziei, zostały chyba jeszcze dwa odcinki. ;) Strasznie odwlekają odnalezienie martwego Piney'a przez Sonsów, mam nadzieję, że to nie wyjdzie dopiero w finale. Swoją drogą, po tym jak Opie dowiedział się od Jaksa, że nie do końca był z nim szczery, a potem jak jeszcze odkryje co z ojcem, może być naprawdę "grubo". Osobna sprawa to Clay, scena z nim i Gemmą to chyba najintensywniejsza scena w całym serialu. Czegoś takiego się nie spodziewał, i byłem pod ogromnym wrażeniem. Aż chciałem, żeby nagle mimo chodem Tig wparował i zrobił porządek z Clayem. Tak się jednak nie stało - jak wszyscy dobrze wiemy.

Szkoda że Juice dał się jednak tak wmanipulować przez brodacza. Roosevelt w końcu zrobił coś, co powinien na samym początku, postawić się zastępcy prokuratora. I po raz kolejny, widzimy tajemniczą kobietę, która towarzyszymy nam od początku serialu. Rozwalił mnie też Bobby, który (podczas wejścia do knajpy Sonsów, po wlaniu Gemmie) bajerował kolejną dziewczynę. Wydaje mi się że on (z powodu okłamania Otta) i Clay (za całokształt), nie dożyją końca serialu. :) Jak dla mnie ten odcinek 9/10.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#5 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 09.11.2011 - |20:37|

Doczytałam o Tarze (4x08). Rzeczywiście, powód nielubienia oryginalny :D Ale nie muszą jej zabijać, żeby Jax miał motywację. Wystarczy, że dowie się o zleceniu na nią, zobaczy matkę, może wreszcie listy wyjdą na jaw...

W którymś wywiadzie Sutter powiedział, że myśli nad tym jak historia się potoczy z daną postacią lub bez niej (albo coś w tym stylu). I dlatego nie zabił np. Juice'a, bo lepiej będzie dla serialu jeśli przeżyje. Zastanawiam się jak wyglądałby ciąg dalszy bez Jaxa. Co by było, gdyby w końcu doszło do starcia Clay-Jax, i wygrał Clay. Szok i trzęsienie ziemi. We Fringe mielibyśmy pokazany wszechświat równoległy, a tak zostaje własna wyobraźnia.
  • 0

#6 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 11.11.2011 - |01:09|

Clay do piachu! Jak można tak na kobietę rękę podnieść!!!
Uhh... absolutne 10/10. Tylu emocji w jednym odcinku nie widziałam w żadnym serialu.
Biedna Tara. Chirurg ze zmiażdżoną ręką :wacko: Autentycznie żal mi się zrobiło kobiety. Cały czas wierzę, że jej nie zabiją. Byłoby to trochę banalne (w końcu Opie stracił już Donnę, zaraz zrobi się z tego klub wdowców), a poza tym są tylko dwie wyraźne damskie postacie w serialu i ten pierwiastek jest potrzebny w tym testosteronowym sosie ;)
Jax oczywiście nie odejdzie, ale poza tym nie jestem pewna już nikogo. Jakiś mocny trup na pewno będzie w finale, co najmniej jeden.
  • 0

#7 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.11.2011 - |15:55|

zostały chyba jeszcze dwa odcinki.

Zostało więcej :) 1x11 będzie przedłużony, czyli pewnie potrwa ok. godziny. A poza tym FX zamówiło dodatkowy 14 odcinek, który będzie finałem sezonu, więc jeszcze może się wiele wydarzyć.
  • 0

#8 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 11.11.2011 - |16:10|

Czyli zapewne 13 odcinek kończył się dużym cliffem, ale jednak postanowili wyjaśnić to co trzeba w 14 odcinku... i potem w 5 sezonie klub będzie starał sie pozbierać z tego co niego zostało ;)

Użytkownik no1special edytował ten post 11.11.2011 - |16:11|

• 0

#9 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.11.2011 - |11:43|

I po raz kolejny, widzimy tajemniczą kobietę, która towarzyszymy nam od początku serialu.

Możesz wskazać w którym momencie bo nie zauważyłem?
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#10 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.11.2011 - |14:05|

bezdomna z wózkiem w parku, kiedyś była na cmentarzu (parę razy?)
  • 0

#11 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.11.2011 - |15:02|

No rzeczywiście - dzięki.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#12 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.11.2011 - |18:50|

Była też żebraczką w 2 albo 3 sezonie, i jak mnie pamięć nie myli, Gemma spotkała ją w kościele. Ona pojawia się w każdym sezonie dosłownie tylko przez chwilkę jako bezdomna/żebraczka.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.11.2011 - |10:19|

Teraz jestem już pewien, że Clay idzie do piachu jeszcze w tym sezonie. Ciekawe co na to obicie Gemmy powie Jax. Miałem normalnie moment zwątpienia i myślałem że Clay ją zabije, ale byłaby zaskoczka dla wszystkich fanów. W sumie nikt nie obstawiał takiego rozwiązania, które de facto też jest możliwe. Jeśli Clay zginie to może za sobą kogoś pociągnąć na tamten świat. Obstawiam, że Unsera no i po tym odcinku Gemmę, której nigdy dotad nawet nie brałem pod uwagę. Dołączyć może do nich jeszcze Juice bo chłopak strasznie jest rozdarty i nie wie co począć ze sobą.
Ten nowy szeryf też nagle strasznie dobry się zrobił. Coś mi tu śmierdzi i wcale to nie jest rozkładający się w chacie Piney :D
Co do Tary to byłem i nadal jestem o nią spokojny.
Normalnie nie zniosę kolejnego tygodnia czekania.
  • 0

#14 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 15.11.2011 - |21:45|

Jak zobaczyłem Unsera robiącego za "Dextera" to się mimowolnie uśmiałem :lol:
Co to za porywanie Tary? To mają być profesjonaliści? Ubić to ubić - mieli ją na widelcu, a supersnajper Jax strzela do samochodu ze swoją lubą bez zastanowienia? Głupawka wyszła i tyle. Przynajmniej Gemma dostała to na co zasłużyła - może to ma być takie odkupienie winy dla publiczności. Moim faworytem do wykończenia Clay'a zostaje Opie.
  • 0

#15 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 15.11.2011 - |22:51|

supersnajper Jax strzela do samochodu ze swoją lubą bez zastanowienia?

jak to bez zastanowienia? przecież strzela po długim momencie wahania...
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#16 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.01.2012 - |22:58|

Pomijając wszystkie bzdury (szczególnie porwanie Tary, hahahaha, to byli zawodowcy, którzy się nie ujawniają, którzy robotę wykonują po cichu i nikt ich nie widzi?) epizod bardzo dobry, pełen emocji i napięcia, choć postaci Claya nie mogę znieść (a naprawdę go lubiłem, wydawał się być rozsądnym), co za debila z niego zrobili twórcy to się nie chce wierzyć, byłoby to zrozumiałe gdyby chorował na głowę, ale podobno chore ma ręce?
W sumie szkoda że nie zdecydowali się ubić Tary, to dopiero byłoby dramatyczne wydarzenie na miarę śmierci Donny z 1 sezonu, a tak to znowu zrobił się nam melodramat dużymi momentami.
Przyznaje jednak że dobrze bawię się przy tym serialu, dlatego dałem 9 - jakoś nie odczułem nudy.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych