Główna bohaterka Allison DuBois, posiada zadziwiający dar dzięki któremu widzi i rozmawia z osobami zmarłymi.
Jej mąż - jak przystało na sceptycznego naukowca i budowniczego rakiet - początkowo podejrzewa u swojej żony chorobę psychiczna. Ona sama również jest tym zadziwiona ale postanawia wykorzystać niespodziewany dar do czynienia sprawiedliwości w imię tych, którzy już głosu nie mają.
Rozpoczyna współpracę z policjami w różnych stanach USA aby wyjaśniać i demaskować sprawców najgorszych zbrodni. Zbrodni przy których policja utraciła już szansę na wyjaśnienie.
Początki są niezwykle trudne ale na szczęście, Allison ma wielkie poczucie humoru wraz ze swoim szóstym zmysłem. Nawet mąż Joe, którego cała kariera jest oparta na logice i fakcie, staje się jej oszołomionym zwolennikiem.
Nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzic czy jest to serial SF. Oczywiście ma elementy fantastyki - widzimy zmarłych, główny bohater rozmawia z nimi, są różne "zjawiska naprzyrodzone".
Niestety pilot jest bardzo przegadany i bez tłumaczenia polskiego wiele watków mi umknęło
Odcinki emitowane są w poniedziałki (i do tego w hdtv). Na razie zapowiadane jest 6 odcinków ale oglądalność jest bardzo duża: premierę oglądało 16.1 mln (skala porównywalna z LOST) telewidzów więc prawdopodobieństwo dokręcenia większej ilości odcinków jest bardzo duże.
PS.
Torrencik do pierwszego odcinka jest na stronie http://www.btefnet.net/
Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |12:00|

Logowanie »