Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co najbardziej podobało Ci się w Gwiezdnych Wrotach?

stargate sg sgc sga sgu universe atlantis ankieta podsumowanie najlepsze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 dOS

dOS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26.09.2011 - |16:30|

Witam,
W związku z tym, że Gwiezdne Wrota na Ziemi zostały "zakopane" i nie wiadomo czy/kiedy uda się je "odkopać" postanowiłem zrobić takie ostatnie podsumowanie:

1. Którą z części Gwiezdnych Wrót uważasz za najbardziej udaną?
2. Co Ci się w niej spodobało?

3. Który sequel bardziej czy się podobał?
4. Dlaczego akurat ten?
5. Co zabrakło temu drugiemu?

6. Jaki jest twój ulubiony aktor z sagi Stargate?
7. Który aktor najmniej Ci się podobał?
8. Dlaczego akurat tych aktorów wymieniłeś w punkcie 6 i 7?

9. Jaki wróg najbardziej Ci się podobał?
10.Dlaczego?

11.Co zmieniłbyś w przyszłych częściach Stargate (jeżeli powstaną)?

Myślę, że nawiąże się jakaś ciekawa dyskusja i dojdziemy do złych/mocnych stron serii.

Pozdrawiam,

dOS

• 0

#2 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 26.09.2011 - |19:48|

sequel? Nie rozumiem.
  • 0

#3 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 26.09.2011 - |22:37|

1. SG-1
2. Humor, postacie, podróże, rasy wrota, ludzie, obcy, statki humor... po prostu wszystko.

3. Arka Prawdy?
4. Zawsze lubiłem odcinki z Ori\Pradawnymi
5. Ori\Pradawnych, ale tez był super.

6. Dawid Hewlett :D
7. Ten który grał postać Luciusa z SGA strasznie mnie irytował.
8. Ponieważ o to pytałeś?

9. Goa'uld, Ori, Replikatory (wersja pająkowata :D)
10.Potężni bardzo zaawansowani i fajnie było patrzeć jak nasi im dokopują.

11.Zmienić nie ma czego póki nie powstaną na pewno chciałbym ujrzeć połączenie aktorów z wszystkich 3 cześci, ale wiem że to raczej niewykonalne...
  • 0

#4 dOS

dOS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27.09.2011 - |13:44|

sequel? Nie rozumiem.

Sequel (ang. kontynuacja, dalszy ciąg, następstwo; wym. po spolszczeniu sikłel) – kontynuacja jakiegoś dzieła, najczęściej filmu, książki lub gry komputerowej, przedstawiająca dalsze losy poznanych bohaterów lub kontynuująca wątek ukazany w poprzednim filmie.
Sequele przeważnie realizowane są w celach komercyjnych, powstając na fali popularności, albo są z góry zaplanowaną częścią serii. Obecnie ta pierwsza forma sequela jest realizowana w Hollywood coraz częściej, choć nie cieszy się powszechnym szacunkiem, ani wśród widzów, ani - tym bardziej - wśród krytyki.

Źródło: wikipedia
  • 0

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.09.2011 - |13:50|

dOS rasdelowi chodziło o to, że pewno pomyliłeś sequel ze spinoffem...

#6 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 27.09.2011 - |21:54|

Jeśli można z chęcią napisze co nieco na temat serialu który uwielbiałem. ( swoja droga mało się działo na forum dzisiaj wchodzę tu bum wszystko wygląda ładnie i nawet znalazłem temat w którym popisać mogę)
1. Którą z części Gwiezdnych Wrót uważasz za najbardziej udaną?
Bezkonkurencyjnie Sg-1 miała to coś co ciągnęło do telewizora. ( a ostatni odcinek obejrzałem jeszcze 2 razy bo tak mi było szkoda serialu)
2. Co Ci się w niej spodobało?
O`Neill ( cholipka znowu zapomniałem czy to było jedno L czy dwa serial i film się zlewają już w jedno) bez konkurencyjny komiczny choć na początku miałem raczej obiekcje " co McGyver w sci-fi to się nie może udać" na szczęście się pomyliłem, Był jeszcze Teal`c czy muszę dodać coś poza "indeed" ? A doskonałym uzupełnieniem był Daniel te trzy postacie sprawiały że serial miał w sobie luźnego gostka, twardziela z cohones jak arbuzy i łepskiego spryciarza... nie wspominając o Goa`uld, Tok`ra, wspaniałych Asgard ten świat wciągał jak wir i nie pozwalał się uwolnić przez cały kolejny dzień a czasem i tydzień do następnego odcinka coś fantastycznego

3. Który sequel bardziej czy się podobał?
Chodzi o filmy Chyba Sg:Continuum za Bala za migi w walce z myśliwcami Goa`ulds za Bala, za inwazje no i za Bala...choć Sg:ark of truth Ori i pradawni no i Adria o tak ...jako udany Sequel uważam Sg:Atlantis :P
4. Dlaczego akurat ten?
Continuum miał w sobie to coś był Baal typek zawsze mnie wkurzał w serialu z takim umysłem z takim zapleczem mógł podbić ziemie pokonać sgu ( choćby pokazując się publicznie i kandydować na prezydenta, kilka senatorów pod kontrola umysłu ach nieważne) ale zawsze coś spiep... natomiast w Continuum zrobił to co prawdziwy władca systemu powinien zrobić wykorzystać okazje, miał już wszystko nawet Teal`ca szkoda ze przegrał :P
5. Co zabrakło temu drugiemu?
W sumie przyszedł mi do głowy jako drugi ale nie umiem napisać czego brakuje też mi się podobał

6. Jaki jest twój ulubiony aktor z sagi Stargate?
oczywiście że C.Judge choć R.D.Anderson no i jeszcze M.Shanks... którego wybrać no i jest jeszcze D.Hawlett i J.Mamoa aktorów z SGU pominę bo dwa sezony to za mało żeby ktoś mógł przybić SGA czy SG1. Dobra dokonam selekcji Tealc był fajny ale sztywny, O`neill to był gość lubiłem go juz w McGywerze, Shanks czy ktoś nie lubił Daniella? Mamoa kawał skurczybyka ale niestety wszyscy oni bledną przed "Jestem Rodney Mckay rzeczy trudne załatwiam w kilka sekund niemożliwe zajmują mi kilka minut" tylko on przez przypadek wysadził mały układ słoneczny :P tak Hawlett umiał zagrać postać niepozornego geniusza dla mnie był świetny niepowtarzalny, ja chce serial tylko o Rodneyju!!
7. Który aktor najmniej Ci się podobał?
yyyy bym ustawiał pod murem aktorów z SGU bo do tych najmniej znam choć postawił bym pod murem Torri Higginson za to ze miałem F.R.A.N

8. Dlaczego akurat tych aktorów wymieniłeś w punkcie 6 i 7?
punkt 6 bo ich lubię ich postaci zapadały dały się lubić, miały kilka charakterystycznych cech które właśnie chciałem widzieć. 7 na siłę trochę ale bardzo mnie irytowało że Weir znikła z serialu bez powrotu, oczywiście odbiło się to na aktorce i postaci która znielubiłem

9. Jaki wróg najbardziej Ci się podobał?
Goa`ulds za "egipskość' Ori za "mistycyzm i ogień" ale nic nie podobało mi się jak Wraith chłopaki byli doskonali
10.Dlaczego?
Pijawka chodząca na dwóch nogach, diabelnie inteligentne, sprytne i zawsze mające coś w zanadrzu, Todd "qumpewl" Atlantis nie omieszkał ogłuszyć ludków na dedalu i przeprogramować statek zanim się ockną ( obca technologia, pewno go przeszukali itd a on i tak dał rade) a taki Michael co to był za wróg pola siłowe, hybrydy pułapki podstępy... nie zapominam jeszcze o odcinkach w których wraith potrafiły same siebie oszukiwać by osiągnąć lepszą pozycje lepszy pokarm itd ( np: ściganie naukowca Todda który leciał na ziemie :P) no i to wraith dokopali Alteranom

11.Co zmieniłbyś w przyszłych częściach Stargate (jeżeli powstaną)?
-Hymm dodałbym więcej bitew ( bitwa o Antarktyda odlot totalny, 302 alkesshe, Dedal odyssey, asgard beam, asgard core, ori ships ule jednym słowem więcej bitew w kosmosie/orbicie/planecie ) Podobała mi się bitwa w której ori rozbijają flotę Sojuszu Ludzi i Asgard ( choć moment w którym statek asgard wytrzymuje jeden z strzałów ori po czym od razu się wycofuje była bezcenna, to był moment który wywoływał zdziwienie szok i zaciekawienie jak oni z tego wyjdą - więcej takich momentów było ich parę w sg-1 i parę w sga)
-Wraith mogli by dolecieć do milky way a goa`ulds się przegrupować ( cała rasa nie została wybita w końcu) cóż byu to było za piekło dwie floty Widm i Goa`uldów walczące ze sobą gdzieniegdzie ludzie próbujący utrzymać równowagę sił ( bo w końcu jeśli w któraś siła by wygrała było by ciężko)
-Wątek Lucjan i innych ras Milkyway mógłby się rozwinąć było ich tam kilkanaście, w skrócie więcej gumiaków i komputerniaków (w SGU poznane rasy były świetnie zrobione chciałbym takie rasy w kolejnych SG) ...
-Muzyka mogła by być dorzucona tak jak było to zrobione w SGU, przygody Sg-1 to by było coś gdyby w tle brzmiał jakiś wpasowany utwór lub fragment dodawało to smaczków
-Nowy serial nowa drużyna z epizodycznymi rolami znany ludzi ( wyjątek bym zrobił dla Rodneya/Daniela no i może Tealca/Ronnona) pojawienie się znanej mordki wywołuje pozytywne emocje, i zawsze jakoś zbliżało nowy serial do poprzedniego a twórcy nie muszą bylic astronomicznych honorariów dla nowych gwiazd serialu, mogli by prowadzić coś na kształt lostów ( o zgrozo nie lubię przecież lostów) gdzie sam aktor nie bardzo wie co się wydarzy i czy jego postać przeżyje
-nowy serial mógłby się dziać w czasach altera wojna z Widmami + spotkanie sojuszu 5 ras powstawanie i rozwój tego wszystkiego ( Altreranie potrzebowali ekip takich jak sg-1 wiec problem eksploracji planet był by rozwiązany, a ja bym bardzo chciał zobaczyć te tandetne plastikowe konsole i metaliczne obrączki pradawnych kiedy jeszcze raczkowali)
ogólnie chciałbym miks SGA z Sg-1 z niektórymi elementami SGU, byle to maiło rece i nogi... a teraz nalezy czekać tak jak z startrekami w koncu coiś się pojawi

ps: czy terra nova zastapi SG zapowiada się ciekawie
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: stargate, sg, sgc, sga, sgu, universe, atlantis, ankieta, podsumowanie, najlepsze

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych