Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 069 - S04E04 - Subject 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (3 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (0 głosów [0.00%])

4. 7 (2 głosów [66.67%])

Procent z głosów: 66.67%

5. 6 (1 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 22.09.2011 - |20:03|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 15.10.2011 - |16:01|

i musielismy czerkac na powrot w tym stylu 4 tygodnie? :/
przynajmniej peter wrocil
  • 0
You are what you believe yourself to be

#3 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 15.10.2011 - |19:58|

Nie podobało mi się to.
Za dużo zmian w stosunku do wcześniejszych serii.
- Walter jest pod opieką Olivii
- Walter nie jest właścicielem MD (ciekawe kto jest)
- Walter nigdy nie badał miejsca zdarzenia.
- Nina i Olivia znają się od lat (WTF?)
- Nina i Walter rozmawiają jak starzy znający się przez lata znajomi.
- Olivia nic nie wie o własnych zdolnościach przechodzenia między wymiarami ale wie że zdarzyło jej się spalić kawałek pokoju
- Nie pojawiły się inne osoby z eksperymentów.

Nowy świat ma mnóstwo dziur których nie jest w stanie wyjaśnić nawet brak Petera.
  • 1
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#4 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.10.2011 - |16:04|

Odcinek bardzo dobry. W końcu z wszystkimi postaciami. Powrót Petera czy Niny. I od razu serial się lepiej ogląda, gdy wracamy do głównego wątku coraz szybciej.
  • 0

#5 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.10.2011 - |09:11|

A dla mnie póki co najsłabszy odcinek tego sezonu. Właściwie nie było jakoś bardzo źle, ale momentami wiało nudą. Zwłaszcza te rozmowy Olivii z Walterem.
Było właściwie pewne, że ten obłok energii czy co to tam właściwie było to właśnie Peter, który próbuje wrócić i chyba dla nikogo nie było to jakimś zaskoczeniem.
Generalnie chłopak wrócił, nikt nie wie kim on jest, ale za to on wie wszystko o wszystkich i wszystkim co jest związane z dywizją Fringe.
Bardzo jestem ciekaw jak to dalej się rozwinie.
No i co na to wszystko nasi Obserwatorzy?
  • 0

#6 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.10.2011 - |15:52|

Było właściwie pewne, że ten obłok energii czy co to tam właściwie było to właśnie Peter, który próbuje wrócić i chyba dla nikogo nie było to jakimś zaskoczeniem.

Dokładnie. Moim zdaniem było to do bólu przewidywalne. No ale teraz może być ciekawie bo Peter wszystkich pamięta, a pozostali jego już nie. No i co ważniejsze, Peter pamięta trochę inną przeszłość niż pozostali bohaterowie. Mam nadzieję że będzie to zaakcentowane w kolejnych epizodach.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.10.2011 - |08:19|

No ale teraz może być ciekawie bo Peter wszystkich pamięta, a pozostali jego już nie. No i co ważniejsze, Peter pamięta trochę inną przeszłość niż pozostali bohaterowie. Mam nadzieję że będzie to zaakcentowane w kolejnych epizodach.

Zgadzam się z powyższym, powinno być bardzo ciekawie.
A dodatkowo wszystko to przeczy temu co twórcy mówili przed rozpoczęciem tego sezonu. A mianowicie, że ci którzy nie oglądali poprzednich sezonów mogą spokojnie zacząć przygodę z serialem właśnie od tego. W tym momencie wychodzi, że to bzdura totalna. Przynajmniej poprzednią serie by trzeba obejrzeć żeby się w tym wszystkim połapać.
  • 0

#8 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 22.08.2012 - |20:10|

Peter wrócił, ale oczywiście nikt mu nie będzie ufał przez jakiś czas. Trochę nadziei pozostaje dzięki niemu, ze ta linia czasowa zostanie wymazana i całe trzy sezony nie pójdą na marne.

Co do zmian to skoro nie było Petera, to William Bell nie musiał się poświęcać aby mogli wrócić z tamtej strony na końcu drugiego sezonu, więc jest możliwe, że nadal żyje i jest właścicielem MD. Także brak Petera w Jacksonville zapewne zmienił dużo w czasie ucieczki Olivii po spaleniu pokoju, co pewnie prowadzi do zastrzelenia (a nie ranienia) ojczyma i adopcji przez Ninę.

Zmiany są w miarę logiczne, tylko po co zatem poprzednie 3 sezony. Kolejnym minusem jest za mało tamtej strony.

Użytkownik cymrean edytował ten post 22.08.2012 - |20:10|

• 0

#9 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 20.12.2012 - |20:50|

A mi się podobało. Mało tego: nie spodziewałem się, ze ten obłok to Peter. To znaczy może inaczej: moje pierwsza myśl też była taka - ale później scenarzyści mądrze zameandrowali do tego eksperymentu z Corixephanem i tego murzyna - tak więc stwierdziłem, że to był błędny trop. Zatem pojawienie się Petera było dla mnie szokiem.

Odcinek przyzwoity moim zdaniem. Nawet gdyby obłok okazał się jednak tylko jakąś zewnętrzną manifestacją tego murzyna (albo czymkolwiek innym poza Peterem), uznałbym go za sympatyczny i mądrze zrobiony zapychacz. No i współczuję Olivii - być ściganą przez takie COŚ, co nawet nie wiemy czym jest, czego chce, kiedy zaatakuje, jak się przed tym bronić i jak się go pozbyć. Koszmar jakiś.

Przyznaję, w tej rzeczywistości jest mnóstwo zmian w stosunku do tej z Peterem. Ale najbardziej irytuje mnie zachowanie Waltera. Jest jakiś dziwny, ogarnięty jeszcze większą ilością mani i dziwactw, na dodatek z jakąś domieszką agresywności. Nie podoba mi się on.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#10 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.01.2013 - |12:48|

Końcówka wynagrodziła mi słaby i bełkotliwy epizod o dziwaczności sympatycznego skądinąd murzynka. Peter długo powracał, ale w końcu wrócił, dziwny jest ten sezon, tak jak wyżej wspominał LunatiK nic nie pasuje w tym sezonie w stosunku do poprzednich, ciekawe czy twórcy podejmą próbę wyjaśnienia tego czy przejdą nad wszystkim do porządku dziennego?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych