Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 132 - S07E06 - Slash Fiction

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (6 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (3 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

3. 8 (2 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

4. 7 (1 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.09.2011 - |14:56|

:)

#2 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 29.10.2011 - |11:05|

Czyli moja wersja się sprawdza. Wstawić obcięty łeb do sejfu i po sprawie.

Nic nie może ich zranić oprócz domestosa naprawdę? Przyznaje dość zabawne choć trochę płytkie. Powinien chociaż colta spróbować.
  • 0

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.10.2011 - |22:57|

Powinien chociaż colta spróbować.

A mają go w ogóle jeszcze? Choć na Anioły nie działał, więc i na nie pewno nie będzie.

A co do odcinka, bardzo dobry. Sporo czarnego humoru i Tigh ;)
Scena w restauracji, tylko muzyka ciut nie ta, a poza tym to całkiem dobra kopia Tarantino.
I porzucenie Impali, szkoda autka, mam nadzieję, że jeszcze wróci.

No i Crowley, przynajmniej już wiemy, czemu będzie znowu braciom pomagać.

Mam tylko niewielki problem z panią szeryf, coś mi w niej nie gra i w tym przypadkowym odkryciu środka, który im szkodzi. Za "przypadkowe" to. Ktoś w tym macza palce.

Jeszcze ktoś narzekał, że policja i reszta służb nie reaguje na zniknięcia i morderstwa. Mam dla was dobrą wiadomość. Twórcy usłyszeli wasze narzekania. ;)

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.10.2011 - |10:16|

- A co do odcinka, bardzo dobry. Sporo czarnego humoru i Tigh ;)
- Mam tylko niewielki problem z panią szeryf, coś mi w niej nie gra i w tym przypadkowym odkryciu środka, który im szkodzi. Za "przypadkowe" to. Ktoś w tym macza palce.

- Również uważam, że to udany odcinek. Fajnie zobaczyć Tigha i te małe scenki humorystyczne. :) Wszystko fajnie poza jedną sceną. Końcową. IMO niepotrzebnie znowu wracają do dąsów obu braci na siebie. TO JUŻ BYŁO i teraz zrobiło się męczące.
- Tak, pani szeryf coś za bardzo "uczynna" była i zbyt często "akcentowali" ujęciami jej spojrzenia i miny. Może to Castiel albo Śmierć lub inny nieziemski byt pod jej postacią im pomagał niby przypadkowo ujawniając największą słabość lewiatanów przy okazji nie chcąc się samemu ujawniać.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#5 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 30.10.2011 - |15:02|

Obejrzałem i muszę przyznać, że dawno się tak nie uśmiałem. Akcja jak akcja, jak to w supernatural. Ale scenki komiczny były świetne. Za betonowy tekst Deana "Nobody puts Baby in a corner" z Dirty Dancing

scenarzysta powinien dostać jakąś nagrodę. Zresztą o kultowości tego tekstu świadczy to, że ja go znam, a nigdy nie przetrwałem dłuzej niż 15 min filmu. A scenka w samochodzie - Dean podśpiewujący sobie po cichu, nie tylko Led Zeppelin człowiek żyje. No i napad z pulp fiction też niczego sobie.
Ten odcinek i poprzedni bardzo dobrze się oglądało, mam nadzieję że utrzymają ten poziom.
  • 0

#6 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.10.2011 - |21:35|

Dean wyrzucający kucyka na tylne siedzenie miażdży! :D
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#7 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 30.10.2011 - |23:29|

hmm co do colta to muszę przyznać, że się myliłem. Ostatnio używali na polowanie na feniksa, ale musieli zostawić żeby potem go odnaleźć w naszych czasach. Ten teraźniejszy zostawili po tym jak nie udało się zastrzelić Lucyfera. Ciekawe co się z nim stało :). Jeszcze ciekawsze jest to, że w ponoć rozszerzonej wersji odcinka z feniksem Colt pokazuje Samowi, że ma też nóż Ruby(ale to tak na marginesie).

Użytkownik Lobo edytował ten post 31.10.2011 - |09:54|

• 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 31.10.2011 - |14:13|

hmm, któryż to już raz? 10-ty? bracia znowu się rozchodzą, mają jakiś problem, nie potrafią sobie prostych rzeczy wytłumaczyć.
odcinek średni, nawet przeciętny, po co my ciągniemy dalej tą historię? przecież ten temat już się wypalił i zmierzamy do nikąd, wszystko już było, sobowtóry, durne FBI, oderwanie od rzeczywistości, żarty Deana, lubię serial, ale czas najwyższy kończyć, ziemia jest spalona, pomysły wtórne i nie ma celu. Pojawienie się kolejnego "największego" śmieszy i rozczarowuje, Crowley już zupełnie nikogo nie straszy bo przestaje być wiarygodny, słabo - powinno być 5, ale daję z sentymentu 6,5/10.

P.S. sceny z podśpiewywaniem pod nosem dobre, Tigh mocno się posunął w czasie.

Użytkownik Macmax edytował ten post 31.10.2011 - |14:15|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 06.11.2011 - |12:29|

ale czy ja dobrze zrozumiałem?
Najpierw ochlapać domestosem, potem odciąć głowę, a i tak by się nie zregenerował trzeba to wszystko trzymać osobno.
Inaczej mówiąc nie rozumiem jaką rolę pełni w tym wszystkim domestos poza tymczasowycm osłabieniem
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#10 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.11.2011 - |15:01|

poza tymczasowycm osłabieniem

No dokładnie taką, daje im czas na odcięcie głowy. Jak święcona woda na demony, też tylko na chwilę je rani.

#11 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 06.11.2011 - |17:27|

Ale Bobi szukał czegoś co je zabije.
Odcięcie głowy uznał za niewystarczające. Zrozumiałbym wersję w której Domestos by zabił, a odcięcie byłoby tylko dodatkowym zabezpieczeniem.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 06.11.2011 - |17:28|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#12 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 09.03.2012 - |23:49|

Z tym, że nie sprawdzili czy się odradzają po kuracji domestosem chyba. Więc te transportowanie głów jest na wszelki wypadek. Dobrze, że Crowley został odrzucony, bo wole jak współpracuje z braćmi niż gdy jest przeciwko. A Tigh zginął jak agent Henriksen z trzeciego sezonu zaraz po tym jak sfingował śmierć braci, więc to też można uznać za powtórkę.

Odcinek bardzo fajny w porównaniu z poprzednimi paroma. Tylko tytuł sugerował, że będą z braci robić parę, a tu żadnego slashu poza dosłownym nie było.

Sam osobno pewnie nie będzie za długo. W końcu już tyle razy się rozdzielali jak Macmax zauważył.

Użytkownik cymrean edytował ten post 09.03.2012 - |23:50|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych