Sezon 1: komentarze twórców, SGA Set Tour, Diary of Rainbow Sun Francks, Mission Directives ( The Stomr/The Eye, Sanctuary, Before I Sleep, The Siege), Wraith Discrimination - It's Not Easy Being Green, A Look Back at Season 1
Sezon 2: komentarze twórców, SGA Set Tour, Diary of Rainbow Sun Francks, Mission Directives ( The Intruder, The Siege Part 3, Instinct), Introduction to a Character - Ronon Dex, Road to a Dream, SGA Stunts, Profile on David Hewlett, Profile on Paul McGillion
Sezon 3: komentarze twórców, Inside the SGA Visual FX Department, General O'Neill Goes to Atlantis, Masters of the Alien, A Look Back at Season 3, Mission Directives (Sateda, Progeny, Phantoms, The Game, First Strike), Profile on Rachel Luttrell
Sezon 4: komentarze twórców, A New Leader: Amanda Tapping Joins Atlantis, The Doctor Is In - The Return of Paul McGillion, SGA Bloopers, The Making of Trio, Deleted Scenes, A Look Back at Season 4, Mission Directives (Doppelganger, This Mortal Coil, Quarantine, Outcast)
Sezon 5: komentarze twórców, Showdown! - Ronon vs. Tyre, Bringing the Seed to Life, Tricks of the Trade - Submerging Atlantis, Joe Flanigan - A Conversation with the Colonel, Dr Jackson Goes to Atlantis, Building a Humanoid, The Life And Death of Michael Kenmore, Deleted Scenes, SGA Goes to Vegas, Inside the Stargate Costume Department, Mission Directives (Search And Rescue, Whispers, Tracker, Brain Storm
PRZYKŁAD MENU:
ZDJĘCIA:
DODATKOWE INFO: Nie miałam czasu wgryźć się dokładnie w to wydanie, ale powiem ogólnie parę rzeczy.
Już po obejrzeniu Fan's Choice wiadomo było, że transfer będzie miodzio i ten set tylko to potwierdził. Oglądałam na wyrywki parę scen i naprawdę radość moja jest ogromna z posiadania tego na Blu-Ray.
Przy okazji robienia screenów na wyrywki testowałam płyty i wychodzi na to, że wydanie jest region-free, podczas gdy w sieci raz podają A, raz podają free. Odtwarzałam epy najnowszą wersją PowerDVD ustawioną domyślnie na region B oraz przy wyłączonym AnyDVD - zero problemów. Zawsze pozostaje jednak ten "moron factor" wydawcy, który potrafi w obrębie jednego sezonu zrobić 3 płyty region-free, a dwie region-locked
Pod względem zawartości jest kilka różnic między wydaniem Blu-Ray a wydaniem DVD, i są to różnice na niekorzyść wydania Blu-ray, jednak nie aż tak istotne, żeby się jakoś wybitnie pieklić:
Pierwsze, co można zauważyć - brak bonusowego krążka w wydaniu BD. Może nie ma na nim powalających features, ale mimo wszystko mogli go dorzucić. Dla przypomnienia, bonus disc DVD zawiera: Mission 100: Atlantis Reaches a Milestone, Stargate Atlantis - A Retrospective, krótsze wersje odcinków Vegas i Enemy at the Gate. Ciekawe, czy w wydaniu UK będzie inaczej
Na BD nie trafiły również galerie zdjęć oraz dodatkowe ścieżki audio i napisy. Trochę to dziwne, biorąc pod uwagę pojemność płyty BD, no ale jeśli mam wybierać między dodatkowymi ścieżkami audio a lepszym obrazem, wybieram to drugie. Jednak galerie powinni byli zamieścić.
Menu w wydaniach DVD jest moim zdaniem lepsze od tego na BD. Na BD nie wysilili się wcale, dając zwykłe statyczne obrazki, podczas gdy na DVD wszystko się rusza, miga, pika, czyli jest to, co nas zachwycało już od czasów kołyski
Podsumowując, wydanie naprawdę super, ogląda się pięknie i gdybym nie miała żadnego wydania, to od razu zdecydowałabym się mimo wszystko na BD, a nie na DVD. Jednocześnie, różnice między wydania są niewielkie, ale skoro i DVD już na półce u mnie stoi, to tak już zostanie