Użytkownik johnass edytował ten post 12.10.2011 - |21:10|
Odcinek 071 - S06E11 - Talk to the Hand
Napisano 16.09.2011 - |14:44|
Napisano 12.12.2011 - |16:10|
Jedna z ostatnich scen... naprawdę dobre, dałem się nabrać, ale było to jedno wielkie WTF Szczerze to uczucia Deb są dla mnie mega zaskoczeniem, widać że scenarzyści mają jakiś zamysł na poprowadzenie dalej wątku Dexter - Debra, gdyż zapewne nadejdzie moment gdy cześć tajemnic Dextera wyjdzie na jaw.
Co do finału i dostępnej zapowiedzi... można już zgadywać jak to wszystko się skończy.
Napisano 12.12.2011 - |20:12|
Napisano 13.12.2011 - |09:39|
Napisano 13.12.2011 - |21:33|
Napisano 14.12.2011 - |00:10|
Widać zdecydowanie do czego zmierza ten sezon. Główny bohater całkowicie traci kontrolę nad samym sobą, popełnia masę błędów, zawodzą go instynkty i nie zdziwie się, jeśli wyląduje w więzieniu. Czuć jednak, że to co zapowiadali twórcy - początek końca serialu - właśnie się rozpoczyna Problemy w jakie pakuje się Dex są wiele razy większe, niż te z drugiego sezonu. Czuć też, że ten sezon nie skończy się "spokojnie" tak jak pierwszy, drugi, trzeci i piąty. Jestem przekonany, że twórcy zaserwują nam solidny cliffhanger (tak jak na koniec czwartego). Kto wie, może poznamy prawdziwe oblicze Louisa?
@no1special -
Użytkownik sephia edytował ten post 14.12.2011 - |00:13|
Napisano 15.12.2011 - |10:43|
Podoba mi się nowe oblicze Travisa od początku taki powinien być byłoby ciekawiej, a nie zrobili z niego jakiegoś psychola-lalusia.
Nie chce takich kazirodczych związków w tym serialu jak próbują nam wkręcić twórcy. W ogóle mi to tutaj nie pasuje. Wystarczą mi już jakieś kazirodcze związki w BE. Jakaś moda nowa w serialach tak jak kilka lat temu wszędzie na siłę wciskali pedałów.
Louis to chyba jakiś wątek pod kolejny sezon i wygląda, jak już ktoś wyżej wspomniał, na to że gość coś chyba wie na temat Dextera i jego "hobby".
Quinn chyba faktycznie do kasacji. Batista mu nie ufa więc albo sam się przeniesie albo wyleci, jedno z dwóch.
No a ostatnia scena niezła, teraz Deksiu sobie trochę popływa
W finale na bank Travis skończy w piachu. Pytanie tylko co dalej?
Napisano 15.12.2011 - |20:08|
Wątek między Debrą i Dexem zupełnie mi się nie podoba, zamiast go podejrzewać i być blisko rozwiązania prawdziwego "ja" Dextera to ona się zaczyna podkochiwać, śnić o nim i takie tam bajdury...
Najciekawiej może być z tym asystentem, byle tylko tego nie sp*erdolili. I dlaczego czegoś nie wymyślili lepszego z tym gazem? Ogólnie naiwna bajeczka niczym ze stacji ogólnokrajowej. Ale ta równia pochyła zaczęła się już w sezonie numer 3.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 16.12.2011 - |10:56|
Taki który nie chce być złapany.Jaki morderca podpaliłby ponton i sobie spokojnie odpłynął?!
Wątek Deb i Dextera mi się podoba. Tak, nie przeszkadza mi to że są przybranym rodzeństwem.
Może jak cała sprawa z Dexterem wyjdzie na jaw, to Debra będzie go kryła ponieważ będzie on dla niej jeszcze bliższą osobą.
Co do powiadomienia policji o łodzi i nagraniu. Przecież nie muszą wszyscy odsłuchiwać zgłoszeń, więc nie wiem co wy się tak czepiacie.
Dexter zrobił się straaasznie nie ostrożny. Złamał kolejny raz kodeks i teraz może za to naprawdę zapłacić.
Napisano 16.12.2011 - |13:33|
Z tym Travisem to też ciekawe - koleś ma bardzo nierówno pod sufitem, ale potrafi pomyśleć że trzeba uciec przed policją.
Co do odsłuchania wiadomości, no bez przesady, że w tak ważnej, intrygującej całe Miami sprawie oficer prowadzący lub detektyw z wydziału zabójstw tego nie odsłuchuje i nie analizuje pod kątem głosu. W CSI to by nie przeszło;)
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 16.12.2011 - |14:05|
Napisano 16.12.2011 - |14:41|
Napisano 16.12.2011 - |15:47|
Ktoś zgłosił podejrzaną łódź, a nie powiedział że jest zabójcą więc po co osobiście sprawdzać nagranie? Centrala dostała wezwanie i przekazała je dalej. Myślisz że powinni oni sprawdzać wszystkie otrzymywane wezwania pod kątem głosu? Pamiętaj że nie dostają oni jednego telefonu dziennie.
Napisano 16.12.2011 - |21:43|
@Macmax Mówię że jest to możliwe.Deb powoli jest nakierowywana na to(psycholog). W dodatku wysłana wiadomość Dexa i artystyczne przedstawienie go, mogą być początkiem końca dobroczynnej działalności Dextera
Ktoś zgłosił podejrzaną łódź, a nie powiedział że jest zabójcą więc po co osobiście sprawdzać nagranie? Centrala dostała wezwanie i przekazała je dalej. Myślisz że powinni oni sprawdzać wszystkie otrzymywane wezwania pod kątem głosu? Pamiętaj że nie dostają oni jednego telefonu dziennie.
On nie zgłosił podejrzanej łodzi a powiedział dosłownie że jest to łódź Zabójcy oraz że posiada trujący gaz ... gdybym prowadził tę sprawę to chciałbym osobiście odsłuchać nagranie ... ten sezon po tym względem jest naprawdę wielką porażką ... w poprzednich sezonach ze świecą szukać takich babolów .... ten nadrabia za wszystkie pozostałe ....
Napisano 16.12.2011 - |23:20|
Dobra koniec.
Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek
Napisano 17.12.2011 - |13:56|
Użytkownik cymrean edytował ten post 17.12.2011 - |13:56|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych