Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 071 - S06E11 - Talk to the Hand

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (2 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.09.2011 - |14:44|

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 12.10.2011 - |21:10|

#2 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 12.12.2011 - |16:10|

Czyli nikt z wydziału nie pofatygował się o odsłuchanie zgłoszenia nagranego przez Dextera... ? Mam tylko nadzieję że tego tak nie zostawią. Prawdziwe oblicze Travisa to zdecydowany plus tego sezonu. Z ciekawostek tego odcinka warto wspomnieć o Louis'ie, który chyba wie kim naprawdę jest Dexter. Krążą teorie że jest on
Spoiler
. Pod koniec odcinka znowu wpadka naszego bohatera, gdyż zostawił filmik video Travis'owi. Nie wiemy jeszcze jak skończy Travis i gdzie, ale policja również dobrze może odnaleźć to nagranie (razem z martwym Travisem) lub nawet je odzyskać jak będzie skasowane. Dexter jako bestia na obrazie malowanym przez Travis'a, pasuje jak ulał :)

Jedna z ostatnich scen... naprawdę dobre, dałem się nabrać, ale było to jedno wielkie WTF :D Szczerze to uczucia Deb są dla mnie mega zaskoczeniem, widać że scenarzyści mają jakiś zamysł na poprowadzenie dalej wątku Dexter - Debra, gdyż zapewne nadejdzie moment gdy cześć tajemnic Dextera wyjdzie na jaw.

Co do finału i dostępnej zapowiedzi... można już zgadywać jak to wszystko się skończy.
Spoiler
. Will see =)
  • 0

#3 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 12.12.2011 - |20:12|

Tak właściwie to co po ktoś inny miałby odsłuchiwać wiadomości oprócz tego co je przyjmuje?
  • 0

#4 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 13.12.2011 - |09:39|

Filmik i obraz... Dexter się pakuje w niezłe bagno. A Dex+Debra - moja reakcja była podobna jak Debry w stosunku do tej sugestii psycholog. :) Kompletnie to nie pasuje.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#5 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 13.12.2011 - |21:33|

Z tym całym wątkiem Debry i Dexa który próbują nam wcisnąć scenarzyści pewnie najgorzej się czują sami aktorzy, którzy się rozwiedli jakiś czas temu.
  • 0

#6 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 14.12.2011 - |00:10|

Urywek Debry i Dexa razem świetny. Od razu kapłem się, że się to Debrze śni, ale reakcja konkretna :D

Widać zdecydowanie do czego zmierza ten sezon. Główny bohater całkowicie traci kontrolę nad samym sobą, popełnia masę błędów, zawodzą go instynkty i nie zdziwie się, jeśli wyląduje w więzieniu. Czuć jednak, że to co zapowiadali twórcy - początek końca serialu - właśnie się rozpoczyna ;) Problemy w jakie pakuje się Dex są wiele razy większe, niż te z drugiego sezonu. Czuć też, że ten sezon nie skończy się "spokojnie" tak jak pierwszy, drugi, trzeci i piąty. Jestem przekonany, że twórcy zaserwują nam solidny cliffhanger (tak jak na koniec czwartego). Kto wie, może poznamy prawdziwe oblicze Louisa?

@no1special -
Spoiler

Użytkownik sephia edytował ten post 14.12.2011 - |00:13|

• 0

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.12.2011 - |10:43|

Wiedziałem, że po tym telefonie nic się Dexowi nie stanie, ale tak to już jest w tym jak i w innych serialach, że na takie naciągnięcia przymyka się oko. Teraz jeszcze nasz mądry Deksiu wysłał Travisowi wiadomość na kom, to się dopiero nazywa nieostrożność albo z drugiej strony może to jest pewność siebie.
Podoba mi się nowe oblicze Travisa od początku taki powinien być byłoby ciekawiej, a nie zrobili z niego jakiegoś psychola-lalusia.
Nie chce takich kazirodczych związków w tym serialu jak próbują nam wkręcić twórcy. W ogóle mi to tutaj nie pasuje. Wystarczą mi już jakieś kazirodcze związki w BE. Jakaś moda nowa w serialach tak jak kilka lat temu wszędzie na siłę wciskali pedałów.
Louis to chyba jakiś wątek pod kolejny sezon i wygląda, jak już ktoś wyżej wspomniał, na to że gość coś chyba wie na temat Dextera i jego "hobby".
Quinn chyba faktycznie do kasacji. Batista mu nie ufa więc albo sam się przeniesie albo wyleci, jedno z dwóch.
No a ostatnia scena niezła, teraz Deksiu sobie trochę popływa :)
W finale na bank Travis skończy w piachu. Pytanie tylko co dalej?
  • 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.12.2011 - |20:08|

Ech, coraz większa słabość ten nasz ukochany Dexter, ilość głupich, naiwnych scen w tym sezonie sięga apogeum. A Dex zachowuje się jak skończony [beeep], trochę głupio że z zawodowca zrobili taką ofiarę. Nie oszukujmy się już dawno powinien nie żyć. Jaki morderca podpaliłby ponton i sobie spokojnie odpłynął?!
Wątek między Debrą i Dexem zupełnie mi się nie podoba, zamiast go podejrzewać i być blisko rozwiązania prawdziwego "ja" Dextera to ona się zaczyna podkochiwać, śnić o nim i takie tam bajdury...
Najciekawiej może być z tym asystentem, byle tylko tego nie sp*erdolili. I dlaczego czegoś nie wymyślili lepszego z tym gazem? Ogólnie naiwna bajeczka niczym ze stacji ogólnokrajowej. Ale ta równia pochyła zaczęła się już w sezonie numer 3.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 16.12.2011 - |10:56|

Jaki morderca podpaliłby ponton i sobie spokojnie odpłynął?!

Taki który nie chce być złapany.

Wątek Deb i Dextera mi się podoba. Tak, nie przeszkadza mi to że są przybranym rodzeństwem.
Może jak cała sprawa z Dexterem wyjdzie na jaw, to Debra będzie go kryła ponieważ będzie on dla niej jeszcze bliższą osobą.

Co do powiadomienia policji o łodzi i nagraniu. Przecież nie muszą wszyscy odsłuchiwać zgłoszeń, więc nie wiem co wy się tak czepiacie.

Dexter zrobił się straaasznie nie ostrożny. Złamał kolejny raz kodeks i teraz może za to naprawdę zapłacić.
  • 0

#10 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.12.2011 - |13:33|

@logon, wierzysz że zapłaci? znowu wymyślą niestworzoną historię jak w sezonie 5, gdzie będzie o krok od złapania, a i tak głupim trafem się wymsknie.
Z tym Travisem to też ciekawe - koleś ma bardzo nierówno pod sufitem, ale potrafi pomyśleć że trzeba uciec przed policją.
Co do odsłuchania wiadomości, no bez przesady, że w tak ważnej, intrygującej całe Miami sprawie oficer prowadzący lub detektyw z wydziału zabójstw tego nie odsłuchuje i nie analizuje pod kątem głosu. W CSI to by nie przeszło;)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#11 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 16.12.2011 - |14:05|

Ale to seriale CSI kłamią Macmax ;)
  • 0

#12 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.12.2011 - |14:41|

Deb to przybrana siostra, więc jej chcica na Dexa mnie nie dziwi. I to w sumie był dla mnie najfajniejszy motyw w tym odcinku. Co do CSI, widziałem kiedyś jeden odcinek, i jest to dla mnie poziom "Beverly Hills 90210". :D
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#13 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 16.12.2011 - |15:47|

@Macmax Mówię że jest to możliwe.Deb powoli jest nakierowywana na to(psycholog). W dodatku wysłana wiadomość Dexa i artystyczne przedstawienie go, mogą być początkiem końca dobroczynnej działalności Dextera
Ktoś zgłosił podejrzaną łódź, a nie powiedział że jest zabójcą więc po co osobiście sprawdzać nagranie? Centrala dostała wezwanie i przekazała je dalej. Myślisz że powinni oni sprawdzać wszystkie otrzymywane wezwania pod kątem głosu? Pamiętaj że nie dostają oni jednego telefonu dziennie.
  • 0

#14 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 16.12.2011 - |21:43|

@Macmax Mówię że jest to możliwe.Deb powoli jest nakierowywana na to(psycholog). W dodatku wysłana wiadomość Dexa i artystyczne przedstawienie go, mogą być początkiem końca dobroczynnej działalności Dextera
Ktoś zgłosił podejrzaną łódź, a nie powiedział że jest zabójcą więc po co osobiście sprawdzać nagranie? Centrala dostała wezwanie i przekazała je dalej. Myślisz że powinni oni sprawdzać wszystkie otrzymywane wezwania pod kątem głosu? Pamiętaj że nie dostają oni jednego telefonu dziennie.

On nie zgłosił podejrzanej łodzi a powiedział dosłownie że jest to łódź Zabójcy oraz że posiada trujący gaz ... gdybym prowadził tę sprawę to chciałbym osobiście odsłuchać nagranie ... ten sezon po tym względem jest naprawdę wielką porażką ... w poprzednich sezonach ze świecą szukać takich babolów .... ten nadrabia za wszystkie pozostałe ....
  • 0

#15 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 16.12.2011 - |23:20|

No dobra, ale po co byś chciał to odsłuchać? Na pewno nie po to by sprawdzić głos. Na policję nie dzwonią przestępcy. Twiedzisz że byś odsłuchał nagranie, ale mówisz tak dlatego że wiesz że to Dexter dzwonił.

Dobra koniec.
Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek :D
  • 0

#16 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 17.12.2011 - |13:56|

Mam nadzieje, że finał pokaże coś dobrego, bo jak na razie Dexter stacza się w moim rankingu na poziomy True Blood jeśli chodzi o seriale kablówki. A to już jest naprawdę alarm dla twórców że coś jest nie tak.

Użytkownik cymrean edytował ten post 17.12.2011 - |13:56|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych