Użytkownik johnass edytował ten post 12.10.2011 - |21:10|
Odcinek 068 - S06E08 - Sin of Omission
Napisano 16.09.2011 - |14:42|
Napisano 22.11.2011 - |19:13|
A propos Travisa, muszę przyznać, że coraz bardziej zaczyna mi się podobać ta postać, a konkretnie świetnie zagrana rola. Tu ukłony w stronę tego młodego aktora. Następnie Quinn, coś czuję że wkrótce "przegnie pałę" i może za to wylecieć z policji. Mógłby wtedy wrócić do śledztwa nad Dexem. Im mniej w serialu Laguerty tym lepiej, ja ją znosiłem jedynie na początku, pamiętacie jak w pierwszym sezonie flirtowała do Dexa? Obecnie jestem zadowolony, że jej jest tak mało, ale ten wątek krycia mordercy "nierządnicy z motelu" jakiś taki wydumany. A na stażystę Masuki reaguję mniej więcej tak, jak reaguje na niego Batista. A adres wyszukiwarki Eliot Search Engine prowadzi jedynie do Masuka's Intern Program na Facebook'u. Szkoda.
Zakończenie trochę z... rękawa wyjęte. Przecież Gellar mógł spokojnie Dexa załatwić w tym kościółku, no ale przecież zostało jeszcze parę odcinków do końca sezonu. Całość jak dla mnie 8/10.
Napisano 22.11.2011 - |19:34|
Obecnie jestem zadowolony, że jej jest tak mało, ale ten wątek krycia mordercy "nierządnicy z motelu" jakiś taki wydumany.
Tutaj chodzi o coś innego. Prostytutka przedawkowała i zginęła przypadkowo, bez udziału osób trzecich. Ktoś ją znalazł, prawdopodobnie jej klient i próbował ją odratować. Gdy to się nie udało, w panice zatarł ślady i uciekł. A co ma do tego Laguerta ? Ano to, że tym klientem jest albo ktoś z policji albo wysoko postawiona osoba, przez co następuje próba krycia i szybkiego zamknięcia i zatuszowania sprawy. Proste
Napisano 22.11.2011 - |21:10|
Z drugiej strony, teoria ta ratowałaby motyw pod koniec odcinka, gdy Gellar Dexowi ucieka, zamiast go zabić. Bo jeśli okazałby się prawdziwy, byłoby to naciągane na przedłużenie wątku do końca sezonu.
Tak na marginesie, to chyba jeden z niewielu odcinków (pierwszy?), w którym NIE pojawia się konwersacja Dextera z jego wyimaginowanym ojcem.
Napisano 22.11.2011 - |21:47|
Napisano 23.11.2011 - |11:33|
No dobrze, ale z drugiej strony jak Travis się sam w te łańcuchy zakuł? I właściwie po co? Przecież nie miał pewności, że Dexter przyjedzie go uratować.
Skoro sam się zakuł, to i rozkuć się by potrafił.
Napisano 23.11.2011 - |15:39|
Napisano 24.11.2011 - |13:51|
Chyba przekonuję się do tej teorii, że Gellar jest tylko w głowie Travisa bo pojawia się i znika jak jakiś duch.
Ciekawe jak skończy Travis? Czy Dexter da mu szansę skoro obaj okażą się tak na dobrą sprawę tacy sami?
Debra korzystająca z pomocy psychologa no tego bym się po niej nie spodziewał.
Quinn stacza się coraz bardziej. Myślę, że brak jest pomysłu na jego postać w serialu i chłopak zrobi raczej out.
Opiekunka + Geek to chyba będzie raczej zapychacz.
Wątek LaGuerty zapowiada się ciekawie. Zastanawiam się kogo kryje. Może kapitana Matthewsa, miałaby wtedy na niego haka. Zobaczymy.
A tak zupełnie z innej beczki to zastanawiam się czy te dzieci Rity to się jeszcze pojawią czy na dobre się ich pozbyli bo pamięć mi jakoś szwankuje. Nie żebym za nimi tęsknił czy cuś.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 25.11.2011 - |09:27|
Napisano 24.11.2011 - |22:03|
Quinn to dla mnie pewniak do odstrzału, jest coraz durniejszy i widać wyraźnie że jego czas się skończył.
Zauważyliście dziwne zachowanie Laguerty i jej telefon do kogoś w sprawie mordu tej prostytutki? - czy coś mi się wydawało?
I postać Gellara - jak dla mnie musi on istnieć, czemu Travis miałby zabijać siostrę?, przecież zaczął się zmieniać i odrzucać mrok.
Użytkownik Macmax edytował ten post 24.11.2011 - |22:06|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 25.11.2011 - |15:29|
Zauważyliście dziwne zachowanie Laguerty i jej telefon do kogoś w sprawie mordu tej prostytutki? - czy coś mi się wydawało?
I postać Gellara - jak dla mnie musi on istnieć, czemu Travis miałby zabijać siostrę?, przecież zaczął się zmieniać i odrzucać mrok.
1. telefon Laguerty- nie wiem jak mogło ci się to wydawać skoro było w odcinku- widocznie coś nieuważnie oglądałeś.
2. druga osobowość Travisa jest osobnym bytem, więc w zemście za rozmowę z policją ta właśnie osobowość (dla której siostra Travisa nie jest żadną rodziną) zabija ją. Tym bardziej, że wg tej osobowości odciąga ona Travisa od zadania.
Napisano 25.11.2011 - |15:38|
2. druga osobowość Travisa jest osobnym bytem, więc w zemście za rozmowę z policją ta właśnie osobowość (dla której siostra Travisa nie jest żadną rodziną) zabija ją. Tym bardziej, że wg tej osobowości odciąga ona Travisa od zadania.
Dokładnie tak. Sam Travis nie jest niczego świadom, nie wie że profesor to jego druga osobowść a prawdziwy prawdopodobnie nie żyje. Dlatego nie należy wszystkich scen rozumieć dosłownie, bo nie wszystko co jest pokazane na ekranie ma faktycznie miejsce. Dla przykładu, Travis sam się przypala i zakuwa, jednak pokazane jest (i Travis też tak myśli) że wszystko to robi Geller.
Napisano 25.11.2011 - |15:46|
Użytkownik Macmax edytował ten post 25.11.2011 - |15:46|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 25.11.2011 - |20:36|
Napisano 25.11.2011 - |22:03|
A sam sezon fakt, trochę się zaczyna "ciągnąć".
Napisano 26.11.2011 - |13:45|
Też by mogło być ciekawie ;]
Napisano 26.11.2011 - |17:01|
nic osobistego ale to zdanie jest dla mnie strasznie naiwne i naciąganedruga osobowość Travisa jest osobnym bytem, więc w zemście za rozmowę z policją ta właśnie osobowość (dla której siostra Travisa nie jest żadną rodziną) zabija ją. Tym bardziej, że wg tej osobowości odciąga ona Travisa od zadania.
może i się ostatecznie okaże że Gellar siedzi tylko w głowie Travisa, ale wtedy przestaje to oglądać, bo uzasadnienie że jego "druga osobowość, która jest osobnym bytem" zabiła mu siostrę, przykuła go do podłogi i przypalała żelazem się kupy nie trzyma w żaden sposób. Już te akcje z Rudym i widłami były dziwne, ale takie coś to już marne sci-fi
Napisano 26.11.2011 - |17:36|
Ten sezon Dextera prezentuje podobny poziom do poprzednich, jedyny zarzut do scenarzystów mogę mieć o to że za długo zwlekali z wyjawiem tego czym jest Geller i przez to ostatecznie nie będzie efektu zaskoczenia. Powinni mieć jakiś dodatkowy wątek w zanadrzu, a ten powinni być w stanie zamknąć wraz z 9 odcinkiem.
Napisano 26.11.2011 - |17:46|
nic osobistego ale to zdanie jest dla mnie strasznie naiwne i naciągane
może i się ostatecznie okaże że Gellar siedzi tylko w głowie Travisa, ale wtedy przestaje to oglądać, bo uzasadnienie że jego "druga osobowość, która jest osobnym bytem" zabiła mu siostrę, przykuła go do podłogi i przypalała żelazem się kupy nie trzyma w żaden sposób. Już te akcje z Rudym i widłami były dziwne, ale takie coś to już marne sci-fi
proponuję obejrzeć np. "Tożsamość" (m.in. z John Cusackiem)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych