Użytkownik johnass edytował ten post 12.10.2011 - |21:10|
Odcinek 067 - S06E07 - Nebraska
Napisano 16.09.2011 - |14:41|
Napisano 14.11.2011 - |15:35|
Użytkownik no1special edytował ten post 14.11.2011 - |15:37|
Napisano 15.11.2011 - |21:02|
1) Travis oczywiście ma Profesora tylko w głowie, jest to jego druga osobowość, to chyba oczywiste po ostatnim odcinku.
2) Dexter nie zabije w tym sezonie Travisa tylko zostawi go siostrze, by podreperowała statystyki. (po to był wątek z bratem Dexa - by pokazać, że nie zabija poza kodeksem, zabić Travisa nie może, bo jedna z jego osobowości "ma światło", tym samym też Dex odpukutuje za utopienie tego kogo miał nie zabijać)
Użytkownik Magnes edytował ten post 15.11.2011 - |21:06|
Napisano 15.11.2011 - |22:18|
Szkoda, że zły Dex to tylko jednorazowy wybryk scenarzystów. Szczęka mi opadła w połowie odcinka, jak zobaczyłem go w pełnej krasie z jego mrocznym pasażerem za pan brat. Dex nie stroniący od przemocy, jadący ile fabryka dała, strzelający do znaków i zaliczający laski... To coś, na co nie byłem przygotowany. No ale wszystko wróciło (niestety) do starego porządku.
Coraz mniej mi się wydaje, jakoby profesor był tylko wytworem wyobraźni Travisa. Ale całkowicie jeszcze tej teorii nie odrzucam. Wydaje mi się, że jedną z ofiar będzie jego siostra.
Powoli zaczyna działać mi na nerwy ten product placement gry, osadzonej w świecie serialu. Wprawdzie nie było to aż tak "subtelne" jak reklama BZWBK w Klanie, ale mimo wszystko irytują mnie takie rzeczy. Masuka jakoś nie zabłysnął w tym odcinku. Jak dla mnie odcinek 8/10 (byłaby gruba dziewiątka, gdyby odcinek nie okazał się zapychaczem).
Napisano 15.11.2011 - |22:53|
...po to był wątek z bratem Dexa - by pokazać, że nie zabija poza kodeksem, ...
na pewno? a zabicie Shady Norma?
Napisano 15.11.2011 - |23:00|
Napisano 16.11.2011 - |20:50|
Napisano 16.11.2011 - |21:02|
Napisano 17.11.2011 - |10:06|
Rudy w głowie Dexa przegrał jednak z Harrym i te wybryki skończyły się. Aczkolwiek nie powiem, że gdybyśmy mieli takiego Dexa przynajmniej jeszcze przez kilka kolejnych odcinków to mogłoby być ciekawie.
Co do profesora to twórcy mieszają strasznie jedna teoria gonią kolejną. Mam tylko nadzieję, że rozwiązanie będzie niebanalne i zaskoczy wszystkich. No i szykują nam jakąś ciekawą kolejną ofiarę. Ciekawe co to za siedmiogłowego smoka nam zaserwują.
No i faktycznie opiekunka Harrisona przy współpracy ze wścibskim protegowanym Masuki mogą się natknąć na zamkniętą na kłódeczkę skrzynię Dexa i zrobi się ciekawie. Jeśli jednak chodzi tu tylko o romansik, ewentualne tzw. "pokazanie cycków" przez śliczną Latynoskę to będzie lipa i kolejny zapychacz.
Wydaje mi się, że na koniec sezonu Debra zostanie zdegradowana z kapitana do poprzedniej swojej roli. Co wydaje mi się wyjdzie jej tylko na dobre.
Napisano 17.11.2011 - |16:59|
Dziwne było to zdarzenie z tą panną na stacji, kompletnie niepodobne do Dexa.
Śledztwo w tym sezonie wyjątkowo jest nudne i ślamazarne, niech coś się w końcu wydarzy przełomowego i zacznie się jakaś akcja.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 17.11.2011 - |22:37|
Właśnie zabójstwa wzbudzają w nim uczucia, i nic więcej (z małymi wyjątkami), reszta jest na pokaz, brat w jego głowie cały czas mu to przypominał. Zabijanie złych ludzi jest po to aby nie być złapanym i jakoś obrócić całą sytuację na korzyść.Dex zabija jak ktoś na to zasłuży i tyle, nic w nim nie wzbudza uczuć
Dla mnie jeden z fajniejszych odcinków. Taka odskocznia od głównego wątku jest według mnie jak najbardziej pożądana.
Użytkownik Dinsdale edytował ten post 17.11.2011 - |22:38|
Napisano 17.11.2011 - |23:05|
W tym przypadku jestem podobnego zdania. Przyjemnie było trochę od niego odpocząć.Taka odskocznia od głównego wątku jest według mnie jak najbardziej pożądana.
Napisano 18.11.2011 - |21:54|
P.S. Dexter będzie z nami jeszcze dwa właśnie przez SHOWTIME zamówione sezony, mają scenarzyści co kombinować.
Napisano 20.11.2011 - |17:00|
Co do artystów Dnia Sądnego, no cóż sam już nie wiem czy to tylko chore urojenia Travis'a czy jest ich naprawdę dwóch.
Jak dla mnie odcinek nadal trzyma świetny poziom.
Napisano 26.11.2011 - |10:30|
Odcinek słaby, zapychacz bardzo średniej klasy, postać Briana wprowadzona na siłę, czemu miał niby służyć? że zło walczy z dobrem w Dexie? jakieś te filozoficzne bzdety mocno naciągane, Dex zabija jak ktoś na to zasłuży i tyle, nic w nim nie wzbudza uczuć. A do tego zmienia się raczej już tylko na gorsze - zabił już przynajmniej 3 osoby przypadkowe.
Dziwne było to zdarzenie z tą panną na stacji, kompletnie niepodobne do Dexa.
Śledztwo w tym sezonie wyjątkowo jest nudne i ślamazarne, niech coś się w końcu wydarzy przełomowego i zacznie się jakaś akcja.
zgadzam się z przedmówcą, Rudy na koniec poprzedniego odcinka to było WTF, ale jak go na siłę wepchnęli do całego odcinka (kasa mu się skończyła czy co?) i wszędzie go było pełno i te dziwne odchyły Dexa... nie spodobało mi się, ale jeszcze bardziej nie spodobał mi się Harry łapiący stopa to po co był ten odcinek? już teraz jakoś straciłem chęć do oglądania w poniedziałek wieczorem i mam wrażenie że kolejne dwa sezony będą coraz nudniejsze a odcinki pokręcone i nie pasujące będą się miksować z nudnymi przypadkami standardowego zabijania seryjnych morderców, czasem doprawione o to że "już go prawie ktoś złapał ale okazał się ostatecznie ślepy albo naiwny i znowu się udało". Nie chcę krakać, ale 8 sezon może być tak "porywajacy" jak House obecnie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych