Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 063 - S06E03 - Smokey and the Bandit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (7 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (3 głosów [42.86%] - Zobacz)

Procent z głosów: 42.86%

3. 8 (4 głosów [57.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 57.14%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.09.2011 - |14:37|

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 12.10.2011 - |21:09|

#2 Antares

Antares

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 17.10.2011 - |23:02|

No to ja pierwszy tym razem.
Znowu dobry odcinek, choć nie wszystko mi się w tym sezonie podoba.

Fajna Debra w nowej roli, podoba mi się, że ją awansowali. LaGeuerta również w roli "tej złej" mniej irytująca, choć mam nadzieję, że za bardzo nie przesadzą.
Asystentka Masuki chyba coś kombinuje, jeszcze nie wiem co, ale cieszę się, że wprowadzili tą postać.

Natomiast nie przemawia do mnie Adama ze swoim przydupasem. Gdzie im do Trójkowego... Może jeszcze to jakoś rozwiną ale dla mnie to najgorsi z dotychczasowych "głównych wrogów".
Nie jestem też pewny wątków religijnych. Z jednej strony trochę za bardzo nawrócony morderca, z drugiej apokaliptyczna sekta. Trochę mi to wygląda na popadanie w skrajności.

"Zabójstwo odcinka" po raz kolejny poszło dość łatwo, ale do tego już się chyba przyzwyczaiłem.
Było kilka fajnych scen, kilka zabawnych momentów. Bez wibitności, ale Dexter ciągle w dobrej formie.

8/10.
  • 0

#3 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 19.10.2011 - |00:26|

a mnie ten odcinek pozytywnie zaskoczyl, juz raczej ogladalem z obowiazku i poprzednie 2 odcinki byly przecietne, nawet jak na prolog glownego watku. Tu kosmicznie dobry Ronny Cox (znany glownie z "Gliniarza z Bevery Hills") po prostu wymiata....
8/10
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#4 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.10.2011 - |18:02|

Chodzi Ci o tego afroamerykanina, którego chce przyjąć Deb? Też spodobała mi się jego gra, to może być nowy Doakes, który odkryje tożsamość Dexa. ^^ Tyle że bez bluzgów...

Odcinek ciut słabszy od poprzedniego, ale i tak dobry. Kilka motywów baardzo naciąganych, jak chociażby spisywanie danych dziadka z komputera recepcjonistki. Nadal też jestem zdania, że stażystka Masuki jest tylko po to w serialu, żeby pokazać cycki. Apokaliptyczna para to wprawdzie nie Trójkowy, ale w mojej hierarchii wyżej od tego ostatniego (nawet nie pamiętam już jak się zwał) czy latynosa z 3 sezonu. Pewnie dlatego, że z dwójką tych aktorów, nie widziałem żadnego innego serialu. ;) Dexter ostatnio zrobił się jakby mniej ostrożny. Znów dał się złapać, do tego rozsypał swoje trofea. Zakochany, czy co... 8/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#5 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.10.2011 - |19:10|

Ronny Cox grał Waltera.

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.10.2011 - |09:02|

Ten sezon jakiś taki "familijny", brakuje mi jakiegoś mocnego wstrząsu chociaż ostatnia scena już mnie z lekka zadowoliła i pragnąłbym takich więcej.
Ta parka morderców faktycznie jakoś średnio póki co wypada. Liczyłem na trochę więcej z ich strony. Myślałem o takich mrocznych klimatach w ich wykonaniu, a tu póki co jest jakoś średniawo.
Na posterunku wewnętrzna walka Deb z La Guertą, też wątek bez rewelacji. Jeśli nie przepadałem za panią kapitan to teraz ta niechęć do niej się jeszcze bardziej pogłębia. Chociaż Deb pewnie nie da sobie w kaszę dmuchać.
Pojawił się Death Row, czyli jak wspomniał @sZakOOu ugrzeczniona wersja Doakes'a. Ciekawe jaką rolę będzie miał do odegrania? Coś czuję że może się dobrać do majtek naszej nowej pani porucznik.
Fajnie że wracają do wątku z 1 sezonu. Czyżby Dexter powinien się mieć na baczności? No i jak zareaguje na to prywatne dochodzenie asystentki Masuki (właściwie jak ona ma na imię bo nie wiem czy ktoś tu je wspomniał) Debra? Dziewczyna ma chyba po tamtych wydarzeniach traumę do tej pory.
Generalnie jest dobrze, ale póki co na kolana ten sezon nie rzuca. Ogląda się miło i sympatycznie, ale liczę na jakiegoś mocnego kopa w kolejnych odcinkach.
  • 0

#7 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.10.2011 - |14:49|

Z trzech pierwszych odcinków podobał mi się najbardziej, wprowadzenie bardzo ciekawego mordercy z przeszłości, casting Debry i Laguerty i nowy kolega, naprawdę może być ciekawie.
Para naszych morderców też się okazuje jeszcze ciekawsza, końcówka jest mocna i wprowadza dużo mroku i tajemniczości.
No i ktoś zaczyna się interesować "kultowymi" morderstwami zabójcy z chłodni, stąd już tylko mały krok do ujawnienia prawdziwego "ja" Dexa - 9/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#8 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.10.2011 - |15:02|

asystentki Masuki (właściwie jak ona ma na imię bo nie wiem czy ktoś tu je wspomniał)

Brea Grant (m.in. Wyścigówka z Heroes) gra Ryan Chambers.

#9 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.10.2011 - |23:24|

Kurcze, faktycznie Wyścigówka z Heroes... :D Całkowicie mi tamta rola wyleciała z głowy. No i już sprawdziłem kim jest Ronny Cox. ;)

Jak na razie Dexter i Sons of Anarchy, są najlepszymi serialami tego sezonu. :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych