Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 062 - S06E02 - Once Upon a Time

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (7 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [28.57%] - Zobacz)

Procent z głosów: 28.57%

3. 8 (4 głosów [57.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 57.14%

4. 7 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.09.2011 - |14:37|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.10.2011 - |22:58|

No proszę, drugi odcinek bardziej podobał mi się niż pierwszy. Na plus przede wszystkim ilość zaskoczeń zafundowanych widzowi w tym odcinku. Nowa pozycja Debry, jej odmowa Quinowi oraz zmiana "ofiary" Dexa na końcu. Coraz bardziej podoba mi się ta apokaliptyczna parka, lubię takie klimaty. :) Stażystka Masuki też niczego sobie, mam nadzieję, że odegra jakąś większą rolę niż pokazanie cycków w którymś z przyszłych odcinków. Choć założę się, że tylko po to ona się pojawiła w serialu. Wydaje mi się, że chyba poleciał w odcinku nowy motyw muzyczny (i masa starych, których już znam na pamięć). Jak dla mnie, jest to wysoki, Dexterowski poziom: 9/10.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#3 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 12.10.2011 - |21:38|

Było dobrze, tak mniej więcej na poziomie pierwszego odcinka, choć tym razem dam 8. Para oddana Bogu bardzo ciekawa, choć mało póki co występują i niewiele robią, ale z pewnością się rozkręcą.
Trochę naciągane robią się te "wyskoki" Dexa, podszedł pod sam garaż i w dziwny sposób uniknął ataku psa, w dodatku tłumaczenie o pilocie było durne i niewiarygodne.
Mam nadzieję, że nie będą ciągnąć przez cały sezon wątku Debry i Quinna, bo na dłuższą metę może być to nie do zniesienia jak wątek latynoski w sezonie numer 5.

Użytkownik Macmax edytował ten post 12.10.2011 - |21:40|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#4 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 12.10.2011 - |21:43|

w dodatku tłumaczenie o pilocie było durne i niewiarygodne

Zależy, jaki garaż masz na myśli - polski czy amerykański.

#5 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.10.2011 - |09:11|

Nie znam johnass amerykańskich standardów, ale co masz na myśli? Że w Ameryce wchodzi się do domu przez garaż, a w Polsce nie? Czy że jest tylko jeden pilot? Mam bramę garażową automat, mam do niego 2 piloty, a spokojnie można "dorobić" i więcej sztuk. Chyba że w Ameryce jest to bardziej skomplikowany proces? i znacznie bardziej kosztowny?
Ale pomijając to, samo wtargnięcie w nocy Dexa na teren warsztatu, później bójka z tym latynosem i na końcu okazuje się że jest z policji, to wszystko powinno wzbudzić podejrzenia Brata Sama.

Użytkownik Macmax edytował ten post 13.10.2011 - |09:19|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.10.2011 - |10:25|

Niezły odcinek, ale jakiś taki spokojniutki. Nasz duet morderców rzadko się póki co pojawia, a szkoda bo potencjał mają spory.
Sporo zmian w życiu Debry, nie wiem czy ten awans wyjdzie jej na dobre. Batista niby przyjął to dobrze, ale na pewno uraziło to w jakimś stopniu jego dumę. No i ciekawie mogą teraz wyglądać jej relacje z Quinnem.
Ta akcja z Bratem Samem faktycznie jak pisał @Macmax lekko naciągana. No bo niby po co biały, dobrze sytuowany koleś przyjeżdża naprawiać auto w slamsach Miami, gdzie wszyscy patrzą na niego podejrzliwie. Tak jakby nie było innych zakładów w mieście. Akcja z tym pilotem też szyta grubymi nićmi. Ale generalnie przymykam na takie motywy oko i zupełnie mnie one nie drażnią.
Fajnie nam się ten sezon rozpoczął, ale liczę na jakieś przyspieszenie akcji. No i brakuje mi trochę tego mroku, który mieliśmy w poprzednich sezonach.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 13.10.2011 - |10:27|

• 0

#7 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 13.10.2011 - |14:24|

Macmax
W takim razie dalej nie wiem, co w tym takiego durnego i bzdurnego. Moim zdaniem to sensowne wytłumaczenie. Mógł zapomnieć go przełożyć; drugi, trzeci lub dziesiąty mogła mieć żona, ciocia lub sprzątaczka, mógł mieć tylko jeden. I nie wiem, dlaczego dorobienie nowego jest mniej bzdurne o odebrania tego - mógł go potrzebować na rano, żeby nie latać i zamykać garaż...

Jeśli brat Sam faktycznie się nawrócił, to raczej nie zaczyna od podejrzeń, tylko wierzy w boską interwencję.

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.10.2011 - |14:44|

Ok, jak to mawia mój dobry znajomek: "Zgódźma się":). Z tym Bratem Samem to chyba nawet tak to wytłumaczyli, coś tam mówił o Bogu i jego rządach, chwalmy pana i wielu cudach, które nastąpiły. Jednak nie wydaje mi się, żeby ten nawrót ze skrajności w skrajność był w pełni prawdziwy, nie po to wprowadzono ten wątek, żeby nie miał on drugiego dna.
  • 0

#9 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 13.10.2011 - |20:51|

Brat Sam pewnie jest dla kontrastu z religijnymi mordercami. Religia działa w obie strony, normalni ludzie wariują i zaczynają mordować a mordercy mogą znaleźć odkupienie. Ale pewnie to tak na początek, potem całość się mocno zagmatwa.
  • 0

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.10.2011 - |08:00|

Ja mam dwie teorie:
1. zarówno Brat Sam jak i nasz religijny duecik skończą na magicznym stoliku u Dexa.
2. Brat Sam będzie pomagał Dexowi w pojedynku z naszym duetem.
  • 0

#11 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 14.10.2011 - |09:04|

a moim zdaniem brata Sama już nie zobaczymy w serialu.
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#12 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.10.2011 - |09:21|

We wszystkich informacjach dotyczących występu Mos Defa w szóstym sezonie Dextera
Spoiler

Użytkownik delta1908 edytował ten post 14.10.2011 - |09:22|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych