Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 067 - S04E02 - One Night in October

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (6 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.67%

3. 8 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

4. 7 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (2 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

7. 4 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.09.2011 - |14:33|

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 19.09.2011 - |13:11|

#2 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 01.10.2011 - |11:09|

sprawa fajna, ale gdzie jakikolwiek watek glowny, wyjasnienia do diabla?!
  • 0
You are what you believe yourself to be

#3 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.10.2011 - |13:40|

Jak nie widziałeś wątku głównego w tym odcinku to ja nie wiem co Ty tam widziałeś, wyjaśnił ten odcinek parę spar, a przy okazji dostaliśmy ciekawą historię.
  • 0

#4 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 01.10.2011 - |15:31|

jakie sprawy głównego wątku wyjaśnił ten odcinek? poza kolejnym zagmatwaniem- to Broyles tam żyje??? Jeśli tak, to dlaczego "naszego" Charliego nie ma?
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.10.2011 - |17:42|

Główny wątek? Jest taki zeby przywrocic Petera i to bylo od pierwszego odcinka wiadomo.

Jeśli tak, to dlaczego "naszego" Charliego nie ma?

Smierc charliego nie miala nic wspolnego z Peterem.
Smirec Broyles byla bezposrednio zwiazana z Peterem. Nasza Oliwia przeszla do drugiego swiata po Petera i Broyles pomogl jej uciec jak zostala zlapana. W "aktualnej" wersji wydarzen Olivia znalazla sie w tamtym swiecie poniewaz ja tamci porwali (nie bylo powiedziane jak uciekla, ale napewno bez pomocy Broyles;a).

A ogolnie to jakos nudny ten odcinek. Ale wydaje mi sie ze z czasem coraz wiecej bedzie sie dzialalo az do wielkiego finalu.
  • 0

#6 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 01.10.2011 - |18:58|

No spoko i ile było tego "głównego" wątku? 5 scen na krzyż z Walterem i ponownie na końcu głos Petera... prosze was, jesli ten sezon ma sie tak rkecic to ja dziekuje za kolejne odcinki fringe'a
czuje sie jakby od finalowego odcinka poprzedniego sezonu nic sie nie ruszylo, ani jedno pytanie ktore zadalem sobie po finale nie zostalo ruszone, dorzucili jedynie obserwatora, ktory mogl unicestwic calkiem petera i tego nie zrobil...
  • 0

#7 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.10.2011 - |00:20|

nie wiem czego wy oczekujecie, żeby od razu przeszli do końca sezonu? Mnie odcinek się bardzo podobał, dobre wprowadzenie do tego jak teraz sprawy wyglądają pomiędzy wrzechświatami ogólnie oraz pomiędzy bohaterami. Bardzo fajnie pokazane jak się dwie oliwie zachowują itd. Jeżeli ktoś mówi, że się nie działo nic w głównym wątku w tym odcinku to chyba nie zna w ogóle serialu i niech lepiej wróci do oglądania pokemonów.
  • 2

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#8 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 04.10.2011 - |20:53|

Ja też zaliczam odcinek do udanych. Pewnie dlatego, że wyjątkowo nie podoba mi się wątek wymazania Petera - którego zresztą wcale mi nie brakuje. Nie czekam niecierpliwie na wyjaśnienia o co chodzi i "naprawianie" światów. Wolę pooglądać współpracujące Olivie / ekipy Fringe i ciekawe sprawy jak ta. Jedynie Walter w tej wersji jest mało przydatny i właściwie nie wiadomo po co go trzymają w laboratorium.

No chyba że skasują serial w połowie sezonu - wtedy będę wkurzona, że marnowali cenne odcinki na zapychacze ;)
W okolicach 5-6 odcinka powinno się coś ruszyć w głównym wątku.
  • 0

#9 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 05.10.2011 - |07:58|

Jeżeli ktoś mówi, że się nie działo nic w głównym wątku w tym odcinku to chyba nie zna w ogóle serialu i niech lepiej wróci do oglądania pokemonów.

Ja mówię. Dla mnie główny wątek- o którym poza wstępniakiem na początku sezonu nic nie powiedziano- to naprawa dziur w światach. Nic się nie dzieje w tym temacie. Wątek Petera kończy się póki co na kilku pojawieniach się jako lustrzane odbicie i jedna kwestia mówiona. W tym momencie Fringe nie różni się niczym od poprzednich sezonów- znowu rozwiązywanie zagadek kryminalno-niezwykłych w obu światach. Fajne- ale nieświeże- przez to 4 sezon prawie nie powstał.

Co do twojego wtrętu o pokemonach: Pokemonów nie oglądałem (ty pewnie tak, skoro się na nich powołujesz), ale zawsze możesz dać linka do swojego profilu na nk...
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#10 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 05.10.2011 - |08:20|

Jeżeli ktoś mówi, że się nie działo nic w głównym wątku w tym odcinku to chyba nie zna w ogóle serialu i niech lepiej wróci do oglądania pokemonów.

Cały czas mówisz, że tyle się działo w głównym wątku fanie pokemonó, więc prosze wytknij mnie, jako ciemnej czesci spoleczenstwa CO się działo w tym głównym wątku? Co z obserwatorami, peterem, maszyną, rozpadającymi sie wszechswiatami? jak sie do tego ma rozwiazanie zagadki zabojcy przez polaczone sily dwoch swiatów?

nie mowie ze odcinek byl zly, byl bardzo dobry - sprawa byla jedna z ciekawszych, ale fabula stoi dokladnie w tym samym miejscu w ktorym stala 3 miesiace temu
  • 0

#11 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 06.10.2011 - |17:45|

Nawiązywanie współpracy pomiędzy dwoma światami, "przełamywanie lodów" to też główny wątek, nie wiem jak mogłyby wyglądać kolejne odcinki bez tego, a sprawa sama w sobie rewelacyjna.
  • 0

#12 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.10.2011 - |12:09|

Główny wątek faktycznie prawie w ogóle nie drgnął, ale fajnie pokazane zostały relacje między oboma światami.
Trochę nie za bardzo załapałem o co chodzi z tym alternatywnym Broyles'em. Z tego co pamiętam to gościowi się zmarło podczas ucieczki Olivii z tamtego świata na początku 2 sezonu. A tu gość żyje jakby nic się nie stało. Dziwna sprawa.
Śledztwo zdecydowanie na plus, jedno z lepszych w ogóle w historii Fringe.
  • 0

#13 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 12.10.2011 - |12:48|

Jakbym miał narzekać to zapytam się czemu pomieszczenie tak ważne jak to ma służyć do rozwiązywania spraw typowo kryminalnych.
Wydział Fringe nie powinien być nawet tam wpuszczany bo i z jakiej paki?

A co do głównego wątku.
Wiemy że dzieciak został wymazany, wiemy że Broyce żyje, wiemy że Bolivia i Fred są razem.
I chyba tyle.
Ciekawe czy Walter jest nadal właścicielem MD.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#14 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 19.08.2012 - |09:12|

Jeśli misja ratowania Petera nie miała miejsca to i zapewne Bell żyje, bo nie musiał się poświęcać, aby wszyscy wrócili. Broyles nie pomagał Olivii uciec, więc też żyje. Nie ma Petera, więc nie ma dziecka zatem Frank nadal jest z Bolivią.

Na razie wszystko w miarę spójne. Ale ani słowa o tym jak wyglądała sprawa Petera, bo Walter nadal przeszedł na drugą stronę (skoro nadal jest bursztyn czyli dziury po drugiej stronie), czyli Petera ratować próbował, ale musiało mu się nie udać. Druga sprawa to jeśli nie ma Petera to jak bohaterowie pamiętają użycie maszyny? Tam po prostu sobie ją włączyli?

A co do innych shapeshifterów z premiery, to najlepiej by było gdyby to byli intruzi z trzeciego wszechświata. Tak dla dodatkowaego zagmatwania i wspólnego wroga dla obu wersji wydziału Fringe. :)
  • 0

#15 Czesiek_PL

Czesiek_PL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 20.08.2012 - |12:44|

Skoro nie było Petera, maszyna została inaczej zaprojektowana więc Peter nie był potrzebny do jej włączenia.
  • 0

#16 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 20.12.2012 - |09:46|

Ogólnie odcinek mi się nie podobał. Nie lubię jednoocinkowców i nie na to się pisałem biorąc się za Fringe, a jeżeli już się jakiś zdarzy - to wolę takie o czymś innym, niż kolejny psychol. Tak więc ogólnie oceniam odcinek jako słaby.

Wątek główny oczywiście leży i kwiczy. Walter mający kolejne zwidy i zsłuchy to nie to, na co czekam. Fakt, że pokazano wspólnie działające dwie Olivie i że nawiązała się jakaś współpraca między światami - ale czy (kolejny raz!) trzeba było zmarnować cały odcinek na pokazanie tego faktu
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#17 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 23.12.2012 - |11:34|

Haes zdecydowanie mnie wyprzedził, widać że ma więcej czasu albo mniej seriali ogląda. Ja niestety do Fringe nie mam przekonania, oglądam ale do końca sam nie wiem po co bo to nie jest serial w moich klimatach. Ten sezon zaczął się dziwnie i dziwnie się toczy, sprawa tym razem jednoodcinkowa, Peter próbuje przeniknąć, światy obok siebie istnieją, co będzie głównym wątkiem to za bardzo nie wiem.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych