Skocz do zawartości

Zdjęcie

Drive (2011)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.09.2011 - |03:45|

Posted Image

Opis:
Są mężczyźni, którzy wolność mają wpisaną w DNA. To oni jednym spojrzeniem potrafią złamać kobiece serce i sprawiają, że nie można o nich zapomnieć. Przyciągają jak magnes tajemniczym uśmiechem i obietnicą niebezpiecznej przygody. Takim mężczyzną jest Driver, chłopak, który za dnia pracuje jako kaskader, a nocami wynajmuje się jako kierowca gangsterów. Żyje, balansując na cienkiej granicy między rozsądkiem a brawurą. Do dnia, gdy pozna Irene i straci dla niej głowę. Nowa dziewczyna, wyglądająca jak anioł, rozpęta wokół niego prawdziwe piekło. Ich "love story" pisane będzie czystą adrenaliną. Trzymający w napięciu jak "Bullitt", rozgrzeje publiczność nie tylko rykiem silników, ale przede wszystkim gorączką uczuć. (www.filmweb.pl)

Reżyseria: Nicolas Winding Refn
Scenariusz: Hossein Amini
Produkcja: USA
Gatunek: Akcja

Obsada:
Ryan Gosling - Driver
Carey Mulligan - Irene
Christina Hendricks - Blanche
Ron Perlman - Nino
Bryan Cranston - Shannon
Oscar Isaac - Standard Guzman
Albert Brooks - Bernie Rose
Tiara Parker - Cindy
James Biberi - Chris "Cook"
Christian Cage - Christian

Zwiastun:

Polska premiera: 16.09.2011 r.

#2 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 13.10.2011 - |21:40|

Bardzo dobry ale akcją przypomina bardziej kino europejskie.
Zdziwiło mnie jak mało słów jest w tym filmie, trochę szkoda. Parę ciekawych ujęć i twarzy.
Dużym atutem jest muzyka, a dopiero potem jazda.
Dla mnie 9/10.
  • 0

#3 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 13.10.2011 - |21:50|

Oszczędność w słowach jest właśnie dodatkowym atutem tego świetnego filmu. Ja nie spodziewałem się aż takiej brutalności, ale to nie zarzut, wgniotło mnie tylko bardziej w fotel. No i ta genialna muzyka, utwór "A Real Hero" leciał mi w głowie jeszcze długo po wizycie w kinie. 9/10

#4 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 13.10.2011 - |22:12|

W tych scenach walki idą na całość. Też byłam zaskoczona ale na plus. W sali na koniec była zupełna cisza więc chyba film zrobił na reszcie równie pozytywne wrażenie jak na mnie. A muzyczkę chyba jutro kupię, baardzo mi się spodobała.
  • 0

#5 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 17.10.2011 - |15:14|

Po 30 minutach pomyślałem sobie że za produkcją "Drive'a" stoi AMC, akcja bardzo powolna, niektóre ujęcia trwały 30 i więcej sekund, nie ukrywam, że mnie znudziły. Druga część już jednak znacznie lepsza, choć nie kupiłem do końca tego pomysłu z miłością do tej sąsiadki, w ogóle to była jakaś drętwa aktorka, nijak nie potrafiła wzbudzić emocji i za grosz nie miała w sobie erotyzmu.
Sama brutalność in plus, w połączeniu z psychodelicznym klimatem stworzyła ciekawą mieszankę- 7/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych