Napisano 06.11.2011 - |14:21|
I.01-02
no cóż dałem się skusić i obejrzałem 2 pierwsze epizody i na tym koniec. I to nawet nie z powodu jakości tego serialu, bo nie jest najgorszy, raz się nawet zaśmiałem, kilka razy uśmiechnąłem, ogólne wrażenie miłe. Niestety, sitcomy zupełnie mi się przejadły, czasy Bundych, Friendsów, Skrzydeł czy też Billa Cosbyego już dawno za nami, a dzisiaj to tylko kalka i kopia różnorakich pomysłów.
Poza tym jak to w sitcomach bywa tak i w 2BG też to występuje - przerysowane postaci, oderwanie od rzeczywistości, podkładany śmiech w sytuacjach gdzie jest mało śmiesznie, sami życiowi optymiści, brak jakiejś ciągłości i ewoluowania postaci (wątpię żeby się to zmieniło w przyszłości). Tylko dla fanów sitcomów.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails