Skocz do zawartości

Zdjęcie

Death Valley

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.09.2011 - |00:24|

Dołączona grafika

Opis:
Death Valley to horror komediowy opowiadający o członkach specjalnego oddziału policji z Los Angeles - Undead Task Force, który został powołany do życia w 2009 roku po nagłym pojawieniu się zombi, wampirów i wilkołaków.

Obsada:
Bryan Callen - Capt. Frank Dashell
Charlie Sanders - Officer Joe Stubeck
Bryce Johnson - Officer Billy Pierce
Caity Lotz - Officer Kirsten Landry
Tania Raymonde - Officer Carla Rinaldi
Texas Battle - Officer John "John-John" Johnson

Zwiastun:

Premiera: 29.08.2011 r.

Użytkownik johnass edytował ten post 03.09.2011 - |02:57|

#2 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.09.2011 - |21:16|

1x01
ALA SZMIRA!!!
Na pierwsze 8 minut "Awkward" też się skusiłem i była to megapmyłka, coś jak: "Ktoś kiedyś próbował powiedzieć Chuckowi Norrisowi, że kopniaki z półobrotu nie są najlepszymi sposobami by kogoś kopnąć. Historycy uważają to za największą pomyłkę w historii."
Ktoś stwierdził że MTV+serial to będzie coś...patrz wyżej przytoczona opinia historyków :lol:
  • 0

#3 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18.09.2011 - |17:58|

Mnie sie podobalo, lekkie i przyjemne, nawet dowcipne. Jak beda napisy bede tracil te 20 minut na zwykla rozrywke:) a co tam....
  • 0

#4 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 25.11.2011 - |16:52|

No i po pierwszym sezonie.
Jak dla mnie - miazga.

Serial bardzo nieprzewidywalny. Dużo satysfakcjonującego gore i to jeszcze w takiej rozwalającej śmiesznej oprawie. I jeszcze ten skrajnie kontrowersyjny, perwersyjny i patologiczny humor.
Na koniec sezonu oglądamy nawet zawiązanie fabuły i zapowiedź czegoś większego na przyszłość. Objawiają się wyraźnie zarysowane strony konfliktu jak i ich niesamowite podobieństwo do siebie. No i ta tajemnicza postać z końcówki... :) Widać, że scenarzyści chcą nam zaserwować jakąś ogromną i epicką historię w stylu Angela na drugi sezon.
Postacie policjantów, no cóż, ci ludzie są po prostu porąbani. Mało kto tam jest normalny (Stubeck, Kirsten), ale wszystkich darzę ogromną sympatią.

Walking Dead przy tym jest tak nudne i biedne.. aż się oglądać nie chce.

Byleby cancela nie dostał. Czekam na drugi sezon.
8/10.
  • 0

#5 TomHaverford

TomHaverford

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 08.02.2012 - |17:03|

Na razie obejrzałem 2 odcinki ale jestem w pełni zadowolony z tego co zobaczyłem. Tak jak napisał Grzebul: jest gore w śmiesznej formie, jest też patologiczny humor. Postacie są przerysowane, dialogi także niczego sobie - jest wrażenie, że oglądamy jakąś starszą produkcję, gdzie pewne tematy nie są tabu, a w dzisiejszych produkcjach są niestety ugrzecznione. Mdeem serial wyraźnie nie przypadł do gustu - taka jest ta produkcja - lubisz albo nienawidzisz.

Jak dla mnie jest to typowy przykład kiczu, którym w tym przypadku przypadł mi do gustu.

UPDATE

Kolejne dwa odcinki i kolejna dawka dobrego, patologicznego humoru. Polecam jeszcze bardziej.

Użytkownik TomHaverford edytował ten post 09.02.2012 - |18:26|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych