Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 061 - S06E01 - Those Kinds of Things

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (9 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (3 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

3. 8 (4 głosów [44.44%] - Zobacz)

Procent z głosów: 44.44%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [11.11%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.11%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (1 głosów [11.11%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.11%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 31.08.2011 - |22:59|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.09.2011 - |15:56|

Jak wrażenia po pierwszym odcinku ?
Adama uciekł z Battlestara :D Start może nie porywa, ale już widać, że będzie lepiej niż 5 sezon, bardzo dobrze, że wywalili tamtego co zajmował się 5 i zepsuł cały serial.
Już
pojawiały się wzmianki do Batisty że dexter znika co noc.. później pewnie to połączy jak będą go odkrywać.
będzie się działo.. oby
  • 0

#3 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 25.09.2011 - |16:26|

Jak zobaczyłem Adame to jakoś było mi tak dziwnie, ale ze swoją rolą w pilocie sobie poradził. Faktycznie to otwarcie sezonu w poprzednich sezonach było bardziej hm.. "huczne"? Tutaj jakoś tak (dalej się fajnie oglądało nie zrozumcie mnie źle) ale czegoś brakowało do takiej pełnej ekscytacji.

Lubię sezony Dextera które mają motyw przewodni (zabójca z samochodu chłodni, rzeźnik z zatoki, trójkowy) . Tutaj już się taki zaczyna. To już zdecydowany plus.

A! bym zapomniał, gdzie się podziało "tonight is the night"?!

Użytkownik rasdel edytował ten post 25.09.2011 - |16:27|

• 0

#4 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.09.2011 - |19:54|

Adama mordercą! Ten sezon nie może być słaby :D

Bardzo przyjemnie się oglądało, choć akcja z zabójstwem tego kolesia z liceum trochę przegięta. Dexter ot tak po prostu zrobił swoją foliową salkę niedaleko dużego zgrupowania ludzi. Zobaczymy jak będzie dalej.
  • 0

#5 Antares

Antares

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 28.09.2011 - |17:29|

Heh, wszyscy zauważają Adamę. Ja w sumie też jego najbardziej z odcinka zapamiętałem :). Już mi żal, jak pod koniec Dex będzie go musiał zabić...

Otwarcie sezonu - jak zawsze w tym serialu - niezłe. Bywały lepsze, ale i teraz zapowiada się fajne kilkanaście odcinków. Dexter coraz śmielej sobie poczyna, wydaje się być mniej ostrożny. Może w końcu o jego "hobby" dowie się ktoś, kogo nie można tak po prostu sprzątnąć. To wydaje się nieuniknione, a zwlekają już nieco za długo. Może to w końcu będzie ten sezon? Fajnie by było :)

8/10 za odcinek.

Użytkownik Antares edytował ten post 28.09.2011 - |17:30|

• 0

#6 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.10.2011 - |12:20|

Nie oglądałem Battlestar, więc aktorzy dla mnie są całkiem "świeży". :)

Rozpoczęcie sezonu jakieś takie bez fajerwerków, jak zwykły odcinek wyjęty ze środka sezonu. Na początku wiadomo, retrospekcja - aczkolwiek zdziwił mnie absolutny brak Rity w niej. Następnie mamy parę wyjaśnień - cieszę się, że w końcu zrezygnowano z love story Batisty i LaGuerty, bo mnie strasznie wpieniał ten wątek serialu. Masuka jak zwykle daje radę. Wciąż nie mogę się przekonać do Quinna w tym serialu, mam nadzieję, że scenarzyści mają na niego jakiś sensowny pomysł w tym sezonie.

Wątki religijne - zarówno w przypadku dylematów Dextera jak i jego nowych przeciwników, wnoszą trochę świeżości do serialu. Mam nadzieję, że Dex nie zeświruje na punkcie religijności. Ani nie stanie się jakimś Aniołem Mścicielem. Parka naszych dwóch, głównych bad guyów zapowiada się interesująco. Chociaż chyba miałem większe ciarki, przy wprowadzaniu Trójkowego.

Licealne reunion, trochę śmiechowe. Wątek z tą sexi blondynką i Dexem taki trochę na siłę wprowadzony, by pokazać cycki. Chociaż nie powiem, żeby mi się to nie podobało... :D Jakoś też nie dosłyszałem nowego motywu muzycznego w tym sezonie, więc albo Daniel Licht ma wciąż wolne, albo nowe utwory jakoś nie zapadają w pamięć. ;)

Ogólnie ten sezon ma potencjał, chociaż początek bez pierd#%@. ;) Na zachętę 8/10.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#7 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 03.10.2011 - |17:57|

To Daniel Licht w ogóle pracuje jeszcze przy tym serialu? Na mój gust już w drugim tylko powtarzali jego stare motywy, nic nowego nie dodali. Dzisiaj był jeden lekko zmodyfikowany utwór, poza tym nic.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.10.2011 - |21:56|

Oceniłem na 9, ale tylko i wyłącznie ze względu na bardzo ciekawą parkę zabójców, którzy będą mordować na tle religijnym. Tego jeszcze nie było i za to duży plus. Sam Dexter cały czas zabija, ale robi to coraz bardziej schematycznie, mógłby coś ulepszać. Dobre było jak walnął tego futbolistę młotkiem, właśnie takich spontan od niego oczekuję.
Batista mnie wkurza, najpierw Maria, a teraz wielki nauczyciel i mentor swojej siostry, co on taki święty, łaził na [cenzura!], pije, pali, a przy siostrze niczym prawiczek:)
Dziwna też była scena w restauracji na końcu, czemu scenarzyści nie chcą zeswatać Quinna z Debrą?
Zobaczymy jak to dalej pociągną, kiedy następny odcinek, bo coś się chyba poprzesuwało?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.10.2011 - |22:00|

kiedy następny odcinek, bo coś się chyba poprzesuwało?

Za tydzień, nic się nie poprzesuwało.

#10 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 04.10.2011 - |20:19|

Adama świetny, ale jego przydupas trochę mnie irytuje, widzę go jak dobrowolnie oddaje swe życie w ramach jakieś ofiary czyt coś w tym stylu.
Odcinek na początek pozytywny, humorystyczny. Chyba słuchają jakiś fanów skoro pozbyli się wątku Batisty i LaGuerty
  • 0

#11 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 05.10.2011 - |21:31|

Lubię sezony Dextera które mają motyw przewodni (zabójca z samochodu chłodni, rzeźnik z zatoki, trójkowy) . Tutaj już się taki zaczyna. To już zdecydowany plus.

Prado i Lumen to też były motyw przewodnie. ;)
  • 0

#12 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.10.2011 - |12:41|

Dobre rozpoczęcie sezonu. Od razu na śniadanie dwa trupy na magicznym stoliku, tego chyba jeszcze nie było.
Fajny duet morderców, też chyba jeszcze nie mieliśmy takiej sytuacji. Chociaż nie załapałem po co te węże i co ewentualnie mają symbolizować.
Wszyscy wspomnieli o Adamie, a tu drugi z morderczego duetu to ksiądz z Mad Men. Jakże zdecydowanie inna rola :)
Fajna ta opiekunka Harrisona :D o wiele lepsza od tej królewny z Tudorów.
Trochę humorystycznych akcentów podczas balu.
No i na całe szczęście zakończyli ten denny związek La Guerty z Angelem.
Ogólnie niezłe wprowadzenie do sezonu. Miło się oglądało.
  • 0

#13 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 10.10.2011 - |12:56|

Z tego co cytują Adama i młody Hanks oraz z religijnego tematu pierwszego odcinka wnioskuję, że będą odtwarzać apokalipsę św. Jana przy pomocy morderstw.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych