Odcinek 061 - S06E01 - Those Kinds of Things
Napisano 31.08.2011 - |22:59|
Napisano 25.09.2011 - |15:56|
Adama uciekł z Battlestara
Już
pojawiały się wzmianki do Batisty że dexter znika co noc.. później pewnie to połączy jak będą go odkrywać.
będzie się działo.. oby
Napisano 25.09.2011 - |16:26|
Lubię sezony Dextera które mają motyw przewodni (zabójca z samochodu chłodni, rzeźnik z zatoki, trójkowy) . Tutaj już się taki zaczyna. To już zdecydowany plus.
A! bym zapomniał, gdzie się podziało "tonight is the night"?!
Użytkownik rasdel edytował ten post 25.09.2011 - |16:27|
Napisano 27.09.2011 - |19:54|
Bardzo przyjemnie się oglądało, choć akcja z zabójstwem tego kolesia z liceum trochę przegięta. Dexter ot tak po prostu zrobił swoją foliową salkę niedaleko dużego zgrupowania ludzi. Zobaczymy jak będzie dalej.
Napisano 28.09.2011 - |17:29|
Otwarcie sezonu - jak zawsze w tym serialu - niezłe. Bywały lepsze, ale i teraz zapowiada się fajne kilkanaście odcinków. Dexter coraz śmielej sobie poczyna, wydaje się być mniej ostrożny. Może w końcu o jego "hobby" dowie się ktoś, kogo nie można tak po prostu sprzątnąć. To wydaje się nieuniknione, a zwlekają już nieco za długo. Może to w końcu będzie ten sezon? Fajnie by było
8/10 za odcinek.
Użytkownik Antares edytował ten post 28.09.2011 - |17:30|
Napisano 03.10.2011 - |12:20|
Rozpoczęcie sezonu jakieś takie bez fajerwerków, jak zwykły odcinek wyjęty ze środka sezonu. Na początku wiadomo, retrospekcja - aczkolwiek zdziwił mnie absolutny brak Rity w niej. Następnie mamy parę wyjaśnień - cieszę się, że w końcu zrezygnowano z love story Batisty i LaGuerty, bo mnie strasznie wpieniał ten wątek serialu. Masuka jak zwykle daje radę. Wciąż nie mogę się przekonać do Quinna w tym serialu, mam nadzieję, że scenarzyści mają na niego jakiś sensowny pomysł w tym sezonie.
Wątki religijne - zarówno w przypadku dylematów Dextera jak i jego nowych przeciwników, wnoszą trochę świeżości do serialu. Mam nadzieję, że Dex nie zeświruje na punkcie religijności. Ani nie stanie się jakimś Aniołem Mścicielem. Parka naszych dwóch, głównych bad guyów zapowiada się interesująco. Chociaż chyba miałem większe ciarki, przy wprowadzaniu Trójkowego.
Licealne reunion, trochę śmiechowe. Wątek z tą sexi blondynką i Dexem taki trochę na siłę wprowadzony, by pokazać cycki. Chociaż nie powiem, żeby mi się to nie podobało...
Ogólnie ten sezon ma potencjał, chociaż początek bez pierd#%@.
Napisano 03.10.2011 - |17:57|
Napisano 03.10.2011 - |21:56|
Batista mnie wkurza, najpierw Maria, a teraz wielki nauczyciel i mentor swojej siostry, co on taki święty, łaził na [cenzura!], pije, pali, a przy siostrze niczym prawiczek:)
Dziwna też była scena w restauracji na końcu, czemu scenarzyści nie chcą zeswatać Quinna z Debrą?
Zobaczymy jak to dalej pociągną, kiedy następny odcinek, bo coś się chyba poprzesuwało?
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 03.10.2011 - |22:00|
Za tydzień, nic się nie poprzesuwało.kiedy następny odcinek, bo coś się chyba poprzesuwało?
Napisano 04.10.2011 - |20:19|
Odcinek na początek pozytywny, humorystyczny. Chyba słuchają jakiś fanów skoro pozbyli się wątku Batisty i LaGuerty
Napisano 05.10.2011 - |21:31|
Lubię sezony Dextera które mają motyw przewodni (zabójca z samochodu chłodni, rzeźnik z zatoki, trójkowy) . Tutaj już się taki zaczyna. To już zdecydowany plus.
Prado i Lumen to też były motyw przewodnie.
Napisano 10.10.2011 - |12:41|
Fajny duet morderców, też chyba jeszcze nie mieliśmy takiej sytuacji. Chociaż nie załapałem po co te węże i co ewentualnie mają symbolizować.
Wszyscy wspomnieli o Adamie, a tu drugi z morderczego duetu to ksiądz z Mad Men. Jakże zdecydowanie inna rola
Fajna ta opiekunka Harrisona
Trochę humorystycznych akcentów podczas balu.
No i na całe szczęście zakończyli ten denny związek La Guerty z Angelem.
Ogólnie niezłe wprowadzenie do sezonu. Miło się oglądało.
Napisano 10.10.2011 - |12:56|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »