Użytkownik johnass edytował ten post 19.09.2011 - |13:09|
Odcinek 066 - S04E01 - Neither Here Nor There
Napisano 31.08.2011 - |22:54|
Napisano 25.09.2011 - |08:29|
Fajnie jest zobaczyć jak Astrid ładnie ubrana chodzi nie tylko już po laboratorium. Do tego Walter śpiący w laboratorium. No a tam widuje on jakiegoś człowieka w odbiciach. Na koniec okazuje się, że tą osobą, jest nasz Peter.
I do tego nie wiem, jak to odebrać, że Olivia i Bolivia spotykają się przechodząc przez jakieś dziwne drzwi. A mina Lincolna, super xD.
Walter też jak zwykle potrafił rozbawić swoimi tekstami.
Fajnie się oglądało i wydaje mi się, że lepiej niż finał 3 sezonu.
Oglądalność wyniosła 3.53 mln przy ratingu 1.5. Fajerwerków nie ma. Ale przy utrzymaniu tego będzie dobrze.
Napisano 25.09.2011 - |12:15|
Przecież już w początkowych scenach mamy migawki Petera w laboratorium, także żadne to zaskoczenie.Do tego Walter śpiący w laboratorium. No a tam widuje on jakiegoś człowieka w odbiciach. Na koniec okazuje się, że tą osobą, jest nasz Peter.
Faktycznie mamy do czynienia ze swego rodzaju nowym początkiem. Za wcześnie jeszcze żeby to wszystko oceniać ale jest ciekawie. No i kolor czołówki też nowy. Niby drobiazg a cieszy
Napisano 25.09.2011 - |16:01|
Obawiam się tylko że starzy się z czasem zbuntują i częśc odpadnie nowym nie podejdzie za bardzo i serial skasują, w końcu to fox najgorsza stacja jaka może być. Wydaje mi się, że nie mamy co liczyć że serial powróci do stanu przed i Peter wrócić może i wróci, ale pod inna postacią, te relacje które się wytworzyły już nie wrócą w ogóle.
Mimo to trzymał w napięciu i oglądało się bardzo dobrze..
Napisano 25.09.2011 - |16:21|
Nie wiem czemu wszystkim ten "restart" się nie podoba. Przecież to jest to samo fringe z małymi wyjątkami oczywiście. Mi jakoś Petera nie brakowało a rozpoczęcie czwartego sezonu było świetne.
Napisano 26.09.2011 - |12:27|
slabizna w stosunku do powalajacego pcozatku sezonu 3.
Napisano 27.09.2011 - |10:48|
Śledztwo nie najgorsze no i chyba agent Lee z naszej rzeczywistości zostanie partnerem Olivii pod nieobecność Petera. Strzelił niezłego karpia jak zobaczył Bolivię, ciekawe jaką będzie miał minę jak zobaczy swojego odpowiednika w świecie równoległym
Póki co jest nieźle i liczę, że poziom z poprzedniego sezonu zostanie utrzymany albo wręcz poprawiony.
Napisano 30.09.2011 - |14:27|
Napisano 18.08.2012 - |08:08|
Napisano 17.12.2012 - |21:43|
Faktycznie trudno jednak jakoś o sensowniejsze wnioski po obejrzeniu pierwszego epizodu.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 19.12.2012 - |16:04|
A początek 4. sezonu zaiste nie zachwyca. Troszkę wszystko robi się z jednej strony zawiłe i zagmatwane, z drugiej - niekonsekwentne (gdybyśmy mieli bawić się w konsekwencję, to musielibyśmy np. uwzględnić, że świat bez Petera to kolejny alternatywny wszechświat). Ani obserwatorzy, ani zmiennokształtni nie pokazali się w odcinku z dobrej strony - nie tylko nie dali odpowiedzi na żadną zagadkę, ani nawet nie zadali nam sensownego pytania - toczą tylko jakieś dziwne gierki. Mam wrażenie, że twórcy odsłaniają karty nie te, które nas interesują, ale te, które nie będą miały specjalnego znaczenia w ostatecznym rozrachunku.
Podoba mi się ta komnata z maszyną, jakby wspólna dla obu światów. Ale tu znów nie mamy konsekwencji. Czy oznacza to, że możemy teraz przenosić się z jednego świata do drugiego bez jakiegoś "długu materii", który trzeba oddać (jak np. Broyles za Olivię)?
Zaś Lincoln z naszego świata, który przy poprzednim pojawieniu się jedynie irytował, tutaj ma rolę świetną - wszystko dla niego jest nowe, wszystko go dziwi, wszystko jest dla niego szokiem. Czekam tylko aż spotka swojego odpowiednika.
Mamy kolejne nawiązanie do starych odcinków - przezroczysta skóra to ten sam problem, z którym zmagał się agent Scott.
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »