Zapraszamy do dyskusji.
Odcinek 041 - S04E10 - Miracle Day: The Blood Line
Rozpoczęty przez
johnass
, 31.08.2011 - |19:33|
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31.08.2011 - |19:33|
Napisano 16.09.2011 - |10:30|
No i to już koniec. Sprytne zagranie z przetoczeniem krwi Jacka do ciała Rexa. Teraz Jack ma konkurenta jeśli chodzi o nieśmiertelność .
Jak się też okazuje, nie wszyscy powiązani z cudem zginęli. Już jest jakiś plan B, także gdyby miał być kolejny sezon to pewnie już tam jakiś pomysł na niego jest.
Co do oceny całego sezonu to moim zdaniem momentami było zbyt mało sci fi. Niektóre odcinki wyglądały jak zwykły serial akcji z czymś niewyjaśnionym w tle. Zwłaszcza w porównaniu do pierwszych dwóch sezonów (gdzie jednak koncepcja serialu była trochę inna) ale nawet w porównaniu do Children of Earth, który to sezon miał już bliższą koncepcję jak ten obecny.
Jak się też okazuje, nie wszyscy powiązani z cudem zginęli. Już jest jakiś plan B, także gdyby miał być kolejny sezon to pewnie już tam jakiś pomysł na niego jest.
Co do oceny całego sezonu to moim zdaniem momentami było zbyt mało sci fi. Niektóre odcinki wyglądały jak zwykły serial akcji z czymś niewyjaśnionym w tle. Zwłaszcza w porównaniu do pierwszych dwóch sezonów (gdzie jednak koncepcja serialu była trochę inna) ale nawet w porównaniu do Children of Earth, który to sezon miał już bliższą koncepcję jak ten obecny.
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]
Napisano 16.09.2011 - |16:35|
Zgadzam się, momentami było bardzo dobrze, momentami tak sobie. Zakończenie bez większych wydarzeń - Children of Earth pod tym względem wysoko poprzeczkę postawiły. Wyszło im trochę 24 godziny z elementami SF zamiast solidnego SF jak poprzednio.
http://magory.net - moja strona
Napisano 28.09.2011 - |12:04|
Spodziewałem się po całym sezonie czegoś więcej. Niestety 10 odcinków w uśrednieniu wypadło bardzo przeciętnie - jakieś 5,5/10.
Wystarczyłoby pewnie 5 lub 6 epizodów i spokojnie można byłoby pozbyć się tych dłużyzn które i tak nic nie wnosiły do fabuły.
Zbyt mało SF zbyt dużo rozważań moralnych np. komory spalania dla grupy 1 - nie tego oczekiwałem po bardzo dobrym 3 sezonie.
Wystarczyłoby pewnie 5 lub 6 epizodów i spokojnie można byłoby pozbyć się tych dłużyzn które i tak nic nie wnosiły do fabuły.
Zbyt mało SF zbyt dużo rozważań moralnych np. komory spalania dla grupy 1 - nie tego oczekiwałem po bardzo dobrym 3 sezonie.
Napisano 28.09.2011 - |16:59|
A mnie sie sezon podobal bardziej niz poprzednie, nawet bardziej niz Children of Earth.
No i mamy amerykanskiego odpowiednika Jacka ... z jednej strony dobrze bo jest duza szansa ze bedzie serial kontynuowany (tym razem tylko w USA) a zdrugiej strony szkoda bo raczej amerykanie nie beda chcieli ani Gwen ani Jacka :/
No i mamy amerykanskiego odpowiednika Jacka ... z jednej strony dobrze bo jest duza szansa ze bedzie serial kontynuowany (tym razem tylko w USA) a zdrugiej strony szkoda bo raczej amerykanie nie beda chcieli ani Gwen ani Jacka :/
Napisano 30.09.2011 - |13:23|
No i mamy amerykanskiego odpowiednika Jacka
W wydaniu USA okaże się, że Rex nie potrafi tylko latać, w pozostałych aspektach jest jak Superman.
Jeżeli już się zdecydują na wersją amerykańską niech nie robią tego co z Life on Mars czy Skins - chodzi mi o całkowitą kalkę wersji angielskiej.
Niech napiszą jakieś nowe epizody, coś od siebie
Użytkownik anubis2010 edytował ten post 30.09.2011 - |13:24|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych