Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek S06E13 - The Wedding of River Song

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

2. 9 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

3. 8 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

4. 7 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 31.08.2011 - |19:03|

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 19.09.2011 - |13:09|

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.10.2011 - |21:30|

Przyzwoity odcinek, chodz jak dla mnie wydawal sie nazbyt przewidywalny (a nieprzewidywalnosc to jeden z glownych atutow tego serialu).
Od poczatku wiedzialem jakie jest "pytanie" a juz od polowy odcinka (jak spotkal "malych ludzi") wiedzialem co sie stanie z doktorem.

Na plus nalezy zaliczyc fakt ze historia nie zostala zakonczona ale jedynie odlozona w czasie.

Solidne 8/10 odemnie.
  • 0

#3 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 02.10.2011 - |22:36|

Właśnie skończyłem odcinek, bardzo dobre zakończenie kolejnego sezonu. Mamy w końcu parę odpowiedzi, wytłumaczenie co się stało nad jeziorem, jakie jest pytanie. Ale żeby nie było zbyt łatwo, to odpowiedzi rodzą kolejne pytania a w sumie ciekawość co do odpowiedzi. Ale ogólnie główny motyw z River Song + Amy i Rory jest ciekawy i mam nadzieję że rodzice panny młodej będą się przewijali w kolejnych sezonach. Zresztą fajnie wyszła, scena kiedy sobie ustawiali w głowach rodzinne powiązania.

No i tak szerzej z perspektywy 2 sezonów to Matt Smith sprawdził się jako Doktor. Przejęcie roli po Tennancie zadanie było nie łatwe, ale Smith dał radę. No i teraz trzeba czekać do grudnia.
  • 0

#4 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 03.10.2011 - |17:54|

Słabizna, cop out, ale lepsze niż reszta sezonu i niż poprzedni sezon. Mam nadzieję, że ogłoszą zmiany wśród scenarzystów na przyszły sezon.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#5 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 16.10.2011 - |12:30|

Finał ciekawy i interesujący. Kilka pytań doczekało się odpowiedzi co cieszy. Główne pytania dotyczące River już nie trapią w oczekiwaniu na odpowiedź. Zakończyli to bardzo fajnie. Chociaż liczyłem na jakieś powroty w finale z poprzednich sezonów. Ale i tak się nie zawiodłem.
Czekamy na odcinek świąteczny.
No i jak ktoś mówił wcześniej o roli Matta Smitha jako Doctora to powiem, że prawie w 100%, godnie zastąpił Tennanta. Jakieś małe 'ale' można mieć, lecz przyczepiać się nie ma co.

Za sezon: +8/10
  • 0

#6 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.10.2011 - |12:36|

No i jak ktoś mówił wcześniej o roli Matta Smitha jako Doctora to powiem, że prawie w 100%, godnie zastąpił Tennanta. Jakieś małe 'ale' można mieć, lecz przyczepiać się nie ma co.

Zastąpił dobrze, ostatnie 3 odcinki były całkiem dobre. Ale była scena, gdzie pokazano River i Tennanta i muszę powiedzieć, że Matt Smith wtedy blado wyglądał w porównaniu. Tennant drobnym gestem, intonacją głosu potrafił przekazać znacznie więcej niż Smith postawą, machaniem rękami i dziwnymi minami. Ale nie przeszkadza mi to (bardziej przeszkadzały mi słabe - moim zdaniem - scenariusze w większości odcinków).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#7 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.11.2011 - |20:48|

No i tak szerzej z perspektywy 2 sezonów to Matt Smith sprawdził się jako Doktor. Przejęcie roli po Tennancie zadanie było nie łatwe, ale Smith dał radę. No i teraz trzeba czekać do grudnia.

Że co?? ... Że jak?? ... Że ... że??!! Wypluj te słowa!!
A tak już bardziej serio to moim zdaniem Smith jest najgorszym z doktorów z nowej części. Z Eccleston'em może i sobie wmiare rywalizować ale do Tennanta mu bardzo wiele brakuje. Jak tutaj magnes przed chwilą powiedziała Tennant dzięki drobnym gestom i intonacji głosu potrafić jedno słowo użyć w 30-stu różnych sytuacjach (np. słynne "what?").

Na tą chwile Tennant jako Dr. Who jest jak dla mnie jedną z najlepiej zagranych postaci serialowych wszech czasów (obok Spike'a w Buffy/Angel i Mala w Firefly - te akurat mi do głowy przyszły).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych