Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 171 - S08E17 - Reckoning (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (173 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (108 głosów [66.67%])

Procent z głosów: 66.67%

2. 9.5 (29 głosów [17.90%])

Procent z głosów: 17.90%

3. 9 (16 głosów [9.88%])

Procent z głosów: 9.88%

4. 8.5 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

5. 8 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (1 głosów [0.62%])

Procent z głosów: 0.62%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 05.01.2005 - |10:07|

SPOILER

Rozpoczął się kulminacyjny punkt rebelii Jaffa przeciwko Goa'uld'om, zjednoczone siły atakują święte miasto Ta'kara. Miasto jest oczywiście kontrolowane przez Baal'a, jesli jednak uda się go pokonać, to będzie to jednoznacznie znaczyło, że nie jest bogiem, tylko za takiego się podaje. Tak samo będzie w przypadku wszystkich innych Władców Systemu.
Dochodzi też do spotkania Baal'a z Replikatorami, którymi dowodzi teraz RepliCarter. Problem jest na tyle poważny, że Goa'uld zwraca się do SG-1 z prośbą o pomoc. Jednak O'Neill nie jest skory do wspierania tego, który zabijał go i wskrzeszał wiele razy (S06E06 Abyss), poza tym czemu miałby pomagać wrogowi, czyż nie byłoby lepiej poczekać, aż Replikatory wykończą Baal'a i jego armię. SG-1 pozbyłoby się dzięki temu potężnego nieprzyjaciela. Baal próbuje za wszelką cenę zdobyć zaufanie O'Neill'a, w końcu na szali leży istnienie rasy ludzkiej w naszej galaktyce. Czy SGC połączy siły z Goa'uld'ami w walce przeciwko Replikatorom, czy też pozwoli na zniszczenie tych pierwszych, wraz z Jaffa i innymi którzy im służa?

Zdjęcia: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33.
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 MOONMAN

MOONMAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.02.2005 - |08:33|

To był jeden z najlepszych odcinków SG jakie widzialem akcja od poczatku do konca trzymala w napieci ludzie sciagajcie i ogladajcie kawal dobrej roboty. Tylko historia daniela mnie smuci troszke ale pewnie wszystko bedzie dobrze
  • 0

#3 Majkel

Majkel

Fotoreporter

• VIP
  • 168 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.02.2005 - |08:37|

Odcinek super dałem 10.
Już dawno nie było takiego odcinka z taką akcją do końca trzymającego w napięciu. Zniszczenie replikatorów, w sumie bardzo udana rebelia Jaffa (szkoda że nie udało się Baala złapać). Wielka szkoda tylko że Daniel ginie ale przynajmniej udało mu się powstrzymać replikatory chociaż na chwilę co umożliwiło odpalenie tej broni. Ciekawe tylko czy ją zniszczą czy może użyją przeciwko Goa'uldom ?
  • 0

#4 MOONMAN

MOONMAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.02.2005 - |08:52|

Na moje oko daniel nie zginie pewnie ktos go przetransportowal przed sama fala albo cos (przynajmniej mam taka nadzieje). A broni raczej juz nie uzyja bo pewnie beda jakies problemy z zasilaniem lub juz nie beda mogli jej skonfigurowac a wogule jaki jest sens uzywania broni przeciw goauldom jak w sumie zgineli by wszyscy Jafa bo zyja dzieki nim, wiec chyba bron w odstawke pojdzie

Użytkownik MOONMAN edytował ten post 02.02.2005 - |08:59|

• 0

#5 Majkel

Majkel

Fotoreporter

• VIP
  • 168 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.02.2005 - |09:09|

Wiesz no tak teoretyzując to można powiedzieć że może replikatorów też nie wybili wszystkich bo Replicarter mogła w ostatniej chwili zmienić coś chociażby w jednym z nich tak że broń nie zadziałała i ten jeden znajdzie sobie coś żeby muc się replikować itd. Ale to jest tylko teoria.... Trzeba poczekać na najbliższe odcinki żeby się przekonać która teoria jest słuszna.

Użytkownik Majkel edytował ten post 02.02.2005 - |09:12|

• 0

#6 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 02.02.2005 - |09:24|

Panowie jak może zginąć Daniel, jak będzie grał w następnych odcinkach i 9 sezonie SG-1? Tak się robi w serialach TV.
  • 0

#7 MOONMAN

MOONMAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.02.2005 - |09:27|

No w sumie masz racje jeszcze tydzien i sie wszystkiego dowiemy, z tego co pamietam ten przyszlo tygodniowy odcinek bedzie dluzszy wiec chyba sie duzo spraw powyjasnia

Użytkownik MOONMAN edytował ten post 02.02.2005 - |09:29|

• 0

#8 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 02.02.2005 - |10:05|

Bez 2 zdań 10, ten podwójny epizod jest jak Lost City, a nie jest nawet końcem sezonu, coś pięknego, jeśli S08E18-20 utrzyma ten poziom, to te 5 ostatnich odcinków seoznu będzie chyba najlepszym ciągiem w historii serialu.
RepliSam w pogoni za wiedzą i potęgą Pradawnych dała się podejść Danielowi, a taka lepsza itp, a tu niespodzianka. Swoją drogą Daniel na pewno da radę, moze po prostu wykorzysta więdzę, którą odsłoniła przed nim RapliCarter, może Oma Desala się pojawi, ale ta prawdziwa, za tydzien będzie wiadomo.
Jak zwykle kilka humorystycznych wstawek... Współpraca Baal'a z Sam i Jacobem, "Jestem bogiem, wiem", "O, pomyliłeś się" Jack "O stanęły" i strzelamy dalej :lol:
Replikatory doprowadziły do naprawdę ciekawych sojuszy. Pewnie też nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa, ale o tym możemy się w tym sezonie nie przekonać, końcówka sezonu z pewnością zaowocuje w kilka pytań, na których odpowiedzi poznany dopiero w lecie 2005, albo później. Oby tylko S08 nie zakończył się ciffhanger'em jak Atlantis S01.
Sam moment jak broń zostaje aktywowana, te wszystkie otwierające się Wrota, po prostu miodzio, wszystkie w galaktyce, to się nazywa zmasowany atak :)
To co zrobią z tak potężną bronią też jest ciekawe, niewątpliwie jest kilka opcji. Można ją zniszczyć, uniemożliwiając poznanie jej Anubis'owi, ale i tracą możliwość ponownej obrony przed Replikatorami, jeśli się pojawią, albo tez zostawić ją i bronić za wszelką cenę, teraz jak wolni Jaffa stali się tak liczni, pewnie byliby dość dobrymi obrońcami. Zawsze też Asgard może ją przestudiować i zabrać ze sobą, albo zniszczyć, w końcu mogliby po zapoznaniu się z budową stworzyć ją jeszcze raz :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#9 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 02.02.2005 - |10:10|

Dałem 9.5 punkta. Odcinek rownie dobry jak poprzedni. Cos na koniec sezonu SG1 wyraznie odrabia straty nad Atlantis! :D
Coz wiecej - nie ma sensu opowiadac odcinka. Po prostu bardzo dobry film, ktory trzyma w napieciu i nie ma sie do czego przyczepic. A nie dalem 10 punktow bo dalem 10 poprzedniemu odcinkowi i chce cos sobie jeszcze zachowac do chwalenia! :afro:
Sumujac - SG1 w 8 sezonie jest teraz w gornych strefach gornej strefy poziomu serialu. Tak trzymac. Jaffa Kree! :clap:
  • 0
Dołączona grafika

#10 KilinX

KilinX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 67 postów
  • MiastoDanzig

Napisano 02.02.2005 - |10:38|

Full dyszka, full wypaśny odcinek :D
Nie spodziewałem się, że bedzie tak gorąco. Ale po kolei:
Broń Starożytnych - niezłe cacko :D Oby nie została użyta w złych celach.
Daniel - gdyby nie on, Replikatorom by się udało. Podobało mi się, kiedy Repli-Carter nie mogła ukryć tego, że nie kontroluje Daniela. To jej przerażenie :] Szkoda tylko, że dźgnęła go, podobnie jak Yu :huh: Nie będę spekulował co będzie dalej z Danielem, ale mam wrażenie, że nie jest to ostatni raz, jak go widzieliśmy.
Obraz bitwy - troszkę czuję niedosyt w efektach specjalnych ... ale co tam ;)
No i Baal, który na początku się strasznie wozi z tym całym "bóstwem", a jak dostaje baty od replikatorów, to życzy im powodzenia :lol: Jedno co mnie wqrza - skąd do jasnej cholery miał transporter "ala Asgard" i gdzie się tranportował?
Ogólnie odcinek wymiata, najwyższa możliwa ocena, nie chce urągać innym odcinkom z poprzednich lat, ale to chyba najlepszy 2-parter w historii SG-1 :) Teraz czekamy na Threads, może nie będzie tam akcji jak tu, ale sporo spraw się powinno wyjaśnić... No i oczywiście już nie mogę się doczekać Moebiusa :)

PS. obejżałem odcinek 2x, i nie dawałem juz recenzji na szybko o 5 rano, bo by było mniej, a tak jest więcej :P

Pozdrówka :)

Użytkownik KilinX edytował ten post 02.02.2005 - |10:42|

• 0

#11 Xeen

Xeen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02.02.2005 - |10:49|

Witam
Dorzuce cos od siebie: w ostatniej scenie z RepliCarter i Danielem widzimy błysk(w trakcie niszczenia statku). Czyzby transporter Asgardu?
  • 0

#12 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 02.02.2005 - |11:18|

Witam
Dorzuce cos od siebie: w ostatniej scenie z RepliCarter i Danielem widzimy błysk(w trakcie niszczenia statku). Czyzby transporter Asgardu?

Wyświetl post

Dokładnie, Daniel i RepliCarter z pewnością żyją, widać wyraźnie, że ich przetransporotwano. Zresztą Baal też zwiał a la Asgard.
A odcinek był niesamowity. Jak zobaczyłem jak Daniel się stawia, jak powiedział "Jeszcze nie, ale się uczę", to normlanie myślałem, że padnę (majn gott - Daniel jest Pradawnym!!! :P ). Odcinek w pełni zasługuje na 10.
  • 0

#13 MOONMAN

MOONMAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.02.2005 - |11:35|

Wyświetl post

Tylko ze ten blysk byl wewnatrz statku a na zewnatrz, jak statek wybuchal zadnego promienia nie bylo widac wiec nie dokonca mozna byc pewnym czy zostali przetransportowani, ale pewnie po nastepnym 90 minutowym odcinku sie wszystkiego dowiemy (przynajmniej mam taka nadzieje)

Użytkownik MOONMAN edytował ten post 02.02.2005 - |12:37|

• 0

#14 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 02.02.2005 - |13:16|

No dziś dam 10 :D
Pdobało mi się. Jakoś ten tydzien zaowocował w obserwacje ciekawych zabiegów filmowych. Bardzo mi sie podobała scena w której to pokazywali jak Daniel umiera, Jak Carter i Jack strzelają tak w zwolnionym tempie jak Teal'c staje dumni by zginąć jako wolny Jaffa. I ta muzyka w tle. mmmm miodzik :)
Jakby się odcinek skończył w tym momencie też byłoby ciekawie.
Udało się producentą zachować klimat odcinka trzymał w napięciu do końca. No co tu dużo mówic jest "ql"
A co do Daniela to on pewnie ascendentowal w ostatniej chwili a RepliCarter sie rozleciała bo nawet jakby sie teleportowała gdzieś dalej to zachwile ta fala tam dochodziła :]
Teraz nasuwa się istotne pytanie czy teleport przez fale przechodził nieuszkadzając replikatorow czy tez nie :)

PEACE :P
  • 0

#15 marion

marion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02.02.2005 - |13:54|

Wypowiadając się na temat tego odcinka jest strasznie wciagający ze wzgledu na to że zawsze zostaja jakies pytania. Nie spoileruj następnych odcinków - Bo po kolejnym przypatku bedzie ...... A poza tym studiujac tematy przyszlego odcinka to prawdopodobie Daniel znów spodka sie z Oma Desala i znowu dostanie mozliwość wyboru czy zostać czy znowu wejsc na wyższy poziom i myśle ze wybierze dobrze dla serialu. Dodatkowo można by przypuszczac ze broń Pradawnych może być zasilana ZPM i zostać zabrana na potrzeby Atlantis i nowego staku Dedal, choc mogą to być pobożne życzenia i dlatego ten serial zasługuje na wiele uwagi. Pozostaje żałować, że w naszych telewizjach spece od ramówki nie znają się na rzeczy

Użytkownik Obi edytował ten post 03.02.2005 - |15:26|

• 0

#16 Loco

Loco

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 02.02.2005 - |14:02|

Odcinek genialny.... czuje straszny niedosyt mimo ze prawie wszystkie watki wyjasniono...
Dobrze ze nie dali Baalowi przejac pozostalych po replikatorach Hatakow. Tyle ze mamy nowego gracza "Free Jaffa" z calkiem duzą flota.. beda z nimi problemy....

To na pewno nie koniec Replikatorow, nawet jesli RepliSam nie teleportowala sie z Danielem to wciaz pewnie pozostaja niedobitki w galaktyce Asgardu, oraz w innych rejonach naszej galaktyki gdzie nie ma wrot i gdzie nie siegla fala uderzeniowa broni pradawnych.

Ocena oczywiscie 10, jakze by moglo byc inaczej....
Troche mi szkoda Baala, milutki sie zrobil pod koniec hehe, na szczescie przezyl ;-D
  • 0

#17 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 02.02.2005 - |14:13|

Jazdaaaa,Jazdaaaa,Jazdaaaa...To pierwsze co mi przyszlo do glowy po obejzeniu tego odcinka.
Troche mnie wkurzylo jak Bra'tac zamiast strzelac od razu zaczal sie rozwodzic do innych Jaffa na temat boskosci Baala.No ale pewnie Baal jeszcze zamiesza:)Zniknal tak samo jak Daniel na statku co dowodzi ze tą technologie posiadl od Anubisa ktory zna technologie Pradawnych.Tym samym Daniela mogli teleportowac Pradawni (Oma??).Mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni w nastepnym odcinku.
Tak na marginesie Atlantis jako seria mnie powalila szczegolnie ostatnie odcinki zapowiada sie ze koncowka 8 sezonu Sg1 zrobi to samo.
Pozdrawiam
  • 0

#18 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 02.02.2005 - |15:42|

jeden z najlepszych !!!!!!! tylko czemu ta bron wyglada jak machina z window of oportunity ;/
  • 0

#19 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.02.2005 - |16:15|

jeden z najlepszych !!!!!!! tylko czemu ta bron wyglada jak machina z window of oportunity ;/

Wyświetl post

Bo może opiera się na tej samej zasadzie/technologii. W końcu obie budowali pradawni.

10! Daniel w tym odcinku wymiata, "I'm learning" :D Tak mine zastanowiło czy to nie mógł być transporter Anubisa? No bo gdyby był to Asard to by Thor powiedział słówko. Fakt wtedy nie miał ciała ale taką ważną rzecz mógłby przekazć ;) Mam nadzieję, że Free Jaffa coś nam się odwdzięczą za pomoc, zniszczenie Replikatorów, taka flota zawsze się przyda :)
  • 0

->1019<-

#20 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.02.2005 - |16:50|

mocny full wypas!! dalem jedna wielka 10!!
odcinek dorownuje epizodom "Lost City". swietne rozegranie partyjki typu "kto sie lepiej skoncentruje". to dowod na to ze nie nalezy wierzyc w kobiece obietnice :P
jak Daniel zlapal RoboSam za reke to myslalem ze druga jej sie odwinie :>
i wielka szkoda ze tego nie zrobil !! :(
hackowanie SGC to moim zdaniem swietny dowod na to ze oslone moga sobie wsadzic w d.... do magazynu :P . takiej oslony jaka jest w Atlantis tylko pozazdroscic :)
podobala mi sie pomylka Baala - najpierw mowi ze jest "wszystkowiedzacy" a potem daje plame!! to nie przystoi Bogu. Jack tez mial swoja chwile - kazal polozyc drugie C-4bo to sa "blast doors" :P
szkoda ze Anubisa nie bylo nic widac bo chcialbym widziec jego mina gdyby zobaczyl jak Ball pomaga Tau'ri.
rebelia Jaffa dostala w prezencie od Baala i Robali mnostwo dzialajacych Ha'takow - kazdy Jaffa dostanie swoj :P
ciekawi mnie tylko gdzie zniknal Baal oraz czy naprawde Daniela i RoboSam zabral ten transporter Asgardu? cos mi sie nie wydaje i mam tu wielkie watpliwosci - wydaje mi sie ze ten blysk to byla ta fala uderzeniowa czy cos tam (spojrzcie jak ta fala biegnie po statku - cos ok 38 minuty!!)
ciekaw jestem jak Daniel powroci (czytajcie ODŻYJE) - moze Oma przywroci go do zycia za to ze pomogl zniszczyc Replikatory?
czesc odpowiedzi juz za tydzien !! :)
zostancie z nami :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych