Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 041 - S04E02 - Booster

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (6 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

3. 8 (2 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

4. 7 (1 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

5. 6 (1 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.07.2011 - |21:25|

:)

#2 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 14.09.2011 - |19:22|

Perfect. Season four is all about the club.

Nareszcie nakreśla nam się przyszłość SAMCRO i to do czego dragi i interesy z kartelem nieuchronnie doprowadzą. Kiedy Jax wspomniał o swoim odejściu i o tym że Opie ma zostać przewodniczącym klubu, wiadomo że
Spoiler

Nowy szeryf ma jaja ze stali, zobaczymy jak dalej rozwinie się wątek Roosevelt-SoA. Obecność Martineza i Trejo napewno na +, zobaczymy ich jeszcze przynajmniej w 3 odcinakch. To co robi Gemma, a przynajmniej jak to robi, jest mocno naciągane IMO, jest to jedyny minust tego odcinka.

Użytkownik johnass edytował ten post 16.09.2011 - |17:50|

• 0

#3 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 16.09.2011 - |17:13|

wiadomo że ...

[cenzura!], co to za spoilerowanie o tym co będzie dalej w serialu? to jest temat o drugim odcinku!!!

co do odcinka- tak się zastanawiam, czy Meksy nie pojawiły się dobrze wiedząc, jakie wpływ ich działanie będzie miało na niezdecydowanych członków klubu. Może nawet mają wtykę w SoA?

Użytkownik johnass edytował ten post 16.09.2011 - |17:46|

• 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#4 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.09.2011 - |17:48|

To nie spoilerowanie, tylko domysły no1special. Chociaż może takie treści powinny być ukryte.

#5 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.09.2011 - |19:03|

Dobry odcinek, minimalnie słabszy od pierwszego. ;) Tara to jednak głupia jest, po tych doniesieniach o martwych Rosjanach, brałbym dziecko i wziąłbym dupę w troki. Wiem, że Jax próbuje odejść, ale to nie będzie natychmiastowe. A biorąc pod uwagę jak go z Opiem ruskie zgarnęli, to może on nie dożyć planowanego odejścia. To tyle z punktu widzenia uczestnika zdarzeń... ;)

Ale jako widz, to podejrzewam że Gemma może wykręcić jakiś niefajny numer Tarze - co tylko jeszcze bardziej wkurzy Jaxa i zmobilizuje do odejścia.

Na plus w odcinku fajny najazd Roosevelta, Trejo, akcja z ruskimi...

Na minus akcja Gemmy - no litości! Włamała się do do gabinetu lekarskiego w szpitalu z dzieckiem w wózku (!), zamknęła się, a po znalezieniu zamiast zabrać i przeczytać w domu, to się rozsiadła i na miejscu czyta list. Może niech sobie tam jeszcze kakao zrobi do lektury...

Mimo to dobry odcinek i mocne 8/10. Strasznie szybko mi ten drugi epizod zleciał podczas oglądania...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#6 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.09.2011 - |21:30|

ha w końcu chyba już niedługo się potwierdzą moje przypuszczenia od dawien dawna że
Spoiler

Trejo rządzi, tylko czekałem aż maczetę wyciągnie :P

póki co początek sezonu rewelacja, w końcu konkretnie i na temat, jedynie Gemma trochę drażni
  • 0

#7 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 16.09.2011 - |21:49|

Bardzo mi się podoba, że Jax ciągle jest przeciw Clayowi, nieraz występuje przeciw niemu, chce najpierw zmieniać klub, potem odejść, a i tak w gruncie rzeczy tańczy jak mu Clay zagra. Ciekawe czy w św. Mikołaja też wierzy. Jeśli dożyje i uda mu się odejść pod koniec któregoś tam sezonu, to będę zbierać szczękę z podłogi.

A co Gemma miała zrobić? Ukraść jej te papiery z szuflady zamkniętej na klucz i oddać tydzień później? Nawet głupi by się domyślił kto to zrobił. Za duże ryzyko że Tara będzie miała akurat ochotę poczytać podczas przerwy.
Tara nie odeszła do tej pory (nawet po porwaniu) to już nie odejdzie. Widocznie nie każdy ma sprawny instynkt przetrwania.

Nazwisko Unsera było w raporcie. Zastanawiam się co dokładnie ma wspólnego ze śmiercią JT i kiedy i w jakich okolicznościach zaczęła się jego współpraca z SoA.
  • 0

#8 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.09.2011 - |19:36|

Może nie ukraść wszystko razem z teczką, ale jakieś pojedyncze rzeczy, albo kopię zrobić czy cuś... Była na włamie a rozsiadła się jak w czytelni. :D

Jeśli okaże się, że Unser był w to zamieszany, ta postać straci całkowicie moją sympatię.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#9 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 17.09.2011 - |21:40|

W sumie w epoce aparatów w telefonach to faktycznie kopię robi się raz dwa. Zestresowała się i przestała logicznie myśleć ;)
  • 0

#10 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.09.2011 - |20:25|

myślę że ich "lifestyle" nie uwzględnia palmtopów i iPadów :P
  • 0

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.09.2011 - |11:49|

W tym serialu nie ma chyba słabych odcinków, są albo bardzo dobre albo rewelacyjne. Ten akurat był "tylko" bardzo dobry.
Liczyłem na trochę więcej ze strony Danniego Trejo bo jakoś tak spokojnie z jego strony było. Mam nadzieję, że jednak sytuacja między kartelem a SoA się pogorszy i wtedy już przyjdzie zły Danny i się zacznie. Oby to nastąpiło jak najszybciej.
Coraz więcej osób z The Shield nam się pojawia, chociaż Ronnie póki co miał chyba tylko dwie kwestie. Teraz jest jeszcze Aceveda, ale jakoś średnio mi tu pasuje.
Nasz szeryf z lekka się wkurzył i pokazał na co go stać, pewnie i tak będzie musiał uznać wyższość SAMCRO, ale zanim do tego dojdzie to pewnie krwi napsuje sporo.
Niestety ten agent co to grał w Deadwood wielebnego jako przeciwnik SoA nie umywa się do Stahl, ale jej chyba nikt już nie dorówna bo była po prostu genialna, coś a la Kavanaugh w The Shield czyli godny i niebezpieczny przeciwnik. Ten póki co jakoś nie może się rozkręcić.
Wątek obyczajowy nam się zagęszcza, mamy powrót do motywu śmierci ojca Jaxa. Zawsze uważałem, że stoi za tym Gemma i Clay, a teraz okazuje się, ze swój udział miał w tym również Unser. Robi się coraz ciekawiej.
  • 0

#12 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.09.2011 - |21:16|

No, no, zapowiada się ciekawie w trójkącie rodzinnym Jax, Gemma i Clay.
Mi jakoś Stahl nie "imponowała", wg mnie asystent prokuratora ma większy potencjał na "zadymienie" akcji.
  • 0

#13 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 10.12.2011 - |23:03|

W dobrym kierunku idzie nam ten serial, bardzo dobry kolejny odcinek, choć oczywiście ma jakieś tam minusy - zbyt łatwo kartel wyrwał Jaxa i Opiego z rąk Rosjan, przecież spokojnie mogli się spodziewać, że ci Meksykańcy są podejrzani.
Samcro i handel nie tylko bronią, ale i przewożenie narkotyków, w tej chwili są na dużej krawędzi, bardzo możliwe, że pojawi się DEA i plany o szybkim zbiciu fortuny Claya i Jaxa legną w gruzach. A jakby było mało to jeszcze John Teller przemawia zza grobu.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych