Odcinek 041 - S04E02 - Booster
Napisano 14.09.2011 - |19:22|
Nareszcie nakreśla nam się przyszłość SAMCRO i to do czego dragi i interesy z kartelem nieuchronnie doprowadzą. Kiedy Jax wspomniał o swoim odejściu i o tym że Opie ma zostać przewodniczącym klubu, wiadomo że
Nowy szeryf ma jaja ze stali, zobaczymy jak dalej rozwinie się wątek Roosevelt-SoA. Obecność Martineza i Trejo napewno na +, zobaczymy ich jeszcze przynajmniej w 3 odcinakch. To co robi Gemma, a przynajmniej jak to robi, jest mocno naciągane IMO, jest to jedyny minust tego odcinka.
Użytkownik johnass edytował ten post 16.09.2011 - |17:50|
Napisano 16.09.2011 - |17:13|
wiadomo że ...
[cenzura!], co to za spoilerowanie o tym co będzie dalej w serialu? to jest temat o drugim odcinku!!!
co do odcinka- tak się zastanawiam, czy Meksy nie pojawiły się dobrze wiedząc, jakie wpływ ich działanie będzie miało na niezdecydowanych członków klubu. Może nawet mają wtykę w SoA?
Użytkownik johnass edytował ten post 16.09.2011 - |17:46|
Napisano 16.09.2011 - |17:48|
Napisano 16.09.2011 - |19:03|
Ale jako widz, to podejrzewam że Gemma może wykręcić jakiś niefajny numer Tarze - co tylko jeszcze bardziej wkurzy Jaxa i zmobilizuje do odejścia.
Na plus w odcinku fajny najazd Roosevelta, Trejo, akcja z ruskimi...
Na minus akcja Gemmy - no litości! Włamała się do do gabinetu lekarskiego w szpitalu z dzieckiem w wózku (!), zamknęła się, a po znalezieniu zamiast zabrać i przeczytać w domu, to się rozsiadła i na miejscu czyta list. Może niech sobie tam jeszcze kakao zrobi do lektury...
Mimo to dobry odcinek i mocne 8/10. Strasznie szybko mi ten drugi epizod zleciał podczas oglądania...
Napisano 16.09.2011 - |21:30|
Trejo rządzi, tylko czekałem aż maczetę wyciągnie
póki co początek sezonu rewelacja, w końcu konkretnie i na temat, jedynie Gemma trochę drażni
Napisano 16.09.2011 - |21:49|
A co Gemma miała zrobić? Ukraść jej te papiery z szuflady zamkniętej na klucz i oddać tydzień później? Nawet głupi by się domyślił kto to zrobił. Za duże ryzyko że Tara będzie miała akurat ochotę poczytać podczas przerwy.
Tara nie odeszła do tej pory (nawet po porwaniu) to już nie odejdzie. Widocznie nie każdy ma sprawny instynkt przetrwania.
Nazwisko Unsera było w raporcie. Zastanawiam się co dokładnie ma wspólnego ze śmiercią JT i kiedy i w jakich okolicznościach zaczęła się jego współpraca z SoA.
Napisano 17.09.2011 - |19:36|
Jeśli okaże się, że Unser był w to zamieszany, ta postać straci całkowicie moją sympatię.
Napisano 17.09.2011 - |21:40|
Napisano 18.09.2011 - |20:25|
Napisano 19.09.2011 - |11:49|
Liczyłem na trochę więcej ze strony Danniego Trejo bo jakoś tak spokojnie z jego strony było. Mam nadzieję, że jednak sytuacja między kartelem a SoA się pogorszy i wtedy już przyjdzie zły Danny i się zacznie. Oby to nastąpiło jak najszybciej.
Coraz więcej osób z The Shield nam się pojawia, chociaż Ronnie póki co miał chyba tylko dwie kwestie. Teraz jest jeszcze Aceveda, ale jakoś średnio mi tu pasuje.
Nasz szeryf z lekka się wkurzył i pokazał na co go stać, pewnie i tak będzie musiał uznać wyższość SAMCRO, ale zanim do tego dojdzie to pewnie krwi napsuje sporo.
Niestety ten agent co to grał w Deadwood wielebnego jako przeciwnik SoA nie umywa się do Stahl, ale jej chyba nikt już nie dorówna bo była po prostu genialna, coś a la Kavanaugh w The Shield czyli godny i niebezpieczny przeciwnik. Ten póki co jakoś nie może się rozkręcić.
Wątek obyczajowy nam się zagęszcza, mamy powrót do motywu śmierci ojca Jaxa. Zawsze uważałem, że stoi za tym Gemma i Clay, a teraz okazuje się, ze swój udział miał w tym również Unser. Robi się coraz ciekawiej.
Napisano 22.09.2011 - |21:16|
Mi jakoś Stahl nie "imponowała", wg mnie asystent prokuratora ma większy potencjał na "zadymienie" akcji.
Napisano 10.12.2011 - |23:03|
Samcro i handel nie tylko bronią, ale i przewożenie narkotyków, w tej chwili są na dużej krawędzi, bardzo możliwe, że pojawi się DEA i plany o szybkim zbiciu fortuny Claya i Jaxa legną w gruzach. A jakby było mało to jeszcze John Teller przemawia zza grobu.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »