Odcinek 040 - S04E01 - Out
Napisano 07.09.2011 - |20:29|
Napisano 08.09.2011 - |17:38|
Napisano 08.09.2011 - |18:16|
Użytkownik no1special edytował ten post 08.09.2011 - |18:17|
Napisano 09.09.2011 - |10:53|
Aż dziw bierze, że Gemma przez ten cały czas przyglądała się upadkowi Unsera i nie udzieliła żadnej pomocy. Czekała na swojego faceta, aż z pierdla wyjdzie, czy co? Szkoda mi się Unsera zrobiło, po tym co zrobił dla SOA, nie powinien mieszkać jak mieszka.
Porucznik Roosevelt - ciekawa postać, podobnie jak ten gość od prokuratora (Linc - jak dla mnie, godny następca Stahl). Jestem zadowolony po obejrzeniu pierwszego odcinka, jak dla mnie 9/10. Półtorej godziny zleciało, jak z pyty strzelił! Ten sezon powinien być naprawdę dobry.
Napisano 09.09.2011 - |17:42|
A ja nie rozumiem, po co to zabijanie Rosjan. Deal mieli dobry, poza tym SOA nie wiedzieli, że u Ruskich jest wtyka.
1. chcieli zabić Jaxa w pierdlu- SoA nie zapomina.
2. SoA samo będzie chciało transportowaćbroń. Po co ma oddawać 50% zysku ze swojego kanału???
3. Nie wiadomo, czy nie wiedzieli o wtyce. Może okaże się w następnych odcinkach, że jednak wiedzieli?
Napisano 09.09.2011 - |17:50|
A to gdzieś mi musiało umknąć podczas oglądania.1. chcieli zabić Jaxa w pierdlu- SoA nie zapomina.
Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka! A już dawno nie towarzyszyło mi takie uczucie, ostatni raz to chyba podczas 4 sezonu Dextera, a wcześniej chyba podczas oglądania Lost i Prison Break.
Napisano 09.09.2011 - |17:51|
Użytkownik no1special edytował ten post 09.09.2011 - |17:52|
Napisano 09.09.2011 - |19:56|
Radzę uważniej oglądać, bo z 1/3 wątków odcinka odnosiła się do tego. O samym wydarzeniu też nie raz wspominano.A to gdzieś mi musiało umknąć podczas oglądania.
Przecież nie całą, tylko raczej główne szychy.Mnie jednak nadal boli akcja SoA-Rosjanie, gdyż zbyt łatwo całkowicie wyeliminowali Rosyjską mafię.
W ogóle na SoA nie ma co z góry narzekać, jeśli już ktoś musi, bo często sporo wyjaśnia w następnych odcinkach.
Napisano 09.09.2011 - |20:03|
Przecież nie całą, tylko raczej główne szychy.
"In the fourth season premiere, the Sons use the cover of Opie Winston's wedding to completely wipe out the local Russian mob, including one undercover FBI agent."
Czyli wyeliminowali całkowicie Rosyjską mafię, oczywiście tylko tą lokalną siatkę, tą w okolicach Charming.
Napisano 09.09.2011 - |21:09|
Napisano 09.09.2011 - |21:47|
Nowy szeryf w mieście, nowa postać w osobie zastępcy prokuratora (niezła postać - aż mnie ciary przeszły, gość tworzy niesamowity klimat - strój, sposób bycia, głos). Na dzień dobry seonu mamy rozwałkę agenta federalnego, będzie się działo
Napisano 09.09.2011 - |22:30|
Poza tym i tak jest już zapowiedź, że wydarzenia na zakończenie tego sezonu zmienią klub na zawsze. Jeżeli miałbym spekulować, to prawdopodobnie doczekamy się kilku trupów wśród znanych postaci, w tym kilku członków SoA.
Napisano 10.09.2011 - |04:25|
A to gdzieś mi musiało umknąć podczas oglądania.
A wystarczyło tylko czytać opisy na N24
To się powtórzę, stacja FX i Kurt postanowili powydawać tak zwane Appisodes, czyli krótkie filmiki dla klientów Apple'a między 3 a 4 sezonem. Oczywiście szybko wyciekły one do sieci i tak mamy:
1. - o co chodzi z Rosjanami i Jaxem:
2. - kolejne dwa: http://www.spoilertv...-appisodes.html
4. - ciekawy dialog Pineya i Tary, który wyjaśnia jedną z pierwszych scen 4x1, kiedy Piney podchodzi do Tary i mówi jej, że przeszłość to przeszłość i tak powinno zostać: http://www.spoilertv...w-appisode.html
Napisano 10.09.2011 - |12:50|
Napisano 13.09.2011 - |09:55|
Na to czekałem prawie rok. SoA is back i to w wielkim stylu, do czego chyba już nas standardowo przyzwyczaili. Świetny powrót zza światów ekipy z SAMCRO. Jak zwykle mocne bez dwóch zdań. Wprawdzie obyło się bez większych fajerwerków, ale otrzymaliśmy bardzo logiczne wprowadzenie do tego co nas czeka w tym sezonie. Poznaliśmy kilka nowych twarzy, w głównej mierze przeciwników naszej ekipy. Dodatkowo wyrównanie rachunków z czasów pobytu za kratkami i jest super. Nowy szeryf sprawia wrażenie twardziela więc możemy się spodziewać niezłego pojedynku. Jedynie drażni mnie ten gość z brodą - asystent prokuratora czy jakoś tak, nie trawiłem go w Deadwood i tu też póki co mi jakoś nie pasuje. I nie za bardzo jestem w stanie zinterpretować ten momentu podczas wjazdu ekipy do miasta. Gość odjeżdżał na motorze i kiwnął głową naszym chłopakom. Czy był to tylko nic nie znaczący gest, ukłon dla przeciwnika czy może jednak koleżka siedzi w kieszeni SAMCRO. Generalnie wyjdzie z czasem w praniu. Oby tak dalej i mam nadzieję, że to nie będzie ostatni sezon bo z deklaracji zarówno Jaxa jak i Claya można by wnioskować, że serial zmierza do jakiegoś zakończenia. Mam nadzieję, że źle to interpretuję bo serial ma jeszcze potencjał na kilka świetnych sezonów.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 05.10.2011 - |07:54|
Napisano 08.12.2011 - |20:47|
Słowa Claya i Jaxa, że chcą szybko i dużo zarobić już wprowadzili w czyn - po co im Rosjanie skoro mogą sami brać 100% zysku z handlu bronią. Nie przewidzieli tylko jednego - że była tam wtyka z FBI, to z pewnością wiele spraw im utrudni.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »