Sezon 2
"Strike Back"
Krótkie opisy serialu:
Trzymający w napięciu miniserial opowiadający o przygodach brytyjskiego komandosa Johna Portera (Richard Armitage). Rok 2003. Po nieudanej akcji przeprowadzonej w Iraku John zostaje zwolniony z wojska. Niebawem jednak jego przełożeni przekonują się, że tylko Porter zdoła wykonać kolejne, ryzykowne zadanie. Dzięki temu były wojskowy otrzymuje szansę na zrehabilitowanie się. Wraca do Iraku, tym razem już nie jako żołnierz, ale agent rządowej służby wywiadowczej - MI6. W Bagdadzie ma on uwolnić uprowadzoną dziennikarkę.
Rok 2003. W przeddzień inwazji na Irak elitarna jednostka brytyjskich sił specjalnych przeprowadza w Bagdadzie brawurową akcję uwolnienia porwanego polityka. Komandosi wykonują zadanie, ale straty po ich stronie są spore: dwaj żołnierze giną na miejscu, trzeci jest w stanie śpiączki. Odpowiedzialność spada na dowodzącego akcją Johna Portera (Richard Armitage), który zostaje zmuszony do odejścia ze służby. Mija siedem lat. Po serii osobistych i zawodowych porażek Porter spotyka dawnego towarzysza broni, Hugh Collinsona (Andrew Lincoln), który tymczasem został szefem sekcji 20. brytyjskiego MI6. Ten składa mu pewną ofertę, dzięki której były komandos ma szansę się zrehabilitować. Porter ma bowiem powrócić do Bagdadu, by uwolnić porwaną przez terrorystów dziennikarkę. Po odbyciu szkolenia John rusza do Iraku. To, czego dowiaduje się podczas wykonywania misji, rzuca całkiem nowe światło na tragedię sprzed siedmiu lat... Adaptacja bestsellerowej powieści Chrisa Ryana.
Dzięki ogromnej oglądalności i równie dużej rzeszy fanów, mini serial "Strike Back" doczekał się 2, 10 odcinkowego sezonu!
Serial ten był również w tym roku w marcu emitowany przez TVP1 pod tytułem "Kontra".
W serialu zobaczymy m. in.:
W 1 serii:
Richard Armitage jako John Porter ("Cold Feet", "Robin Hood", "Spooks")
Andrew Lincoln jako Hugh Collinson ("This Life", "Teachers", "The Walking Dead")
Jodhi May jako Layla Thompson ("The Amazing Mrs Pritchard", "Emma")
Shelly Conn jako Danni Prendiville / Danni Prendville ("Mersey Beat", "Party Animals", "Raw", "Mistresses")
Eva Birthistle jako Kate Marshall / Capt. Kate Marshall ("The State Within", "The Last Enemy", "Waking the Dead")
W 1 i 2 serii:
Eva Birthistle jako Kate Marshall / Capt. Kate Marshall ("The State Within", "The Last Enemy", "Waking the Dead")
Richard Armitage jako John Porter ("Cold Feet", "Robin Hood", "Spooks") (gościnnie)
W 2 serii:
Michelle Lukes jako Sgt. Julia Richmond ("Doctors")
Amanda Mealing jako Colonel Grant ("Holby City")
Sullivan Stapleton jako Damien Scott ("Satisfaction", "Carla Cametti PD")
Rhashan Stone jako Sinclair ("Mutual Friends", "Episodes")
Philip Winchester jako Stonebridge ("Crusoe", "Fringe", "Camelot")
Trailer 1 sezonu poniżej:
Dla oczekujących PREMIERY 2 sezonu, która już 12 sierpnia tego roku, zwiastun 2 sezonu!
Jestem po 2 z 6 odcinków. Powiem, że jestem nawet bardziej niż pod wrażeniem.
Polecono mi "Strike Back" i ja jestem skłonny też Polecić ten serial!
Nie chętnie podszedłem do tego serialu, lecz nie żałuję. 1 odcinek super, 2 też. Bardzo wciągający serial. Z dobrą obsadą i niesamowitą grą aktorską. Tego jeszcze w telewizji chyba nie było.
Kto już widział ten serial?
Kto obejrzy?
Czekam na wasze opinie...
Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 11.09.2011 - |14:36|