Odcinek 168 - S08E14 - Full Alert
Napisano 28.12.2004 - |23:48|
Stasunki między USA a Rosją stają się napięte, pułkownik Chekov składa wizytę u generała O'Neill'a w SGC, informuje go, iż rosyjskie wojsko zostało postawione w stan podwyższonej gotowości, gdyż istnieje podejrzenie, że administracja USA została zinfiltorwana przez obcych.
W międzyczasie Dr Jackson pojawia się w siedzibie bezpieczeństwa Rosji, chce się spotkać z generałem Kiselev'em. Wcześniej jednak spotyka się z pułkownikiem Chernovshev'em, który nalega na pobranie próbki krwi od Daniela. Okazuje się bowiem, że rosyjskie wojsko kilka dni wcześniej pojmało człowieka, który chciał zabić generała. Chernovshev pokazuje Jackson'owi nagranie wideo z więźniem, okazuje się, iż jest to były wiceprezydent Robert Kinsey, który mówi jak Goa'uld.
Zdjęcia: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.
Napisano 12.01.2005 - |09:12|
Fajnie ze Kinsey został goa'uld teraz już wie jak to jest mieć wężyka w głowie.
No a na końcu go zabili też fajnie, ale pewnie odrodzi sie jak Anubis lub jak Fenix z popiołów
Poprzedni odcinek był naprawdę dobry a ten przynudzał nie uruchamiali wrót siedzieli albo w SGC albo w kosmosie :/
Odcinek nic ciekawgo nie pokazał jestem na nie.
Ocena 6,5 za dużo gatki mało akcji
Albo 7 bo za 11:31 scena z samochodem gdzie siedzi Carter i Daniel, a na samochodzie napisane Mikita Couriers
PEACE :/
Napisano 12.01.2005 - |09:44|
Fajnie ze Kinsey został goa'uld teraz już wie jak to jest mieć wężyka w głowie.
No a na końcu go zabili też fajnie, ale pewnie odrodzi sie jak Anubis lub jak Fenix z popiołów
Ja tam nie widziałem żeby go zabili... Zrywał "coś" z ręki tego drugiego - siedzącego za sterami. W następnej scenie wbiegła reszta "zarządu The Trust" i Kinseya tam nie było... Raczej ewakuował się w jakiś sposób z Alkesha.
Moim zdaniem odcinek był fajny. Jack mógł się wykazać jako generał - pod koniec przecież już chciał otwierać silosy z pociskami balistycznymi. Szkoda tylko, że nawet minutki nie poświęcili na choćby krótką rozmowę na temat "maila" którego dostali z Atlantis.
Napisano 12.01.2005 - |09:49|
pozd.
m.
Napisano 12.01.2005 - |09:59|
Ja tam nie widziałem żeby go zabili... Zrywał "coś" z ręki tego drugiego - siedzącego za sterami. W następnej scenie wbiegła reszta "zarządu The Trust" i Kinseya tam nie było... Raczej ewakuował się w jakiś sposób z Alkesha.
No dobra racja nie było go ale gdzie mógł się teleportować spowrotem na ziemie tylko innej opcji nie ma :]
Zresztą może w tym Alkehu są jeszcze jakieś inne drzwi poza tymi którymi wbiegł "zarząd" :>
PEACE :>
Napisano 12.01.2005 - |11:29|
The Trust staje się narzędziem Goa'uld'ów, taka niby rewalacyjna organzacja, tyle środków bezpieczeństwa i taka plama, to się nazywa niespodzianka, mało nie zniszczyli planety, którą starali się ochornić za wszelką cenę...
Pułkownik Chekov znowu okazał się równym facetem, a Robert Kinsey, no cóż on jest skazany na to, żeby być negatywnym bohaterem
Do tego super Sam, która jak rasowy detektyw odrazu ma teorie i potem wszystko łatwo, miło i przyjemnie wyjaśnia, widać narzeczony ją szkoli
W sumie trochę głupio, że mimo, iż większe mocarstwa świata wiedzią o Wrotach itp to dalej tak łątwo przychodzi przechodzenie do pełnej mobilizacji i groźby nuklearnej anihilacji... nie wiem czemu, ale jakoś całe to napięcie wydawało się lekko sztyczne i niepotrzebnie podsycane...
Miło, że naprawili Prometheusza, tylko czy do końca, czy może po prostu na tyle, żeby dał sobie radę w bliskiej odległości od Ziemi...
Mam nadzieję, że Kinsey jeszcze namiesza, jak nie w tym sezonie to w następnym
Ogólnie dzięki kilku plusikom mogę dać 7.5
Jakoś w tym tygodniu ani SG-1 ani Atlantis mnie nie zachwyciło, oby za tydzień nie było podobnie...
PS
W sumie po S08E15 też nie spodziewam się rewelacji, ale jestem bardzo optymistycznie nastawiony na S08E16-20
PS2
Miło, że co niektórzy jeszcze korzystają z takiej bani metr nad tyłkiem i byli w stanie pojąć w jak nietypowy sposób oglądamy 8 sezon SG-1 i pierwszy Atlantis...
Tak jak już wspomiałem wcześniej i to chyba nie raz, naturalną kolejnością jest oglądanie tych samych numerów epizodów SG-1 i Atlantis (tak będzie w US) lub nawet SG-1 z lekkim wyprzedzeniem (o jeden numerek, tak jak jest na Sky One), do tego wszystkiego należy jeszcze pamiętać, że SG-1 S0819-20 dzieje się przed Atlantis S01E19-20 (wydarzenia S08E19-20 mają wpływ na to co zobaczymy w S01E19-20) i tak pewnie normalnie będą one emitowane. W Kanadzie, skąd są oglądane przez nas epiozdy SGA nie jest emitowany sezon 8 SG-1, więc tam nie ma czegoś takiego jak kolejność...
Myślę, że o wiadomości z Atlantis S01E17 wspomną może w S08E18, ale bardziej prawdopodobne, że dopiero na samym początku S08E19-20.
Napisano 12.01.2005 - |11:57|
daje 4 za rosjanke ktorej nie rozumialem zwlaszcza w samochodzie :) ewentualnie za Prometeusza chociaz znowu dawal ciala ;P i za slaby ruski Daniela :)
Napisano 12.01.2005 - |14:03|
sledzik: a kto Ci powiedział że oni dostali maila z Atlantis? Atlantis byl z numerkiem 1x17 a SG-1 8x14... tak wiec widzisz ze ogladajac teraz Atlantisa z wyprzedzeniem zaburza sie chronologia..
pozd.
m.
Huh... masz racje Chyba musze przystopowac z Atlantisem
Napisano 12.01.2005 - |18:05|
Jedyne co mi się podobało w tym odcinku to po
1 Pani kapitan
2 Świecące oczka tego wredala
3 Rosyjski Daniela ale wydaje mi się ,że to tylko pozory albo błąd w scenariuszu bo z tego co pamiętam (mogę się mylić), Daniel świetnie zna rosyjski.
I po 4 Konkluzja do kąd uciekł Wredal numer jeden i przeniusł się gdzieś ale gdzie ....
1 poprostu na ziemie ,żeby przeżyć.
2 Trust nie do końca jest rozbite i jest na ziemi jeszcze ktoś
3 W pobliżu był zamaskowany statek (Mało prawdopodobne)
PS Czy mi się wydaje czy ludzie pożyczyli sobie wynalazek Ozyrysa vel Trust ??
Napisano 12.01.2005 - |18:17|
PS Czy mi się wydaje czy ludzie pożyczyli sobie wynalazek Ozyrysa vel Trust ??
Całkiem mozliwe że transporter dostali od Azgardu. Chociaż trochę felerny, bo nie dali nam wtedy odpowiednich sensorów żeby móc kogoś namierzyć bez nadajnika. Od Trust nie mogli no bo kiedy? Ostatnima razem za bardzo nie było czasu do kradnięcia technologii, a teraz nawet nie było okazji.
Co do moich wrażeń. 7. Jakoś nie przekonało mnie praktycznie natychmiastowe przejście od miłego pokoju do skraju wojny. Wiem że Guauld itd., ale nadal jakoś to nie wyszło wiarygodnie.
->1019<-
Napisano 12.01.2005 - |19:20|
Napisano 12.01.2005 - |19:39|
Napisano 12.01.2005 - |21:11|
Pozdrawiam
Napisano 12.01.2005 - |23:42|
"Seth, nawet nie próbuj sciagać tego odcinka, a co gorsza ogladać. Lepiej idż się poucz czegoś bo w końcu sesja sie zbliża :hyhy:
Seth"
SG-1 siegnęło dla mnie dna, gorszego odcinka chyba nie było. Przyznam na poczatku było troche smiesznie, ale szybko się skończyło.
Ocena? Pierwszy raz w historii schodze poniżej 5: 4
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 13.01.2005 - |00:02|
Ocena 7,5
Ta ruska byla miodzio ;-D
Nie rozumiem tylko jak trust dal sie podejsc wezykom.
Odcinek poruszyl tez problem ktory nie byl rozwijany chyba przez 8 lat (za wyjatkiem Kowalskiego w 1 sezonie) a mianowicie mozliwosci inwigilacji taurii, a zwlaszcza tych na kluczowych stanowiskach przez szpionow Goa'uld...
edit:
ps Seth komentarze w stylu "zaluje ze ogladalem ten odcinek" sa jak dla mnie zalosne, jak ci sie nie podoba to skoncz marnowac 90 minut tygodniowo na ogladanie seriali z cysklu sgx. Oszczedzisz sobie i nam stresów. Odcinek moze nie byl gornych lotow ale to wciaz sg1 - cos na co sie czeka caly tydzien.
Zalowac to mozna kolejnego odcinka entka.
Użytkownik Loco edytował ten post 13.01.2005 - |00:07|
Napisano 13.01.2005 - |00:32|
Wiesz Loco, dla mnie żałosne jest gdy ktoś nie potrafi uszanować czyjejs opinii. :/ Po to jest to forum by je wyrażać. Wciaż jestem wielkim fanem SG-1 i smutno sie na duszy robi gdy widze jak ten serial sie stacza, a gdzie moge to wyrazić jak nie na forum, prawda? Wciaz również mam nadzieje na jakaś rewolucje i licze po cichu, ze cos sie odmieni w 9 sezonie :hyhy:edit:
ps Seth komentarze w stylu "zaluje ze ogladalem ten odcinek" sa jak dla mnie zalosne, jak ci sie nie podoba to skoncz marnowac 90 minut tygodniowo na ogladanie seriali z cysklu sgx. Oszczedzisz sobie i nam stresów. Odcinek moze nie byl gornych lotow ale to wciaz sg1 - cos na co sie czeka caly tydzien.
Po za tym jestem teraz w trakcie ogladanie Babylon5. Jesli nie ogladałeś tego serialu, nie zrozumiesz moich narzekań
Pozdro
Napisano 13.01.2005 - |00:32|
Napisano 13.01.2005 - |11:19|
Mozesz miec wlasna opinie, ale wydaje mi sie ze gdzies popelniasz blad. Moze masz zbyt duze oczekiwania wobec tego serialu, gdyz ocenianie przecietnego odcinka jako calkowitej porazki jest zdecydowanie nieporozumieniem.
Odcinek jak juz napisalem nie jest moze najwyzszych lotow ale imho (i zreszta nie tylko moim zdaniem co widac po dyskusji na forum) to calkiem przyzwoity odcinek ktory trzyma poziom.
Pozdro
Napisano 13.01.2005 - |14:00|
Co do moich oczekiwań. Ja chce by na mojej twarzy, po obejrzeniu danego odcinka, pojawił sie uśmiech, a nie znudzenie i zawód To mi starczy.
Napisano 13.01.2005 - |14:53|
Pozwolisz, że użyję twoich własnych słów:
"komentarze w stylu "zaluje ze ogladalem ten odcinek" sa jak dla mnie zalosne, jak ci sie nie podoba to skoncz marnowac 40 minut tygodniowo na ogladanie seriali z cyklu ST. Oszczedzisz sobie i nam stresów."
I jak ci się teraz TWOJA wypowiedz podoba?
Użytkownik psjodko edytował ten post 13.01.2005 - |14:54|
::. GRUPA TARDIS .::
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych