Skocz do zawartości

Zdjęcie

New Girl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 26.06.2011 - |18:39|

Dołączona grafika

"The New Girl" komediowa propozycja stacji FOX na jesień 2011 ze wspaniałą Zooey Deschanel!
PREMIERA we wtorek 20 września 2011 roku na FOX!

Krótko o serialu i kogo tam zobaczymy:
Główną postacią jest nauczycielka Jessica Day. Bohaterka jest optymistyczną kobietą ze Środkowego Zachodu, która zamieszkuje w Nowym Jorku razem z trzema młodymi mężczyznami. Jessica zdecydowała się na ten krok po niedawnym rozstaniu ze swoim chłopakiem. Serial ma opowiadać o relacjach między kobietami i mężczyznami. Główną bohaterkę gra Zooey Deschanel jako Jessica Day ("Weeds", "Tin Man").

Max Greenfield ("Veronica Mars", "Greek", "Ugly Betty", "Raising the Bar") zagrał rolę Schmidta, kochającego piwo przystojniaka. Jake M. Johnson pojawi się jako barman Nick. Trzeci mężczyzna to Damon Wayans Jr. Lamorne Morris. Hannah Simone zagra urodziwą Cece Meyers, najlepszą przyjaciółkę głównej bohaterki.

Autorką serialu jest Liz Meriwether (No Strings Attached). Reżyserem odcinka pilotażowego został Jake Kasdan.

z popcornera

To może być całkiem niezła nowa komedia od Fox-a.

2 zwiastuny poniżej. 1 ang., 2 z napisami Polskimi.

Co sądzicie o tej komedii?

Kto ma w planach obejrzeć serial?

Czekam na opinie.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 05.11.2011 - |13:37|

• 0

#2 kruko

kruko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 27.06.2011 - |22:28|

Zwiastun bardzo mi się podoba mam nadzieje, że nie pokazali w nim wszystkich najlepszych momentów bo serial zapowiada się świetnie i napewno dam mu jesienią szanse.
  • 0

#3 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.07.2011 - |14:17|

Nastąpiła zmiana w głównej obsadzie serialu. Postać grana przez Damona Wayansa Jr. od 2 odcinka będzie zastąpiona przez Lamorne Morris z powodu, że serial "Happy Endings" niespodziewanie dostał zamówienie na 2 sezon. Kontrakt z serialem HE nie pozwala mu na grę w 2 serialach. Szkoda bo fajnie się wpasował do obsady.
  • 0

#4 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 07.09.2011 - |21:33|

Pilot już wyciekł do sieci.
Ogólnie jak na początek bardzo fajnie. Denerwująca w niektórych sytuacjach jest niekiedy główna bohaterka. Ale jest cos w tym, że chce się oglądać dalej.
Aha i każdy odcinek będzie trwać 24 minuty?
  • 0

#5 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.09.2011 - |16:14|

Ja też po 1 odcinku jestem. I powiem, że mi się bardzo podobało. Można było się nieźle uśmiać oglądając 1 odcinek. Oby przy następnych było równie dobrze i śmiesznie.

Ktoś wcześniej mówił,

Zwiastun bardzo mi się podoba mam nadzieje, że nie pokazali w nim wszystkich najlepszych momentów...

. No i tu powiem tak. W zwiastunie pokazali bardzo dużą ilość najlepszych scen, oprócz tych w zwiastunie, jest też trochę dobrych. Ale zwiastun ukazuje większość jednak.

Lecz serial jest śmieszny i fajny. Czekam na kolejne odcinki.

1 odcinek: 8.5/10
  • 0

#6 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 10.09.2011 - |15:34|

Zapowiada się bardzo ciekawy serial :)

Bardzo fajny ruch ze strony fox z udostępnieniem pilota w iTunes store za darmo :)

Oby kolejne odcinki utrzymywały ten sam poziom :)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#7 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.09.2011 - |19:34|

Też uważam że było całkiem dobrze, i śmiesznie i nostalgicznie momentami. Tylko, że podobnie jak przy "Ringer" mam obawy że może być problem z utrzymaniem dobrego poziomu przez dłuższy czas. Bo niby w jakim kierunku to wszystko ma iść? Zakocha się w którymś ze współlokatorów, pozna miłość życia, czy będą wieść dziwaczne życie we czwórkę?
Na plus bardzo dobrze grająca aktorka rolę Jessiki - 7,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#8 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.09.2011 - |17:26|

PREMIERĘ serialu "The New Girl" wczoraj wieczorem na FOX obejrzało 10.08 mln 10.28mln widzów! Przy najwyższym wczoraj ratingu 4.7 4.8!!!
Bardzo dobra wiadomość. Poprawione, bo niedawno podano ostateczne wyniki, tzw. 'finals ratings'.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 21.09.2011 - |21:52|

• 0

#9 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 21.09.2011 - |18:30|

Świetny pilot.
Uśmiałem się co niemiara momentami. Jess wypada wręcz wspaniale. Ciekawie ucharakteryzowana postać. Banda chłopaczków, do których się wprowadziła także może przysporzyć kilku śmiesznych akcji. Sam słoik "Douchbag" już mi się spodobał, a akcja ze zdejmowaniem koszulki przy modelce i komplementy do niej skierowane bardzo przednia. ;)
7/10 :)
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 21.09.2011 - |23:48|

Też mi się podobało, zostanę przynajmniej na te kilka odcinków. Tylko, żeby nie przeholowali z Zooey Deschanel grającą cały czas Zooey Deschanel w każdym filmie.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 21.09.2011 - |23:48|

• 0

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.09.2011 - |09:19|

Naprawdę komuś się to podobało? To ma być komedia? Ani razu się nie zaśmiałem.
Główna bohaterka jest mocno irytująca, ale to jeszcze nic w porównaniu do tych jej trzech sublokatorów, którzy są po prostu beznadziejni. Co jeden to gorszy.
Oglądałem na 3 raty, a i tak nie dobrnąłem do końca i już nie planuję. Coś strasznego. Odradzam każdemu.
  • 0

#12 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 23.09.2011 - |09:49|

Każdemu podoba się co innego, ja osobiście uważam, że seriale z laugh-trackiem powinny odejść, komedia już tak ewoluowała, że nie da się tego oglądać, a w tym przereklamowane The Big Bang Theory.

New girl miało ok pilota, nie powaliło na kolana, ale było nieźle, w zasadzie jak na razie jest to jedyny pilot jaki u mnie przetrwał z nowości w stacjach ogólnokrajowych.

Jeśli spodobało ci się 2 Broke Girls, to pewnie The Big Bang Theory czy Two and a Half Men też ci podejdzie.
  • 0

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.09.2011 - |10:32|

@ cliffhanger
Generalnie od komedii wymagam żeby była przede wszystkim śmieszna, a tutaj tego w ogóle nie ma albo ja po prostu nie łapię tych żartów - jedno z dwóch.
2 Broke Girls podobało mi się i to nawet bardzo, a ten podkładany śmiech w ogóle mnie nie drażni, ani jakoś specjalnie nie przeszkadza.
A z tych dwóch pozycji, które mi zaproponowałeś to Two and a Half Men jakoś specjalnie mnie nie ujął chociaż oglądałem tylko jakieś wyrywkowe odcinki, które nadawane są non stop na jakichś polskich kanałach. A dodatkowo nie przepadam za Sheenem, a właściwie jego ostatnimi poczynaniami. The Big Bang Theory nie oglądałem, ale może kiedyś się skuszę. W tej chwili mam na tapecie Community bo słyszałem dużo dobrego na jego temat. Więc sobie sprawdzę i się zobaczy.
  • 0

#14 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 23.09.2011 - |12:06|

@delta pojechałeś mocno z tą krytyką, nie jest to żadne dzieło, ale idzie obejrzeć i nawet się pośmiać momentami, tyle tylko, że na dłuższą metę może być im dość ciężko utrzymać odpowiedni poziom, już nawet w takim razie nie sięgaj po TBBT, na dłuższą metę jeden wielki schemat i nuda, choć niektórym się bardzo podoba. Community? No cóż ciekaw jestem twojej opinii, komedia inna niż wszystkie, po kilku odcinkach już wiesz czy ją lubisz czy wyrzucasz w otchłań.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#15 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.09.2011 - |13:08|

@Macmax
Wyraziłem tylko moją opinię o tym serialu po obejrzeniu pilota. Dla mnie to jest dno totalne mówiąc bez owijania w bawełnę, aczkolwiek nie chcę tu obrażać nikogo komu się ten serial podoba i ma w planach dać mu szansę. Ja się po prostu do tego grona nie zaliczam.
Jeśli to ma być komedia to nieudolna strasznie, a jeśli obyczaj to jest wiele lepszych w tym gatunku. Koniec kropka.
  • 0

#16 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.09.2011 - |23:02|

Serial dostał pełny sezon, który ma liczyć 24 odcinki.

#17 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.09.2011 - |09:20|

Właśnie się dowiedziałem. Super wiadomość!
  • 0

#18 Netor

Netor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 29.09.2011 - |12:03|

Obejrzałem 2. epizod i niestety... prywatny cancel u mnie. Nawet Zoey nie pomaga. Bardziej mnie ten serial irytuje niż śmieszy.
Zdecydowanie lepsze z nowych seriali komediowych jest dla mnie "Whitney" oraz "2 Broke Girls".

Podsumowując, mogę się podpisać pod słowami @delta1908:

Naprawdę komuś się to podobało? To ma być komedia? Ani razu się nie zaśmiałem.
Główna bohaterka jest mocno irytująca, ale to jeszcze nic w porównaniu do tych jej trzech sublokatorów, którzy są po prostu beznadziejni. Co jeden to gorszy.
Oglądałem na 3 raty, a i tak nie dobrnąłem do końca i już nie planuję. Coś strasznego. Odradzam każdemu.

No może z wyjątkiem, że oglądałem cały odcinek (a nawet 2) w całości, nie na raty...

Użytkownik Netor edytował ten post 29.09.2011 - |12:05|

• 0

#19 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 29.09.2011 - |21:03|

Rzuciłem okiem i w 5:20 wyłączyłem, 200 MB wolnej przestrzeni na pendriv'e się bardzo przyda.
  • 0

#20 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 30.09.2011 - |07:48|

Chyba podoba sie ludziom ze wzgledu na to, ze gra Zooey Deschanel - innego powodu nie widze
  • 0
You are what you believe yourself to be

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych