Odcinek 048 - S04E12 - And When I Die
Napisano 24.06.2011 - |13:21|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 13.09.2011 - |18:19|
Napisano 13.09.2011 - |19:15|
Poza tym ep 12 to fajny wyciszający odcinek i intrygujące wprowadzenie do piątego sezonu. Póki co zapowiada się niesamowicie. O powrocie Russela było wiadomo już parę miesięcy wcześniej. Ciekaw jestem jak rozegrają czworokąt miłosny (dochodzi Alcide)? Ale są smaczki. Kompletne zaskoczenie: powrót wielebnego Newlina jako wampira. Tu widzę spory potencjał. Podstawowe pytanie - czy fanatyzm może przetrwać mimo przemiany w wampira? Jeśli tak - wielebny być może będzie chciał rozwalić wampirki od środka? Może jest zamieszany w mityczne Zwierzchnictwa? I Jason znów może mieć kłopoty - jeśli Newlin przybył do niego z propozycją współpracy, jak pogodzi to z faktem, że bzyka się z Jessicą?
Druga rzecz: Terry. Cóż, nie podoba mi się, że za sprawą ducha Rene chcą postać obrócić o 180 stopni. Z drugiej strony na jednym z for czytałem dość dziwną teorię. Terry przedstawia swojemu przybyłemu kompanowi swoją żonę. Mina żołnierza na wieść o ślubie co najmniej zastanawiająca! W świetle rewelacji ducha Rene'go ma to sens. Ale czy chciałbym aż TAKĄ woltę?
Co wyniknie ze spotkania Andy'ego z wróżką? Kim jest pojawiająca się w jednym ujęciu czarna pantera? Crystal? W którymś momencie ducha babki Sookie nazywają boginią (!). Pytań sporo, możliwości jeszcze więcej. Oby piąty sezon naprostował miłosne proporcje z rasową obyczajówką a będę zadowolony. I zgodzę się z owczarnią - strasznie nierówny sezon i zazdroszczę tym, którzy teraz połkną 12 odcinków jednym ciągiem...
Napisano 13.09.2011 - |20:57|
Czyżby wreszcie Tara miała wykorkować?
Kiedy wreszcie Jason się przemieni?
Skąd babka Sookie taka mocna nagle się stała?
Czy wątek Andy`ego i wróżki jakoś będzie miał konsekwencje (rozwinięcie)?
Hmmm... Terry ma niebezpieczną,mroczną przeszłość. Pewnie z Iraku. Postać z potencjałem?
Trochę humoru - Sookie potraktowana jak jakaś butelka z eliksirem i dwiema słomkami, oraz Nan Flanagan taka niby mocna babka przemieniona od niechcenia w ketchup.
Czy to się w ogóle jakoś trzyma książki czy to już zupełna imaginacja producentów?
Napisano 13.09.2011 - |21:59|
Napisano 16.09.2011 - |21:04|
Scena gdy Bill i Eric piją krew... jak to kretyńsko wyglądało i potem jeszcze, że ich zostawia...
I co niby w tym odcinku 31 października? I nagle wszyscy ożyli? Tylko na ten jeden dzień, czy na zawsze? I z czyja pomocą?
Najbardziej wkurza mnie zmarnowany watek panter i Jasona. Pstryk i niema.
No i wątek wróżek, był nie ma, niby przejście zamknięte, a tu się co jakiś czas któraś pojawia i jeszcze jakąś przysięgę od śmiertelnika wyciąga... Ktoś w ogóle kuma o co biega?
Napisano 17.09.2011 - |09:42|
Napisano 17.09.2011 - |18:05|
Napisano 17.09.2011 - |20:53|
Napisano 18.09.2011 - |10:48|
kompletnie nie podobały mi się wszystkie te ckliwe sceny w trójkącie miłosnym; może to dlatego, że tych trójkątów jest teraz w telewizji od jasnej cholery. wiało nudą i sztampą. scena z piciem krwi, jak zauważono wyżej, była okropna -- przelała chyba czarę goryczy.
wizualnie true blood jest nadal przyjemne. jeżeli jednak chodzi o scenariusz -- chętnie stanę na ubitej ziemi przeciwko każdemu, kto będzie próbował bronić sezonu 4 w porównaniu z 4 tomem wersji papierowej
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 19.09.2011 - |12:14|
Napisano 19.09.2011 - |13:31|
Pozbyli się definitywnie kilku postaci (żeby Tara tylko nie wróciła), kilka znanych powraca. Zobaczymy co to będzie w przyszłym sezonie, chociaż rozważam również zakończenie przygody z tym serialem bo poziom przez ostatnie 2 sezony strasznie leci w dół. Wszystko zależy co ciekawego inne stacje przygotują na wakacje.
Jedyne czego mi naprawdę będzie brakowało to czołówki z serialu. Imo jedna z lepszych jakie do tej pory widziałem o ile nie najlepsza.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 19.09.2011 - |14:00|
Napisano 19.09.2011 - |14:16|
Dobrze, że przesuneli Breaking Bad bo inaczej to lato by było fatalne jakościowo.
Napisano 04.10.2011 - |22:54|
Ktoś coś wspominał, że Alan Ball powinien całkowicie nie trzymać się książek i przejąć całkowicie kontrolę kreatywnie nad serialem. Dużo czytałem o tym jak różnią się metody pracy showrunnerów i w sumie z opisów wynikało, że Alan Ball nie jest taki fajny pod tym względem jeśli oceniać go po poprzedniej pracy w Six Feet Under, reszta scenarzystów ma ogromnie duży wpływ na to, gdzie dąży serial co moim zdaniem nie jest dobrym pomysłem. Musi być osoba, która trzyma wszystko za mordę.
Napisano 11.12.2011 - |16:09|
Sam wątek Marnie i Antonii też momentami drażniący. Chce zabijać, nie chce zabijać, chce zabijać, nie chce zabijać, no dobra będę zabijać, nie jednak nie chcę zabijać. Koszmar.
Wątek Jasona w uwięzi kolejną przereklamowaną historią, jest i go nie ma.
Było parę fajnych momentów ale zabrakło w tym sezonie historii z jajem. Generalnie fajna końcówka mam nadzieję, że po czymś takim Tara w cudowny sposób nie powróci do życia.
Napisano 15.09.2012 - |08:49|
Zabieram się za ostatni piąty sezon i oby było lepiej. Bo gorzej to już być nie może.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych