Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak pokonać johnassa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.06.2011 - |12:23|

Johnass jest bezapelacyjnym championem. Czy mozna go pokonac? Tak! ale tylko i wylacznie podstepem. jak to zrobic? Proste, nalezy albo byc dwunickowcem lub dzialac w parze. zadawac zagadke i natychmaist samemu (pod innym nikiem) lub przez partnera zbrodni, na nia odpowiadac. Najwieksze szanse na dogonienia championa ma Biku.

Biku go for it.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#2 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.06.2011 - |13:17|

Myślę, że nawet z tym arcysprytnym planem byłoby to ciężko zrealizować.
A co do biku to chyba od roku nie brał udziału w quizie więc chyba nie ma szans na zdetronizowanie czempiona ;)
1000 pkt coraz bliżej i to w obu quizach.
  • 0

#3 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.06.2011 - |13:26|

Przede wszystkim żeby zdetronizować johnassa trzeba mieć kupę czasu. Ja często nie zgaduję bo mi go chronicznie brak albo istnieje groźba zapomnienia o zadaniu zagadki. Niestety nie pracuję głównie przy kompie, a raczej w terenie. No i po drugie trzeba pochłniać masę seriali albo bardzo dobrze kojarzyć twarze z seriali.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#4 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 07.06.2011 - |20:41|

Ja proponuję coś takiego:

Spoiler

Uwaga najbardziej ospoilowany post na forum, mam nadzieję że zostanie taki jaki jest

Użytkownik scanning edytował ten post 07.06.2011 - |20:48|

• 0
Dołączona grafika

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.06.2011 - |18:39|

Jonasz, tak się nie da. ;) za łatwo wyłapać ;)
Ale faktem jest, że wynik johnassa jest ciągle przerażający. Ale w końcu stworzymy grę w którą nie da rady. ;)

#6 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 03.07.2011 - |09:35|

Na pewno się da go pokonać :)
Jeżeli czas pozwoli to będę próbować w serialach bo widzę że już 3 jestem :)

Pozdro :)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#7 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 08.03.2012 - |10:35|

He, he. Nie pokonacie Johnassa. Nie macie szans, metodami dotychczas używanymi.

Jak chcecie go pokonać, to:
1. utwórzcie tajne tandemy
2. skupcie wysiłki w zgadywance filmowej (daje większe szanse od serialowej)
3. róbcie sami obrazki i sprawdzajcie, aby wyszukiwarka obrazków google była przy nich bezradna!
4. przed zapodaniem zagadki kumplowi z tandemu podajecie odpowiedź
5. kumpel szybko odpowiada i zadaje wg powyższych wytycznych.

Johnass jest za dobry - pokonać go można tylko jego bronią - obrazkami zrobionymi samodzielnie.

Pozdrawiam czempiona i pretendentów.
PS.
Bo jak tak sobie czasem sprawdzam tę filmową zgadywankę, to 80% obrazków od razu w google się wyszukuje.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 08.03.2012 - |10:37|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.03.2012 - |15:24|

Johnass jest za dobry - pokonać go można tylko jego bronią - obrazkami zrobionymi samodzielnie.

Taa, bo z takimi sobie niby nie radzi. ;) Kiedy ja prawie zawsze takie daję. ;) Kiedyś go pokonamy :)

#9 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 08.03.2012 - |15:40|

No radzi, radzi - ale o tę minutę dłużej - akurat tyle, aby zadziałał myk tandemowy ;) Wtedy może dacie radę, he he, ale przepaść punktowa robi się astronomiczna.

Powodzenia! Trzymam kciuki!
  • 0

#10 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 08.03.2012 - |17:29|

Widzę, że macie ze mną straszny problem. Na początku trzeba wziąć pod uwagę fakt, że w quizach udzielam się regularnie od ładnych paru lat (w filmach od końca 2007 roku, w serialach trochę później). I to właśnie regularność jest kluczem do sukcesu.

A te różne tandemy, wyszukiwarki, nie-wyszukiwarki, cheaty czy inne kody... Nie wiem, czy komuś sprawiłoby to przyjemność, a chyba właśnie po to są te wątki - żeby dawać rozrywkę.

#11 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 08.03.2012 - |17:46|

No za skromny jesteś.

Leżąc tak od paru dni w gorączce, dla rozrywki przeanalizowałem sobie dziesiątki stron tego konkursu. Popatrzyłem na czasówkę, pogooglowałem i ewidentnie masz niesamowitą pamięć wzrokową i skojarzeniową. Regularność to nie wszytko - część obrazków jest hand made! i gdyby były tam tylko takie - przepaść między Twoim wynikiem a pozostałymi byłaby jeszcze większa. Takie są fakty.

Podniosła mi się też ocena tego tematu, bo wcześniej odbierałem to wyłącznie jako szarlatanerię przeglądarkowo-refleksową - a tu zaskoczenie.

No i przepraszam jeśli nie było dosyć jasne, że żartowałem z tymi tandemami. Ale pouczony ostatnio, nomen omen przez Ciebie, staram się unikać nadmiaru znaków specjalnych - których faktycznie nadużywam.

Pozdrawiam :)

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 08.03.2012 - |17:48|

• 0

#12 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 08.03.2012 - |18:17|

Wiadomo, że to nie wszystko. Ale regularność jest bardzo istota. Na przestrzeni tych kilku lat było wielu graczy, którzy osiągali dobre wyniki, ale albo już nie grają, albo pojawiają się sezonowo czy okazyjnie.
A quizy filmowe/serialowe to już takie moje hobby, więc siłą rzeczy muszę się trochę na tym znać. Przydaje się także wiedza i doświadczenie zebrane z innych quizów.

O opcji tandemowej wspominał też Jonasz, więc wszystko wrzuciłem do jednego worka.

Aby urozmaicić rywalizację i zachęcić do niej, powstał też wątek Hall of Fame. Tylko niestety, jak to niektórzy żartują, tu też na razie pozostaje walka o drugie miejsce. ;)

Pozdrawiam.

#13 Moadorek44

Moadorek44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 29.07.2024 - |13:28|

Normalnie zawsze go podziwiałem!

Nowoczesne i nowatorskie budki akustyczne

Użytkownik Moadorek44 edytował ten post 01.08.2024 - |11:06|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0