Skocz do zawartości

Zdjęcie

Once Upon a Time

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
200 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 05.06.2011 - |12:46|

Dołączona grafika

"Once Upon a Time" będzie to serial fantasy opowiadający o świecie, w którym Śnieżka i zła królowa naprawdę istnieją.

Krótko o czym będzie serial?

Jennifer Morrison powiedziała tak o pierwszym odcinku produkcji:
"Pilot jest pięknie napisany, ze świetną obsadą. Jest naprawdę czymś bardzo wyjątkowym."

Zapytana o fabułę serialu aktorka ujawniła, że bohaterowie Once Upon a Time to żyjące w naszym świecie baśniowe postaci. Ich los powinien toczyć się jak w napisanych dla nich historiach, ale tak się nie dzieje z powodu klątwy, która sprawiła, że bohaterowie nie wiedzą, kim naprawdę są. Jedynym ratunkiem dla nich jest pomoc, która musi przyjść ze strony Anny (Jennifer Morrison). Kobieta jest dzieckiem dwóch bajkowych postaci, ale nie była przez nie wychowywana.

Emma jest "wybrana" i musi stawić czoło nowym okolicznościom. Świat, z którym będzie miała do czynienia, jest jej obcy. To twarda dziewczyna, ale czy poradzi sobie z trudnym zadaniem?

źródło: popcorner.pl

W serialu zobaczymy m. in:
Jennifer Morrison jako Emma Swan ("House", "How I Met Your Mother")
Jared Gilmore jako Henry ("Mad Men")
Ginnifer Goodwin jako Mary Margaret Blanchard/Snow White ("Ed", "Big Love")
Joshua Dallas jako Prince Charming ("Thor")
Lana Parrilla jako Mayor Regina / Evil Queen ("Spin City", "Boomtown", "24", "Windfall", "Swingtown", "Miami Medical")
Jamie Dornan jako Sheriff Graham
Raphael Sbarge jako Archie/Jiminy Cricket ("Star Trek: Voyager", "The Guardian", "24", "Prison break")
Robert Carlyle jako Mr. Gold/Rumplestiltskin ("SGU Stargate: Universe")

Powiem, że zapowiada się ciekawie.

I do tego zwiastun PL:

Ktoś ma w planach obejrzenie serialu?

Czekam na komentarze...

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 06.06.2011 - |14:14|

• 0

#2 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 05.06.2011 - |19:32|

Na trzy, cztery: bezczelna kopia Fables!
  • 0

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 05.06.2011 - |20:34|

Emma, nie Anna - nawet w trailerze slychać wyraźnie jak to imie jest wymawiane
  • 0
You are what you believe yourself to be

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 05.06.2011 - |20:36|

Krusty, też mnie to zastanawiało. Z tego co wiem prawa od Fables są wykupione przez ABC, już dawno temu była zapowiedziana adaptacja komiksu i kolesie z Losta byli przypisywani do projektu. Nagle pojawia się to i okazuje się, że wszystko się zgadza, tylko, że serial nie nazywa się Fables, a Once Upon a Time.

Wydaje mi się, że to chyba ze względu na budżet, komiks by było ciężko przenieść bez dużej kasy.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 05.06.2011 - |20:39|

• 0

#5 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.06.2011 - |21:54|

Nie wiem po czyjej stronie jest racja, wiem jedno o Once Upon a Time słyszałem od dawna, natomiast nazwa Fables jak dla mnie padła dopiero u nas na forum, więc albo reklama zawiodła albo sprzedali prawa TV do innej stacji.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.06.2011 - |16:27|

PREMIERA serialu "Once Upon a Time" przewidziana jest dopiero na 23 października w niedzielę o 20 na ABC.

Napisano 22.07.2011 - |15:25|

W sieci pojawił się najnowszy zwiastun serialu "Once Upon A Time" który jest dość ciekawy.
Poniżej promo trwające ponad minutę:

Użytkownik johnass edytował ten post 04.09.2011 - |02:35|

• 0

#7 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 03.09.2011 - |07:41|

Z tego co czytałem to ma być raczej serial familijny, więc zapewne nic ciekawego z tego nie będzie.
  • 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.09.2011 - |10:04|

Nie dość że familijnie to jeszcze "robi" to ABC, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można obstawić bajeczkę, pozbawioną jakichkolwiek znamion dramatu czy czegoś mroczniejszego.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.10.2011 - |17:14|

PREMIERĘ serialu "Once Upon A Time" na ABC wczoraj wieczorem, obejrzało rekordowe w tym sezonie dla ABC, prawie 13 mln widzów i ratingu 3.9 4.0! Pilot też cieszył się sporą ilością pozytywnych opinii. I są też pogłoski, że gdy FOX wróci do anime (obecnie emitowany jest baseball), a na NBC skończą się rozgrywki futbolu amerykańskiego, to serial może podnieść swoją oglądalność.
Pożyjemy zobaczymy.
Lecz patrząc na poprzednie lata: gdzie "V" miało rating 5.2 przy Premierze a "Flash Forward" 4.0. To można po spekulować czy serial dotrwa do 2 sezonu.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 26.10.2011 - |15:40|

• 0

#10 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.10.2011 - |09:00|

Po obejrzeniu pilota dałem sobie spokój. Serial zdecydowanie nie dla mnie. Pilot się oglądało jak ostatnie sezony Losta.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#11 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.10.2011 - |12:31|

"Lost" to był super. A to było fajne. Serial z czarami i magią. Dobro vs. zło.
Ogółem aktorka główna (Jennifer Morrison) gra ciut niepewnie chyba, ale to może tylko w pilocie. Fajną za to rolę ma Lana Parrilla jako burmistrz i zła królowa. W obie role moim zdaniem wciela się znakomicie. Chłopak młody nie wkurza, lecz natrętny to on jest.
W sumie oglądało się przyjemnie, lecz jakiegoś wielkiego szału nie było. Nudzić się nie nudziłem. I najlepsza PREMIERĄ tego sezonu nie nazwę serialu. Na razie przynajmniej. Typ swój mam.

Za pilota 8/10.
  • 0

#12 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 29.10.2011 - |12:32|

A mnie się tam podobało. A Robert Carlyle jak zwykle znakomity. Nie jest to może serial wybitny, ale miło spędzić te 40 minut z tą produkcją można. W mojej ocenie 7/10. Zobaczymy jak będzie dalej.
  • 0

#13 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.10.2011 - |17:06|

Zaintrygował mnie nawet ten pierwszy epizod.
Po początkowych tekstach ...moja Śnieżko... i ...dała mi zatrute jabłko...tak patrzę i myślę WTF! Ale końcówka już w "naszych" czasach nawet ciekawa. No i jeden z moich ulubionych doktorów (ten z SGU) :)
Obejrzę sobie dalej co tam nasmarują.
  • 0

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.11.2011 - |11:02|

Bardzo lubie takie trochę zakręcone seriale więc Unce Upon a Time jak najbardziej trafiło do mojej playlisty :D. Pilot oceniam pozytywnie, zobaczy się jak to będzie wyglądało w kolejnych odcinkach.
Robert Carlyle jak najbardziej na plus, po SGU kolejna ciekawa rola w jego wykonaniu w ostatnim czasie :D.

Użytkownik Pawel edytował ten post 01.11.2011 - |11:02|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.11.2011 - |15:19|

Zaledwie po emisji 2 odcinków, których oglądalność wyniosła prawie 13 mln i rating 4.0, stacja ABC zamówiła pełny sezon serialu "Once Upon A Time"!!! 1 sezon będzie liczyć więc 22 odcinki. Bardzo dobra wiadomość, bo nieźle się serial ogląda.
  • 0

#16 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 15.11.2011 - |20:13|

Jak dla mnie serial się rozkręca i jest coraz ciekawiej. Terranovę bije na głowę od samego początku. Fajnie wyglądają retrospekcje z krainy baśni :) Tylko zastanawiam się kim w poprzednim wcieleniu był szeryf?
  • 0

#17 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.11.2011 - |17:21|

Ja do tej pory obejrzałem tylko dwa odcinki ale z pewnością będę oglądał dalej :-) Dla mnie osobiście te pierwsze dwa epizody były bardzo dobre i już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć resztę. Lana Parrilla jest GENIALNA w roli Złej Królowej ale jeszcze bardziej pokazuje pazur jako pani burmistrz; ostra babka :-P Rumplestiltskin to też kawał ropuchy; kolejna świetnie obsadzona rola. Morrison momentami trochę bardziej drętwa niż w Housie ale ogólnie daje radę (akcja z drzewkiem w drugim odcinku była wręcz piękna). Trochę drażni mnie Henry i kompletnie nie przemawia do mnie Śnieżka :-/ Chociaż nie, Śnieżka może być ale wersja nauczycielki jest straszna. Jakaś taka sztuczna i nijaka, w dodatku aktorka fatalnie wygląda z krótkimi włosami. Efekty troszkę niedopracowane ale klimat Krainy Baśni jest i to najważniejsze. Pierwsze dwa odcinki, to 5/6.

Co do szeryfa, to dla mnie będzie to chyba odpowiednik myśliwego z Czerwonego Kapturka.

Mnie jednak zastanawia inna sprawa: czy Zła Królowa również straciła pamięć? Teoretycznie jako osoba rzucająca klątwę, powinna zachować wspomnienia i wydaje mi się, że tak jest ale momentami mam wątpliwości. Bo to, że Rumplestiltskin zachował wspomnienia jest jak dla mnie oczywiste :-)

Użytkownik Inuki edytował ten post 18.11.2011 - |17:43|

• 0

#18 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 20.11.2011 - |01:28|

Królowa na pewno zachowała wspomnienia, ale co do Rumpla, to mam wątpliwości, chyba nie jest to całkiem jednoznaczne.
  • 0

#19 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.11.2011 - |01:59|

Obejrzałem kolejne dwa odcinki i jestem przekonany, że Rumpel zachował wspomnienia. Końcówka drugiego odcinka mnie w tym najbardziej utwierdziła i na 99% jestem pewien, że on wie co się naprawdę dzieje. W ten sposób ma przewagę nad Królową; wie o Emmie i w dodatku jeszcze ten pakt z czwartego odcinka; widać, że facet kombinuje na większą skalę :-) Nie podoba mi się tylko to, że wszyscy znają jego imię; powinni jak w bajce, zachować je w "tajemnicy" - byłoby ciekawiej. No i dziwi mnie też to, że Henry nie odkrył jego "bajkowego" wcielenia. Mam też nadzieję, że lista bajkowych postaci z czasem się powiększy, bo oglądanie cały czas Śnieżki może stać się z czasem nudne; liczę na więcej odcinków takich jak ten z Kopciuszkiem. Osobiście czekam na Babę Jagę :-P

Naprawdę polubiłem ten serial; Śnieżka już mnie jakoś nie drażni, Morrison coraz lepsza, a i Henry też ujdzie. Po pierwszych czterech odcinkach daję 5/6 i czekam na kolejne.

Użytkownik Inuki edytował ten post 20.11.2011 - |02:00|

• 0

#20 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.11.2011 - |19:10|

1x02-03
Podobało mi się jak do ogrodu pani burmistrz (czyli Złej Królowej) wparował Gus z "Breaking Bead" i wił się przed nią jak piskorz - taki twardziel a taki "malutki" - więc ta baba to musi być dopiero niezłe ziółko :D
Jak akcję rozgrywaną w "realu" też potraktuje się przez pryzmat bajeczki - to można oglądać, cokolwiek strasznego się wydarzy to raczej FBI do miasteczka nie wpadnie ;)
Serial w sam raz na weekend.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych