Skocz do zawartości

Zdjęcie

Podcast Orion-Tokra #4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 15.05.2011 - |14:04|

Dołączona grafikaPODCAST ORION-TOKRA

Jedną z wielu nowości na Gwrota.com jest podcast. To kilkuminutowe nagranie audio, pełne ciekawej dyskusji i stargatowej muzyki. Kto zasiada za mikrofonem? Dwójka fanów sagi Stargate - SGTokar, oraz Inwe komentują aktualne wydarzenia oraz odcinki "Stargate Universe". Zapraszamy do ściągania i słuchania podcastu na Waszych ipodach w wolnej chwili.

Piszcie do nas! Pamiętajcie, że nagrania audio, mogą mieć maksymalnie 2 minuty (jeśli przekroczycie 2 minuty będziemy musieli je skrócić). Wszelkie sugestie, prośby i pytania kierujcie na email: kontakt@gwrota.com

01x04 - "Blokada epilogu"
15 maja 2011 13:37

To już prawie koniec "SGU". SGTokar oraz Inwe jak zawsze dyskutują na temat ostatnich odcinków, a są to: "Epilogue" 02x18 oraz "Blockade" 02x19. O czym będziecie mogli jeszcze usłyszeć? Kilka słów padnie na temat seriali S-F taki jak "Fringe" czy "Supernatural". Nie obeszło się bez komentarza o wyczynach stacji Syfy, "Sanctuary" po przeniesieniu na poniedziałek zbiera fatalne wyniki oglądalności. Więcej usłyszycie w podkaście.
W przyszłym tygodniu premiera odcinka zatytułowanego "Finał" 01x05.

Słuchaj podcastu:
http://www.gwrota.com/podcast/blokada%20epilogu-01x04.mp3

SUBSKRYPCJA RSS | STRONA PODCASTU

• 0

#2 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.05.2011 - |15:43|

Kwestia z dronami:
Nie zaatakowaly one Novis bo po prostu tam nie dotarly zanim planeta nie stracila Wrot. Atak na kolonie nastapil po utracie kontaktu z Novis. A jak wiemy drony sie rozprzestrzenialy odnajdujac dzialajce Wrota. Skoro nie bylo Wrot to nie bylo dla nich planety, system Novis ich nie interesowal.

A podcast wyszedl fajny, tylko ze gadanie ze dwoch geekow bedzie mowilo o Stargate jedzie mi Gateworldem ;) Nie zgadzam sie co do oceny odcinka "Epilogue", ale to juz moje zdanie.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#3 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 15.05.2011 - |16:36|

@Sakramentos - prawda jest taka, że cobyśmy nie zrobili wyjdzie to zawsze na odgapianie od Gateworld. Prowadzą taki sam podcast i nie ma czego ukrywać, że fajnie było posłuchać ich podcastu i zrobić coś podobnego dla polskich widzów sg. Można by sie przyczepić nawet do muzyczki z początku tez na podkaście gateworld kiedyś była. Ale robimy to co lubimy i będziemy robić póki chłopakom starczy zapału.
  • 0

#4 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.05.2011 - |17:30|

Ale to nie jest zarzut, po prostu taka czkawka ;) Sam przeciez sugerowalem byscie brali od nich przyklad-no dobre pomysly maja i tyle.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#5 Sforek

Sforek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15.05.2011 - |18:34|

Podcast jest OK. Moglibyście tylko mikrofon mieć lepszy bo trochę dźwięk jest ostry.
Nie ma co porównywać dwu-odcinkowców SG1 np o replikartorach bo to zupełnie dla mnie inny wymiar, inna klasa filmu. Ja wiedziałem od pierwszego odcinka SGU że marnie skończy ponieważ był to serial w zupełnie innym stylu niż SG1/Atlantis, był to serial zrobiony w nowoczesnym stylu tajemnicy, nic nie mówienia nikomu, w stylu w którym nie było tej rodzinnej atmosfery SG1. Cieszę się, że to koniec bo na siłę oglądałem.
  • 0

#6 farel

farel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17.05.2011 - |18:55|

Drony mogły być konstrukcją pochodzącą z Novus. Może miały polować na Rusha powracającego w Destiny. Rush to przecież "zły" porywający do piekła.
  • 0

#7 wzzzzzz

wzzzzzz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 17.05.2011 - |19:48|

spoko, tylko jakby ograniczyć to intensywne rechotanie z własnych żartów
  • 0

#8 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 17.05.2011 - |21:13|

Mnie się bardzo podoba. Mam nadzieję, że podcastów będzie więcej niż 5 (no, na przykład o ha'takach... :)).

Zastanawia mnie tylko już od jakiegoś czasu, dlaczego wszyscy tutaj piszą (i mówią) „Wraith”, to znaczy dlaczego nie tłumaczą tego na polski. Bo cóż... Nie chcę się wymądrzać, bo nie oglądałam ani jednego odcinka „Atlantis”, ale to się właściwie czyta [rəɪθ] (rejf)...

Nie wiem, czy w filmie słyszeliście inaczej, ale to tylko taka mała uwaga – ogólnie jest bardzo fajnie, szkoda, że wcześniej nie było takich rzeczy, np. o „SG-1”.
Czekam na następną część. :)
  • 0
Maria Kłeczek „Shol'va” – pierwsza polska książka o „Gwiezdnych wrotach”

#9 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.05.2011 - |21:22|

W ogole prowadzacy lubia szpetnie zabawiac sie z j. angielksim ;) wiec to nie tylko Wraith. Mnie to nie przeszkadza, dopoki nie uzywaja terminologii w stylu "Widma" czy "Starozytni". Brrr...
  • 0
Winchell Chung

#10 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 17.05.2011 - |21:27|

Jak to Starożytni? To tu się też mówi „Ancients”?! :blink:
No fakt, że „Widma” to może nie jest najładniejsze słowo, ale ostatecznie jesteśmy Polakami, więc moglibyśmy mówić po polsku. Zresztą to znaczy „Widma” i po angielsku, a jakoś twórcom serialu nie przeszkadzało takie nieładne słowo.
  • 0
Maria Kłeczek „Shol'va” – pierwsza polska książka o „Gwiezdnych wrotach”

#11 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 17.05.2011 - |22:14|

Jak to Starożytni? To tu się też mówi „Ancients”?! :blink:

Mówi się Pradawni :P

BTW: A prodcast oczywiście bardzo fajny :>
  • 0

#12 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 19.05.2011 - |16:33|

Strasznie szczęśliwi byliście tym razem ;)
Fajnie, że wspomnieliście o innych serialach i ich sytuacji, mimo że nie było to jakoś szczególnie związane ze Stargate - dobrze wiedzieć, co w trawie piszczy.
Zastanawia mnie tylko, co ruszycie, jak skończą się tematy związane z SGU - osobiście chętnie posłuchałabym jakiejś konkretniejszej dyskusji na temat technologii w serialu, ale to by wymagało od was koszmarnych nakładów czasu poświęconych na research, więc nawet nie sugeruję.

Za to ogarnianie kultury i dziur w kulturach obcych raz (jak zasugerowała Mary777 z Goa`uldami) byłoby fajną sprawą, człowiek by miał pretekst, żeby przebić się przez sezony raz jeszcze ;)
  • 0

#13 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.05.2011 - |19:29|

Gdzie jest piatka goddamit.
  • 0
Winchell Chung

#14 remek2

remek2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 02.02.2014 - |17:58|

Oglaszam referendum na temat kontynuacji SGU na 10 sezonow.

A slyszeliscie o SG w Egipcie i w Iraku?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych