Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 064 - S03E21 - The Last Sam Weiss

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (10 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (6 głosów [60.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 60.00%

2. 9 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

3. 8 (3 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.04.2011 - |20:42|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 01.05.2011 - |16:47|

Ojojojjooojjj... Co za odcinek, co za zakończenie! Równie dobrze mogliby w takim stylu, z takim twistem skończyć cały sezon. Dzięki Bogu jest jeszcze jeden odcinek, który być może wyjaśni coś więcej, ale czegoś takiego, to się nie spodziewałem! I ta muzyka jak Peter wchodzi do maszyny, niczym z "BSG" wofff...genialne!
  • 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.05.2011 - |18:02|

Faktycznie z końcówką to już ładnie pojechali aż ciężko czekać na kolejny odcinek.
Zresztą co ostatnio stało się już regułą w wypadku tego serialu.
Ciekawe co się stało z Peterem który jest w maszynie? Czy w niej pozostał czy zniknął?
Oliwka też była niezła z tym pisaniem na maszynie.
Ale zdziwiło mnie że Broyels zostawił Sama jakby był jakimś kompletnym nowicjuszem i laikiem w sprawach maszyny itp
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 01.05.2011 - |19:17|

No ten odcinek był genialny! Pokazał jaki ten serial jest zaj*bisty!!! Cały odcinek trzymał w napięciu, a koniec powalił na ziemie totalnie... Jak widać Peter przeniósł się w czasie i to o 10 lat. Ciekawe co w tym czasie się działo.
Jak pisał ktoś wyżej, dobrze, że jest kolejny odcinek. A nie wyobrażam sobie gdyby to był finał sezonu 3 i 4 sezon nie był by zrealizowany. To... to dużo osób było by zawiedzionych... No ale mamy jeszcze finał sezonu i cały 4 przed nami!

Użytkownik johnass edytował ten post 01.05.2011 - |19:22|

• 0

#5 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 01.05.2011 - |19:45|

Jak widać Peter przeniósł się w czasie i to o 10 lat. Ciekawe co w tym czasie się działo.

Nie jest powiedziane, że przeniósł się o 10 lat. Może to być nawet i 15-20 lat. To że nowe WTC wybudowali w 2021 roku nie znaczy, że właśnie w tym samym roku Peter do nich "wpadł" ;) Odpowiedź poznamy zapewne w kolejnym odcinku. Nie zdziwie się, jak w całości będzie dział się w... przyszłości! Będzie to taka solidna zapowiedź 4 sezonu.

Użytkownik sephia edytował ten post 01.05.2011 - |19:45|

• 0

#6 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.05.2011 - |20:31|

Hm, jesteście pewni, że nie jest to po prostu kolejna alternatywna rzeczywistość, która po prostu jest nieco rozsynchronizowana pod względem daty? Jak oglądałem odcinek byłem pewny, że tak właśnie jest. :) Jeśli zaczną się podróże w czasie, to chyba sobie cały serial daruję i tak ostatnie odcinki mi niezbyt podchodzą.

Użytkownik Magnes edytował ten post 01.05.2011 - |20:34|

• 0
http://magory.net - moja strona

#7 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 01.05.2011 - |20:57|

Na pewno nie można powiedzieć, że serial stoi w miejscu albo że nie zaskakuje :D Oby ostatni odcinek skończył się mniejszym cliffhangerem, bo będzie ciężko. Może nie tak ciężko jak byłoby bez 4 sezonu, ale wciąż.

Podobno (na razie?) miało nie być kolejnej rzeczywistości. Kto ich tam wie czy to prawda czy zmyłka.
W każdym razie też jestem przeciwna zabawom z czasem.
A w ogóle na początku jak Peter się obudził byłam pewna, że coś jest nie tak i np. jego świadomość sobie gdzieś wędruje, a ciało dalej leży nieprzytomne. Całe szczęście, że nie zrobili takiej głupoty.
Dobrze, że Sama było więcej i wreszcie coś wyjaśnili na jego temat.
Liczę na jakieś działanie związane z monetą w kolejnym odcinku.
Co do Olivki to strach się bać do czego będzie zdolna jak się całkiem odblokuje ;)
Fajny był jeszcze moment, w którym Walter dał się oderwać od nieprzytomnego Petera dzięki jedzeniu.
  • 0

#8 Eli_Gamazin

Eli_Gamazin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 05.05.2011 - |22:32|

Serial imho trzyma wysoki poziom i naprawdę miło się go ogląda. Nagłe zwroty akcji - wysokie loty Pitera i dywersja antybohaterki pozwalaja wierzyć w następny sezon.
  • 0

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.09.2011 - |08:18|

Odcinek niezły, ale z końcówką to pojechali strasznie - po prostu miazga. Miałem od razu zabrać się za finał, ale jednak zaczekam sobie jeden dzień. Napięcie trzeba sobie dawkować w małych ilościach ;)
Momentami akcja przypominała mi filmy na podstawie powieści Dana Browna albo Skarb narodów z Cagem (te poszukiwania klucza, łomu czy co to tam było), a wypadek na autostradzie jak z jakiegoś Oszukać przeznaczenie (takie luźne skojarzenie, które mnie naszło).
Jest naprawdę nieźle i oby finał miażdżył jeszcze bardziej.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 07.11.2011 - |09:43|

• 0

#10 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 06.11.2011 - |21:12|

A myślałem, że Sam Weiss okaże się Pierwszym Człowiekiem i że zgodnie z tytułem zginie. Oczywiście większym zaskoczeniem jest podróż w czasie Petera. Ale czy tylko w czasie?
  • 0

#11 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.03.2012 - |11:53|

Dobry odcinek, ogólnie to dobry serial, ale chyba jednak nie do końca w moich klimatach, twórcy jak mogą starają się urealnić bajeczkę o 2 światach i w miarę to wychodzi. Obawiam się jednak, że jak już zaczynamy wędrować w czasie to szybko się pogubimy jak i w "Lostach". Końcówka ze sporym cliffem, byłem przekonany że to kolejny świat, w którym jest po prostu zakrzywiony czas, okazało się trochę inaczej.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#12 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 18.12.2012 - |10:37|

Bardzo, bardzo dobry odcinek - jeden z lepszych (jeżeli nie najlepszy) dotychczas. Zamykamy powoli wątek maszyny, zbliżamy się... no właśnie - do czego? Serial chyba za chwilę znów zmieni swoje oblicze.

Pomimo tego, że nie jestem jakimś wielkim fanem Fringe, to rzec muszę, iż podoba mi się w tym serialu to, że nic nie jest przypadkowe. Pamiętacie jeden z pierwszych odcinków, w którym facet 'zabursztynował' autobus - jak się okazuje po kilkudziesięciu odcinkach, kiedy już o autobusie nikt nie pamięta, że taki bursztyn to norma w tamtym świecie.

Pamiętacie odcinek, w którym pojawiło się dziecko, które w ciągu kilku godzin od zapłodnienia urodziło się, dorosło, zestarzało i umarło? Jak się okazuje, ktoś z tamtego świata wypróbowywał technologię, która sprawiła, że tak szybko urodziło się dziecko drugiej Olivii. To właśnie miał na myśli Broyles mówiąc o "Pattern" - ktoś eksperymentuje, a polem eksperymentów jest cały świat (!).

No i teraz znów mamy kolejny, zdawałoby się zapomniany epizod - Jonesa nakazującego Olivii wyłączyć światełka. Sprawa zdawałaby się zamknięta, wiemy przecież już, że Olivia faktycznie posiada paranormalne moce, a zadaniem tego odcinka miało być, zdawałoby się, tylko wykazanie i potwierdzenie tego faktu. Jednak nie. Mamy ciąg dalszy tutaj.

To wszystko dowodzi tego, że scenarzyści mają PLAN, który konsekwentnie, sezon po sezonie i odcinek po odcinku realizują. Uwielbiam takie seriale i żałuję, że jest ich tak niewiele (drugi to Babylon5, trzeci to Lost - ale tylko tak 3 sezonu, bo potem się pogubili) więcej nie znam, ale uważam jednak, że i tak serial jest przeciętny, odcinki naciągane i wszystko jakieś nijakie.

A finał zapowiada się WYBORNIE.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych