Odcinek 064 - S03E21 - The Last Sam Weiss
Napisano 28.04.2011 - |20:42|
Napisano 01.05.2011 - |16:47|
Napisano 01.05.2011 - |18:02|
Zresztą co ostatnio stało się już regułą w wypadku tego serialu.
Ciekawe co się stało z Peterem który jest w maszynie? Czy w niej pozostał czy zniknął?
Oliwka też była niezła z tym pisaniem na maszynie.
Ale zdziwiło mnie że Broyels zostawił Sama jakby był jakimś kompletnym nowicjuszem i laikiem w sprawach maszyny itp
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 01.05.2011 - |19:17|
Jak pisał ktoś wyżej, dobrze, że jest kolejny odcinek. A nie wyobrażam sobie gdyby to był finał sezonu 3 i 4 sezon nie był by zrealizowany. To... to dużo osób było by zawiedzionych... No ale mamy jeszcze finał sezonu i cały 4 przed nami!
Użytkownik johnass edytował ten post 01.05.2011 - |19:22|
Napisano 01.05.2011 - |19:45|
Nie jest powiedziane, że przeniósł się o 10 lat. Może to być nawet i 15-20 lat. To że nowe WTC wybudowali w 2021 roku nie znaczy, że właśnie w tym samym roku Peter do nich "wpadł"Jak widać Peter przeniósł się w czasie i to o 10 lat. Ciekawe co w tym czasie się działo.
Użytkownik sephia edytował ten post 01.05.2011 - |19:45|
Napisano 01.05.2011 - |20:31|
Użytkownik Magnes edytował ten post 01.05.2011 - |20:34|
Napisano 01.05.2011 - |20:57|
Podobno (na razie?) miało nie być kolejnej rzeczywistości. Kto ich tam wie czy to prawda czy zmyłka.
W każdym razie też jestem przeciwna zabawom z czasem.
A w ogóle na początku jak Peter się obudził byłam pewna, że coś jest nie tak i np. jego świadomość sobie gdzieś wędruje, a ciało dalej leży nieprzytomne. Całe szczęście, że nie zrobili takiej głupoty.
Dobrze, że Sama było więcej i wreszcie coś wyjaśnili na jego temat.
Liczę na jakieś działanie związane z monetą w kolejnym odcinku.
Co do Olivki to strach się bać do czego będzie zdolna jak się całkiem odblokuje
Fajny był jeszcze moment, w którym Walter dał się oderwać od nieprzytomnego Petera dzięki jedzeniu.
Napisano 05.05.2011 - |22:32|
Napisano 22.09.2011 - |08:18|
Momentami akcja przypominała mi filmy na podstawie powieści Dana Browna albo Skarb narodów z Cagem (te poszukiwania klucza, łomu czy co to tam było), a wypadek na autostradzie jak z jakiegoś Oszukać przeznaczenie (takie luźne skojarzenie, które mnie naszło).
Jest naprawdę nieźle i oby finał miażdżył jeszcze bardziej.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 07.11.2011 - |09:43|
Napisano 06.11.2011 - |21:12|
Napisano 05.03.2012 - |11:53|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 18.12.2012 - |10:37|
Pomimo tego, że nie jestem jakimś wielkim fanem Fringe, to rzec muszę, iż podoba mi się w tym serialu to, że nic nie jest przypadkowe. Pamiętacie jeden z pierwszych odcinków, w którym facet 'zabursztynował' autobus - jak się okazuje po kilkudziesięciu odcinkach, kiedy już o autobusie nikt nie pamięta, że taki bursztyn to norma w tamtym świecie.
Pamiętacie odcinek, w którym pojawiło się dziecko, które w ciągu kilku godzin od zapłodnienia urodziło się, dorosło, zestarzało i umarło? Jak się okazuje, ktoś z tamtego świata wypróbowywał technologię, która sprawiła, że tak szybko urodziło się dziecko drugiej Olivii. To właśnie miał na myśli Broyles mówiąc o "Pattern" - ktoś eksperymentuje, a polem eksperymentów jest cały świat (!).
No i teraz znów mamy kolejny, zdawałoby się zapomniany epizod - Jonesa nakazującego Olivii wyłączyć światełka. Sprawa zdawałaby się zamknięta, wiemy przecież już, że Olivia faktycznie posiada paranormalne moce, a zadaniem tego odcinka miało być, zdawałoby się, tylko wykazanie i potwierdzenie tego faktu. Jednak nie. Mamy ciąg dalszy tutaj.
To wszystko dowodzi tego, że scenarzyści mają PLAN, który konsekwentnie, sezon po sezonie i odcinek po odcinku realizują. Uwielbiam takie seriale i żałuję, że jest ich tak niewiele (drugi to Babylon5, trzeci to Lost - ale tylko tak 3 sezonu, bo potem się pogubili) więcej nie znam, ale uważam jednak, że i tak serial jest przeciętny, odcinki naciągane i wszystko jakieś nijakie.
A finał zapowiada się WYBORNIE.
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »