Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hanna (2011)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.04.2011 - |22:18|

Dołączona grafika

Opis:
Hanna (Ronan) jest nastolatka, która jako jedna z niewielu rówieśnic, posiada siłe i sprawność żołnierza. A wszystko dlatego, że została wychowana przez ojca (Bana), byłego agenta CIA w finlandzkiej dziczy. Trening jaki przeszła służyć miał jednemu celowi - zostanie perfekcyjnym zabójcą. Punktem zwrotnym w życiu dziewczyny staje się misja, na którą wysłał ja ojciec. Hanna przemieszcza się ukradkiem po Europie, wymykając się agentom nasłanym przez bezlitosna szefowa wywiadu pilnie strzegąca własnych tajemnic (Blanchett). Będąc już blisko celu, Hanna staje przed zdumiewającymi odkryciami dotyczącymi jej życia i pytaniami na temat człowieczeństwa.

Reżyseria: Joe Wright
Scenariusz: David Farr, Seth Lochhead, Joe Penhall, Joe Wright
Produkcja: Niemcy, USA, Wielka Brytania
Gatunek: Przygodowy, Thriller

Obsada:
Saoirse Ronan - Hanna
Eric Bana - Erik
Cate Blanchett - Marissa
Tom Hollander - Isaacs
Paris Arrowsmith - Technik z CIA
Olivia Williams - Rachel
Jason Flemyng - Sebastian

Zwiastun:

Polska premiera: 10.06.2011 r.

#2 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 19.04.2011 - |15:17|

Jeden z niewielu filmów tego roku, na które czekam. Jeśli nie zrobią go w stylu Bonda albo jakiegoś komiksu z bohaterami o super mocach, może być ciekawie. Blanchett raczej nie gra w słabych filmach i dla mnie to dodatkowy powód żeby obejrzeć.
  • 0

#3 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 24.08.2011 - |21:14|

Możliwe średnio groźne spoilery.

Rozczarowanie. Film przynudzał. Za duże nagromadzenie dziwacznych postaci względem normalnych i co gorsze schematycznych. Jak Niemiec to od razu psychol albo skin, do tego rodzina hippisów itd. Niewiarygodny: samolot jest fajny, a czajnik przerażający. Prąd jest obcy a pilot do telewizora od razu znalazła. Do tego jak zwykle bohaterowie nigdy nie chorują. Podkreślone zostało zderzenie z cywilizacją materialną, a całkiem zapomniano o ludziach i zwyczajach i to z różnych kultur. Już to widzę jak dziewczyna wychowywana samotnie przez kilkanaście lat przez ojca swobodnie porusza się po różnych kontynentach. Nawet gdyby jej wszystko opowiedział, przeczytał czy pokazał zdjęcia to jednak wyobraźnia to jedno, a rzeczywistość drugie. Z powodu wiadomego dla oglądających nie oceniam czy ten cały trening i wyczyny Hanny są w ogóle realne. Czepiam się bo pomysł mi się spodobał. Na plus sceny akcji oraz klimatyczne miejsca i muzyka.
  • 0

#4 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 04.09.2011 - |12:06|

Zgadzam się z Kiarą. Totalna porażka. Hanna to jak skrzyżowanie Nikity z Tarzanem. Brak logiki w wyszkoleniu (ona poprostu recytuje wyuczone formułki i ta totalna szczerość). Czasami nie wiadomo śmiać się czy płakać.
+ tak jak podała Kiara (muzyka i widoki)
+ ja bym jeszcze dodała statyczną kamerę przy walkach
  • 0

#5 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 31.10.2011 - |14:50|

To ja powiem tak - szkoda czasu. Zawód po całości. Podpisuje się pod prawie wszystkim co napisała @Kiara były spore nadzieje, a dostaliśmy nędzny film o niczym.
Miało być kino akcji, a wyszedł jakiś słaby film drogi.
Scenariusz dno. Do tego powielanie schematów i to w kiepskim stylu.
Nie wiem co w tym filmie robili Bana i Blanchett bo stracili w moich oczach bardzo. Chociaż przy takim scenariuszu trudno im coś zarzucić po prostu nie było do czego grać.
Z plusów to dla mnie ta młoda aktorka odtwarzająca rolę Hanny - Saoirse Ronan. Ma dziewczyna potencjał imo. Jeszcze bym dodał całkiem fajną muzyczkę, zwłaszcza przy tych nielicznych scenach akcji i tyle.
O reszcie szkoda pisać. Co do tych pojedynków to kiepskie to było, aż mi się przypomniały stare filmy kung fu z klasztorem shaolin w tle.
Odradzam każdemu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych