Chce stworzyć na podstawie kompilacji scen ze Stargate Atlantis historię Atlandydy.
1. Co było kiedyś ( tutaj fragmenty o rasie Alteran, później walka z wrogiem i następnie przejście Alteran przez Wrota na Ziemię, ten ostatni fragment był na początku jakiegoś odcinka tylko nie pamiętam który to był odcinek)
2. Przybycie Ekspedycji z Taurii do Atlantydy (przejście z Ziemi na Atlantyde, wynurzenie miasta, spotkanie Wraith)
3. Ewentualna historia z różnych odcinków
4. Przylot Atlantydy na Ziemię.
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby któś mógłby nakierować mnie w których odcinkach były te wymienione fragmenty. Samemu będę trochę tego szukał, a może jak ktoś to pamięta to pójdzie szybciej. Niestety na youtubie chyba nie ma podobnego klipu (w całości lub w większej części)
Z góry dzięki za pomoc.
[Wideo] Historia Atlantydy
Rozpoczęty przez
wafcio496
, 04.03.2011 - |22:47|
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04.03.2011 - |22:47|
Napisano 05.03.2011 - |13:32|
Na youtube jest mnóstwo filmów z cyklu "historia Pradawnych", których większą część zazwyczaj stanowią sceny z Atlantis, ale skoro chcesz robić własny...
1. Alteranie wracający przez Wrota na Ziemię są w 1x15 Before I Sleep, bardziej pod koniec niż na początku.
2. 1x01-1x02
3. 1x01-5x20
4. 5x20
1. Alteranie wracający przez Wrota na Ziemię są w 1x15 Before I Sleep, bardziej pod koniec niż na początku.
2. 1x01-1x02
3. 1x01-5x20
4. 5x20
Użytkownik Nom edytował ten post 05.03.2011 - |13:56|
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Napisano 05.03.2011 - |14:49|
dzięki za podpowiedź do tego pierwszego punktu, o to mniej więcej mi chodziło, ale pamiętam, że był jeszcze jeden odcinek w którym była scena zaczynająca się:
10... lat temu i był rzut na atlantydę i pradawnych w atlantydzie.
Ten fragment też by mi się przydał.
10... lat temu i był rzut na atlantydę i pradawnych w atlantydzie.
Ten fragment też by mi się przydał.
Użytkownik wafcio496 edytował ten post 05.03.2011 - |14:49|
Napisano 05.03.2011 - |16:05|
Hmmm... pierwsze sekundy 1x01? Jak oglądałeś serial, skoro tego nie pamiętasz?
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Napisano 05.03.2011 - |23:33|
Ja też że tak powiem "out loud" kibicuję temu zadaniu
Prywatnie wysłałem cyaty z serii SG... tutaj tylko króko wspomnę doc zego się odnieś mniej więcej
1. Co było kiedyś ( tutaj fragmenty o rasie Alteran, później walka z wrogiem i następnie przejście Alteran przez Wrota na Ziemię, ten ostatni fragment był na początku jakiegoś odcinka tylko nie pamiętam który to był odcinek)
SGA Before I Sleep, Ark of Truth
kolejne dwa punkty raczej proste, zazwyczaj są kluczowe piloty, 10 i 11 odcinek, oraz finały sezonu.
2. Przybycie Ekspedycji z Taurii do Atlantydy (przejście z Ziemi na Atlantyde, wynurzenie miasta, spotkanie Wraith)
Rising SGA
Kluczowe są
Pilot S1,
Końcówksa S1 - Wraith atakują Atlantis
Początek S2 - Wraith dochodzą do przekonania że Altantis zostąło zniszczone
Środek S2 - Z powodu przebudzenia i nieufności którą wywołały zdolności ludzi (Telyi) do czytania ich komunikacji Wraith między sobą się antagonizują
2x18- Projekt "Michael" - fakt istotniejszy nawet od finału ponieważ to on zapoczątkowuje połączenie wydarzeń z antagonizacji Wraith oraz stworzenia niemal wyloczeczonego Wraith do wydarzeń z przełomu S2 i S3
3x05 - spotkanie Replikatorów z Pegaza
3x10 - chwilowy powrót Pradawnych na Atlantis, ale mimo wszystko nawet wydarzenia w 3x05 były raczej ważniejsze.
moje powtórki SGA zatrzymałem na 3x13 (sick: Lucjusz wraca).... ale z pamięci co było dalej
S3/S4- Atlantis się przemieszcza
środek S4 - na samo miasto wielkiego impaktu nie ma, wielka bitwa z Replikatorami
S4/S5 - Michael wraca, przełomowy moment ale w rzeczywistości nei ma znaczenia dla miasta
środek S5 - ????
finał S5 - przelot na Ziemie
Sam w związku z dniami fantastyki zrobiłem filmik w podstawowej wersji przedstawiający całą historię (SG-1, SG-A i SG-U), ale z powodu nieszcześcliwej awarti na kompie to zgubiłem.
@Nom, wiem że teoretycznie wpisanie na youtubie i wyszukanie tych filmików z filmami o histori to pewnie nie zadna wielka filozofia, ale mógłbym prosić ich o wypisanie tu
Prywatnie wysłałem cyaty z serii SG... tutaj tylko króko wspomnę doc zego się odnieś mniej więcej
SGA Before I Sleep, Ark of Truth
kolejne dwa punkty raczej proste, zazwyczaj są kluczowe piloty, 10 i 11 odcinek, oraz finały sezonu.
Rising SGA
Kluczowe są
Pilot S1,
Końcówksa S1 - Wraith atakują Atlantis
Początek S2 - Wraith dochodzą do przekonania że Altantis zostąło zniszczone
Środek S2 - Z powodu przebudzenia i nieufności którą wywołały zdolności ludzi (Telyi) do czytania ich komunikacji Wraith między sobą się antagonizują
2x18- Projekt "Michael" - fakt istotniejszy nawet od finału ponieważ to on zapoczątkowuje połączenie wydarzeń z antagonizacji Wraith oraz stworzenia niemal wyloczeczonego Wraith do wydarzeń z przełomu S2 i S3
3x05 - spotkanie Replikatorów z Pegaza
3x10 - chwilowy powrót Pradawnych na Atlantis, ale mimo wszystko nawet wydarzenia w 3x05 były raczej ważniejsze.
moje powtórki SGA zatrzymałem na 3x13 (sick: Lucjusz wraca).... ale z pamięci co było dalej
S3/S4- Atlantis się przemieszcza
środek S4 - na samo miasto wielkiego impaktu nie ma, wielka bitwa z Replikatorami
S4/S5 - Michael wraca, przełomowy moment ale w rzeczywistości nei ma znaczenia dla miasta
środek S5 - ????
finał S5 - przelot na Ziemie
Sam w związku z dniami fantastyki zrobiłem filmik w podstawowej wersji przedstawiający całą historię (SG-1, SG-A i SG-U), ale z powodu nieszcześcliwej awarti na kompie to zgubiłem.
@Nom, wiem że teoretycznie wpisanie na youtubie i wyszukanie tych filmików z filmami o histori to pewnie nie zadna wielka filozofia, ale mógłbym prosić ich o wypisanie tu
Log65: Happy camper
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych