Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Wideo] Historia Atlantydy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 wafcio496

wafcio496

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.03.2011 - |22:47|

Chce stworzyć na podstawie kompilacji scen ze Stargate Atlantis historię Atlandydy.

1. Co było kiedyś ( tutaj fragmenty o rasie Alteran, później walka z wrogiem i następnie przejście Alteran przez Wrota na Ziemię, ten ostatni fragment był na początku jakiegoś odcinka tylko nie pamiętam który to był odcinek)
2. Przybycie Ekspedycji z Taurii do Atlantydy (przejście z Ziemi na Atlantyde, wynurzenie miasta, spotkanie Wraith)
3. Ewentualna historia z różnych odcinków
4. Przylot Atlantydy na Ziemię.

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby któś mógłby nakierować mnie w których odcinkach były te wymienione fragmenty. Samemu będę trochę tego szukał, a może jak ktoś to pamięta to pójdzie szybciej. Niestety na youtubie chyba nie ma podobnego klipu (w całości lub w większej części)

Z góry dzięki za pomoc.
  • 0

#2 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.03.2011 - |13:32|

Na youtube jest mnóstwo filmów z cyklu "historia Pradawnych", których większą część zazwyczaj stanowią sceny z Atlantis, ale skoro chcesz robić własny... ;)

1. Alteranie wracający przez Wrota na Ziemię są w 1x15 Before I Sleep, bardziej pod koniec niż na początku.
2. 1x01-1x02 ;)
3. 1x01-5x20 ;)
4. 5x20

Użytkownik Nom edytował ten post 05.03.2011 - |13:56|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#3 wafcio496

wafcio496

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.03.2011 - |14:49|

dzięki za podpowiedź do tego pierwszego punktu, o to mniej więcej mi chodziło, ale pamiętam, że był jeszcze jeden odcinek w którym była scena zaczynająca się:

10... lat temu i był rzut na atlantydę i pradawnych w atlantydzie.

Ten fragment też by mi się przydał.

Użytkownik wafcio496 edytował ten post 05.03.2011 - |14:49|

• 0

#4 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.03.2011 - |16:05|

Hmmm... pierwsze sekundy 1x01? Jak oglądałeś serial, skoro tego nie pamiętasz? :huh:
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#5 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.03.2011 - |23:33|

Ja też że tak powiem "out loud" kibicuję temu zadaniu :)

Prywatnie wysłałem cyaty z serii SG... tutaj tylko króko wspomnę doc zego się odnieś mniej więcej

1. Co było kiedyś ( tutaj fragmenty o rasie Alteran, później walka z wrogiem i następnie przejście Alteran przez Wrota na Ziemię, ten ostatni fragment był na początku jakiegoś odcinka tylko nie pamiętam który to był odcinek)
SGA Before I Sleep, Ark of Truth

kolejne dwa punkty raczej proste, zazwyczaj są kluczowe piloty, 10 i 11 odcinek, oraz finały sezonu.
2. Przybycie Ekspedycji z Taurii do Atlantydy (przejście z Ziemi na Atlantyde, wynurzenie miasta, spotkanie Wraith)
Rising SGA
3. Ewentualna historia z różnych odcinków
Kluczowe są
Pilot S1,
Końcówksa S1 - Wraith atakują Atlantis
Początek S2 - Wraith dochodzą do przekonania że Altantis zostąło zniszczone
Środek S2 - Z powodu przebudzenia i nieufności którą wywołały zdolności ludzi (Telyi) do czytania ich komunikacji Wraith między sobą się antagonizują
2x18- Projekt "Michael" - fakt istotniejszy nawet od finału ponieważ to on zapoczątkowuje połączenie wydarzeń z antagonizacji Wraith oraz stworzenia niemal wyloczeczonego Wraith do wydarzeń z przełomu S2 i S3
3x05 - spotkanie Replikatorów z Pegaza
3x10 - chwilowy powrót Pradawnych na Atlantis, ale mimo wszystko nawet wydarzenia w 3x05 były raczej ważniejsze.
moje powtórki SGA zatrzymałem na 3x13 (sick: Lucjusz wraca).... ale z pamięci co było dalej
S3/S4- Atlantis się przemieszcza
środek S4 - na samo miasto wielkiego impaktu nie ma, wielka bitwa z Replikatorami
S4/S5 - Michael wraca, przełomowy moment ale w rzeczywistości nei ma znaczenia dla miasta
środek S5 - ????
finał S5 - przelot na Ziemie

4. Przylot Atlantydy na Ziemię.

Sam w związku z dniami fantastyki zrobiłem filmik w podstawowej wersji przedstawiający całą historię (SG-1, SG-A i SG-U), ale z powodu nieszcześcliwej awarti na kompie to zgubiłem.

@Nom, wiem że teoretycznie wpisanie na youtubie i wyszukanie tych filmików z filmami o histori to pewnie nie zadna wielka filozofia, ale mógłbym prosić ich o wypisanie tu :)
Log65: Happy camper

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych