Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 001 - S01E01 - The Alter Ego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (1 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (0 głosów [0.00%])

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [100.00%])

Procent z głosów: 100.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.02.2011 - |00:18|

Odcinek jest remakiem Skin (S01E06).

Podczas poszukiwań ojca, bracia trafiają na tajemniczą serię morderstw, gdzie spokojni mężowie zabijają swoje żony. Mimo obciążających dowodów, wszyscy oskarżeni twierdzą że są niewinni. Sam i Dean uważając że w sprawę zamieszany może być Ikiryō (z japońskiej mitologi - reprezentacja duszy żyjącej osoby) rozpoczynają swoje śledztwo, tymczasem...

Użytkownik Toudi edytował ten post 28.02.2011 - |00:18|

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.03.2011 - |05:22|

Na razie obejrzałem pierwszy odcinek animacji - pilotem nazwać tego się nie da.

Animacja bohaterów jest przyzwoita, choć widać japońską tendencję do długo i szeroko otwartych ust, ale idzie wytrzymać.
Trochę drażni inny głos Deana, zwłaszcza że Sam ma swój, ale to takie czepialstwo.
Minusem są kontury Impali, wydaje się brakować detali, ale cóż poradzić, to pewno nie był priorytet.

Po 1x01 ciężko ocenić czy 22 minuty (bo tyle trwa odcinek) to dość by rozwinąć porządnie historię czy nie. W tym odcinku wypadło to blado, szczególnie iż istnieje porównanie do aktorskiego odcinka.

Zobaczę jak pójdzie dalej, ale obawiam się, że odcinki na wzorze aktorskich, nie będę wysoko punktowane, mam nadzieję, że nowe pomysły będę bardziej przykuwały uwagę.

#3 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.03.2011 - |21:12|

Toudi i inni fani Supernatural, ja nprawdę bardzo polubiłem przygody Sama i Deana i mimo delikatnej obniżki będą u mnie w każdym rankingu wysoko, ale powiedzcie szczerze warto to oglądać? Nie jestem zwolennikiem anime (zrobiłem wyjątek dla Death Note - byłem zachwycony, coś pięknego i zapierającego dech w piersi!), mam tyle seriali do obejrzenia, mnóstwo innych obowiązków, szanuję mocno czas, proszę o opinię.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych