Skocz do zawartości

Zdjęcie

Limitless (2011)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.02.2011 - |18:48|

Dołączona grafika

Opis:
Wyobraź sobie narkotyk, który czyni Twój mózg niezwykle wydajnym i sprawia, że chłoniesz ogromną wiedzę. Narkotyk, który czyni cię nadzwyczaj skupionym, szybkim, sprawnym, a nawet atrakcyjnym. Narkotyk, dzięki któremu pokonujesz wszystkie ograniczenia. Niewyobrażalne staje się możliwe nawet dla Eddiego, który od życia nie spodziewa się niczego. Zażycie specyfiku pozwala mu osiągnąć sukces o jakim zawsze marzył. Ceną, jaką przychodzi mu zapłacić, są: bóle głowy, omdlenia, utraty świadomości, niekontrolowane wybuchy przemocy...

Reżyseria: Neil Burger
Scenariusz: Leslie Dixon
Produkcja: USA
Gatunek: Thriller

Obsada:
Robert De Niro - Carl Van Loon
Bradley Cooper - Eddie Morra
Abbie Cornish - Lindy
Johnny Whitworth - Vernon Gant
Andrew Howard - Gennady
Robert John Burke - Pierce
Tomas Arana - Tan Coat
T.V. Carpio - Valerie
Patricia Kalember - Pani Atwood
Eddie J. Fernandez - Victor

Zwiastun:

Polska premiera: 18.03.2011 r.

#2 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.10.2011 - |15:01|

Bardzo dobry film o nowoczesnym leku NZT, sprawiającym że mózg pracuje na 100%. Świetne role męskie: nieznanego jak dla mnie Bradleya Coopera i co już żadnym zaskoczeniem nie jest, Roberta De Niro.
Akcja ciekawa, wartka, cały czas się coś dzieje, wiele razy zostajemy zaskoczeni. Tak do końca sam nie wiem czy kibicowałem głównemu bohaterowi, żeby jednak mu się wszystko udało czy też oczekiwałem porażki. Konstrukcja filmu jest tak zrobiona, że życie bohatera przypomina sinusoidę, chęć jednak bycia najlepszym powoduje, iż czyni rzeczy, których normalny człowiek by nie zrobił (akcja z krwią).
Do tego świetne zakończenie z morałem.
Minusy - za długi, mimo interesującej akcji cała historia trwa i trwa i końca nie widać. Momentami zbyt cukierkowaty, ale do wybaczenia - 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#3 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.10.2011 - |15:18|

Jakiś czas temu zakupiłem książkę Alana Glynna "Dawka geniuszu", na podstawie której jest ten film, ale nijak nie mogę się za nią zabrać, zawsze jest coś innego. Muszę w końcu sobie przeczytać, no a potem oczywiście mam w planach film i zobaczymy jak to wyszło.
  • 0

#4 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.10.2011 - |18:43|

A widzisz @delta, ty zawsze coś ciekawego napiszesz;) nawet nie wiedziałem, że jest na podstawie książki, muszę się za nią rozejrzeć, lubię takie futurystyczne klimaty, które mogą się spełnić w rzeczywistości.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#5 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.10.2011 - |11:34|

Jest na podstawie książki tylko wydaje mi się, że raczej luźno trzymają się wątku. Tak przynajmniej wyczytałem w niektórych opisach/recenzjach. W sumie dzięki za przypomnienie mi o tej pozycji. Już ją wygrzebałem z dna szafki i leży gotowa do czytania jak tylko skończę to co czytam teraz. Film też już mam więc niedługo dam znać jak to wygląda w porównaniu.
  • 0

#6 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.10.2011 - |20:43|

Jak dla mnie film naprawdę bardzo dobry. Z wielką chęcią go obejrzałem i nie było nawet chwili w której pomyślałbym że marnuje czas. Niestety rozczarowało mnie trochę zakończenie. Jak dla mnie jest ono takie zbyt hollywoodzkie. Osobiście wolałbym jakieś mroczniejsze zakończenie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#7 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.12.2011 - |12:09|

Na prawdę świetny film, na tyle, że aż znalazł się na liście moich ulubionych, obejrzałem już 2 razy, a obraz w 1080p to uczta dla oczu, nie mniej do 10 trochę zabrakło, i 9/10 ode mnie.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.12.2011 - |12:10|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych