Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bedlam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 13.02.2011 - |20:51|

Dołączona grafika

Brytyjski serial opowiadający o Kate, która pracuje wraz ze swoim ojcem, Warrenem, aby zmienić były zakład psychiatryczny w kompleks mieszkalny. Na mocy umowy dostała stylowe mieszkanie, które dzieli z najlepszą przyjaciółką, Molly i Ryanem.
Wszystko jest w porządku, dopóki nie pojawia się jej kuzyn, Joe. Chce tylko przenocować parę nocy, ale wraz z jego pojawieniem się zaczynają się dziać straszne i tajemnicze rzeczy.

Promo

Aktorzy Will Young, Theo James, Charlotte Salt, Ashley Madekwe and Hugo Speer.

Reżyser David Allison, Neil Jones and Chris Parker.

Jestem po pierwszym odcinku, czekałem na eng napisy no ale nadal nie ma. Nie wytrzymałem i obejrzałem, na początek serial dość specyficzny, pierwszy raz oglądam tak i gatunek. Czekam na kolejny odcinek.
  • 0

#2 koloman

koloman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01.03.2011 - |10:32|

Obejrzałem 1 odcinek i muszę stwierdzić, że serial naprawdę miło się ogląda. W końcu jakaś inna fabuła, bo te wszystkie seriale o wampirach mi się przejadły. Moja ocena to 8/10.
  • 0

#3 koloman

koloman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 19.03.2011 - |16:53|

Po 3 odcinku jestem jak najbardziej na tak, ze względu na ciekawy wątek, który się pojawia w tym odcinku. Czekam na napisy do następnych odcinków.
  • 0

#4 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 29.03.2011 - |19:07|

Czy te 6 odcinków to cały sezon? Serial urywa się w trochę dziwnym momencie.
  • 0

#5 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.04.2011 - |21:06|

1x01
Muszę przyznać, że dosyć ciekawie się zapowiada. A kuzyn Jim nie wpada od tak sobie tylko przybywa "z odsieczą" - ma "to coś" jak bracia Winchester z "Supernatural" (których nie jestem fanem) :rolleyes: Niby przez epizod przewija się tylko 4 bohaterów (ojca nie liczę) a się dzieje. Zobaczymy co dalej.
  • 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.10.2011 - |12:13|

Po American Horror Story mam apetyt na jakiś serial w podobnym klimacie. Ktoś oglądał Bedlam w całości bo większość wypowiedzi zaledwie po 1 odcinku (@Mdeem obejrzałeś do końca?). Jakie wrażenia? No i najważniejsze czy to jest spójna całość i czy zakończenie jest w miarę sensowne i ładnie zamyka całą historię. Czy może to jest zaledwie 1 sezon i za rok będzie kolejny?
  • 0

#7 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.10.2011 - |17:21|

Obejrzałem tylko pierwszy odcinek, cofnąłem się do kwietnia - czas Game of Thrones, Killing, Borgias, pewnie dlatego nie pociągnąłem dalej - ale ten pierwszy odcinek był całkiem, całkiem - resztę mam na płytce "na później".
  • 0

#8 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 12.10.2011 - |17:23|

Serial ujdzie, wielkiego szału nie ma i jakoś specjalnie za nim nie tęsknię (chociaż Charlotte Salt chętnie bym jeszcze pooglądał ;)). Formułą trochę przypomina pierwszy sezon Supernaturala: jest główny wątek, który przewija się przez (w Bedlam: wszystkie) odcinki, i w każdym odcinku osobna nadprzyrodzona sprawa, są też młode aktorki w rolach głównych i gościnnych występach. Jeśli chodzi o zakończenie, to Jinn ma rację - z tego co jeszcze pamiętam, 1x6 nie wyglądał na odcinek finałowy, tylko na taki zwykły i bez specjalnego cliffhangera. Zatem generalnie zakończenia nie ma, ale nie przeszkadza to w zakończeniu przygody z tym serialem po sześciu odcinkach.

Info o kolejnym sezonie:

The writers have confirmed that they have started writing series two, though the programme has not been officially renewed.

Użytkownik johnass edytował ten post 12.10.2011 - |17:28|

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.05.2012 - |21:55|

Premiera drugiego sezonu 6 czerwca.
http://www.cultbox.c...-date-announced
Może czas zerknąć na to cudo.
  • 0

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.05.2013 - |23:06|

Rok mi zajęło zabranie się za ten serial, no ale przed chwilą zerknąłem. Niestety wymiękłem po kwadransie i usunąłem z dysku oba sezony. Jakieś młodzieżowe klimaty i to kiepskiej jakości. Nie wiem czemu, ale mocno skojarzył mi się z Buffy. Może 15 lat temu bym to łyknął, teraz podziękowałem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych