reżyseria: S. Shankar
scenariusz: S. Shankar,Sujatha
premiera: 1 października 2010 (Świat)
produkcja: Indie
gatunek: Akcja, Sci-Fi
Czas trwania: 3h
Indyjski film sf.. Na produkcję wydano 35 milionów dolarów. Oglądając ten film poznacie prawdziwne znaczenie słów takich jak niedorzeczność i kicz, co nie tyle co nie przeszkadza a śmieszy. Ponadto jest to film z najbardziej niesamowitymi efektami specjalnymi jakie wiedziałem, przebija spokojnie np Transformers II, i nie chodzi mi to o dopracowanie tych efektów a to co sobą reprezentują. Lecz nie jest to film nimi przepełniony, nie ma akcji przez cały czas, mowa zwłaszcza o końcówce, gdzie naprawdę widać te dolary. Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałem, dajcie mi to co brał twórca Film jest jedyny w swoim rodzaju i zostanie w mojej pamięci na długo. Oglądając finałową walkę siędziałem z rodziawioną buzia..
Ocena filmwebu 4,8 (53 głosy)
Ocena IMDB 7,1 (5,686 głosów)
Odemnie, a co tam 9, chodźby za oryginalność i coś nowego, czego jeszcze nie widziałem.
Uwaga film trwa 3h, i trzeba przyznać że momentami się dłuży. W dodatku jest przerywany tańcem i śpiewami w niektórych momentach filmu, ale jak kogoś to nie interesuje można przewinąć. Ale ogląda się całkiem znośne, myślałem, że będzie cieżej.Polecam obejrzeć chodźby z ciekawości. A finałową akcję i nie tylko myślę, że każdy zapamięta na długo. W dodatku fabuła jest całkiem ok, a i pośmiać się momentami można.
Doktorek tworzy robota którego musi nauczyć uczuć, udaje mu się to i robot zakochuje się w narzeczonej jego twórcy, (zaobrazowanie momentu zakochania przez robota, coś niesamowitego, jak kamera zatapia się w jego wnętrze) to tak w skrócie, reszty nie ma sensu opisywać. W odbiorze przeszkadzać może to, że nie gadają w zrozumiałym jęzku chodź jest przeplatany angielski, przez co trzeba się w 100% skupiać na napisach.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.02.2011 - |22:56|