Skocz do zawartości

Zdjęcie

Endhiran (2010)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.02.2011 - |21:53|

Endhiran aka. Robot

Dołączona grafika
reżyseria: S. Shankar
scenariusz: S. Shankar,Sujatha
premiera: 1 października 2010 (Świat)
produkcja: Indie
gatunek: Akcja, Sci-Fi
Czas trwania: 3h

Indyjski film sf.. Na produkcję wydano 35 milionów dolarów. Oglądając ten film poznacie prawdziwne znaczenie słów takich jak niedorzeczność i kicz, co nie tyle co nie przeszkadza a śmieszy. Ponadto jest to film z najbardziej niesamowitymi efektami specjalnymi jakie wiedziałem, przebija spokojnie np Transformers II, i nie chodzi mi to o dopracowanie tych efektów a to co sobą reprezentują. Lecz nie jest to film nimi przepełniony, nie ma akcji przez cały czas, mowa zwłaszcza o końcówce, gdzie naprawdę widać te dolary. Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałem, dajcie mi to co brał twórca :o Film jest jedyny w swoim rodzaju i zostanie w mojej pamięci na długo. Oglądając finałową walkę siędziałem z rodziawioną buzia..
Ocena filmwebu 4,8 (53 głosy)
Ocena IMDB 7,1 (5,686 głosów)
Odemnie, a co tam 9, chodźby za oryginalność i coś nowego, czego jeszcze nie widziałem.

Uwaga film trwa 3h, i trzeba przyznać że momentami się dłuży. W dodatku jest przerywany tańcem i śpiewami w niektórych momentach filmu, ale jak kogoś to nie interesuje można przewinąć. Ale ogląda się całkiem znośne, myślałem, że będzie cieżej.Polecam obejrzeć chodźby z ciekawości. A finałową akcję i nie tylko myślę, że każdy zapamięta na długo. W dodatku fabuła jest całkiem ok, a i pośmiać się momentami można.
Doktorek tworzy robota którego musi nauczyć uczuć, udaje mu się to i robot zakochuje się w narzeczonej jego twórcy, (zaobrazowanie momentu zakochania przez robota, coś niesamowitego, jak kamera zatapia się w jego wnętrze) to tak w skrócie, reszty nie ma sensu opisywać. W odbiorze przeszkadzać może to, że nie gadają w zrozumiałym jęzku chodź jest przeplatany angielski, przez co trzeba się w 100% skupiać na napisach.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.02.2011 - |22:56|

• 0

#2 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 04.02.2011 - |15:45|

W dodatku jest przerywany tańcem i śpiewami w niektórych momentach filmu, ale jak kogoś to nie interesuje można przewinąć.

Ha ha ha , nie, to ja podziekuje. Dobrze ze czas, w ktorym Indie beda wlaczyc o status supermocarstwa jest jeszcze odlegly, juz wole promowanie kultury chinskiej i te wszystkie "Kocia lapa...transformacja!" i inne takie.

A sekwencje akcji faktycznie hindusi robia niesamowite bez wzgledu na to ile kasy na nie maja, goscie uzywaja fantazji. Wiekszosc z nich jest co prawda beznadziejnie smieszna, no ale pomysly maja.

Szkoda tylko ze wszyscy poza kregiem Zachodu gnie wiedza co to gra aktorska.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#3 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 04.02.2011 - |17:04|

malutki fragment powyzszego filmu

nie wiem co reżyser i scenarzysta biorą ale musi to być naprawde dobre ;]
  • 0

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 04.02.2011 - |18:34|

Up. Nie psuj tym co się zdecydują zabawy ;) To jest praktycznie koniec filmu.

Sakramentos
Oni chyba tak mają, że w każdym filmie musi być taniec i śpiew.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych