Skocz do zawartości

Zdjęcie

Episodes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 29.12.2010 - |15:39|

Dołączona grafika

Opis:
Głównymi bohaterami serialu są mąż i żona, twórcy przebojowego brytyjskiego serialu komediowego, który doczeka się wkrótce swojej wersji amerykańskiej. Okazuje się jednak, że głównej roli w nowej wersji nie będzie mógł zagrać gwiazdor oryginału. Brytyjskie małżeństwo musi przystać na warunki amerykańskich producentów i zgodzić się, aby zastąpił go gwiazdor amerykańskiej komedii - Matt LeBlanc ("Przyjaciele").

Obsada:
Matt LeBlanc - Matt LeBlanc
Mircea Monroe - Morning Randolph
Kathleen Rose Perkins - Carol Ransom
Tamsin Greig - Beverly Lincoln
Stephen Mangan - Sean Lincoln

Zwiastun:

Premiera: 9.01.2011 r.

Użytkownik johnass edytował ten post 27.02.2011 - |09:50|

#2 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.12.2010 - |16:40|

Sama fabuła zbyt uproszczona by z miejsca zachęcić, bo też nie bardzo wiem o czym ma być ten serial? O satyrze na świat seriali i ich twórcach? Czy głupkowatym sitcomem z podstarzałym Joey'em?
Jedynie stacja zachęca żeby po niego sięgnąć i spróbować, może coś na miarę Californication?

Użytkownik Macmax edytował ten post 29.12.2010 - |16:45|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.12.2010 - |17:31|

Właśnie ten serial zapowiada się rewelacyjnie, bo opowiada w komiczny sposób jak w Ameryce robi się remake brytyjskiego serialu, czyli satyra z siebie samego, na dodatek sam Showtime robi różne remakei.
  • 0

#4 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.12.2010 - |10:10|

Pojawiły się już dwa pierwsze odcinki.

#5 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.12.2010 - |12:58|

Każda komedia od Sho dostaje u mnie na początku ogromny kredyt zaufania.
Do tego tematyka i podstarzały LeBlanc awansują serial na mojej liście do "Must see".
  • 0

#6 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 30.12.2010 - |15:45|

David Crane jest znany z tego, że nie do końca wychodzą mu pilotowe odcinki. Tak jest i w tym przypadku.

Za to drugi odcinek - poezja!
  • 0

#7 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 01.01.2011 - |18:51|

Zarys fabularny serialu naprawdę świetny. Już samo intro (scenariusz lecący do USA) robi pozytywne wrażenie. Generalnie ciężko mi przełknąć brytyjski akcent, przez co para scenarzystów średnio mi podchodzi. Za to pracownicy stacji telewizyjnej wyjątkowo udani :) Szkoda, że Joey'a tak mało, ale w kolejnych odcinkach powinien grać pierwsze skrzypce.

Wracając do fabuły - już jeden serial opowiadający o robieniu programu telewizyjnego w jednej z amerykańskich stacji telewizyjnych (również z gwiazdką "Friends") był i szybko został anulowany. Wg mnie "Episodes" ma większy potencjał :)

Użytkownik sephia edytował ten post 01.01.2011 - |18:52|

• 0

#8 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 01.01.2011 - |21:33|

Wracając do fabuły - już jeden serial opowiadający o robieniu programu telewizyjnego w jednej z amerykańskich stacji telewizyjnych (również z gwiazdką "Friends") był i szybko został anulowany. Wg mnie "Episodes" ma większy potencjał :)

Masz na myśli Studio 60 on the Sunset Strip? Jeśli tak to odrobinę zły przykład, bo to akurat był serial ze sporym potencjałem, bardzo inteligentny, miejscami zabawny, ze świetną obsadą. Ale czego innego się spodziewać od Aarona Sorkina, twórcy m.in. The West Wing i scenarzysty Social Network;]

Nie bez przyczyny Studio 60 często pojawia się w rankingach najlepszych pozycji zdjętych przedwcześnie z anteny. Oby Episodes nie spotkał ten sam los. Całe szczęście, że to Showtime, a nie NBC.
  • 0

#9 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 01.01.2011 - |23:56|

"Episodes" ma większy potencjał z tego względu, że robi go stacja, która nie zwykła kasować szbyko swoich produkcji. Próżno szukać seriali, które Showtime anulowałby po jednym sezonie (tak jak w 2007 roku zrobiło to NBC ze "Studio 60"). Poza tym - ciężko oceniać tak naprawdę serial po jednym odcinku, zobaczymy co pokażą w kolejnych. A co do Twojej opinii nt. "Studio 60 on the Sunset Strip" całkowicie się zgadzam :) Niestety NBC potencjał tego serialu bardzo zmarnowała.
  • 0

#10 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.01.2011 - |15:37|

Właśnie jestem po pilocie.
Fajerwerków nie było, chociaż muszę przyznać, że gadki tych asystentów Merca były niezłe.
A już grymas tej szefowej działu komedii i jej "It's funny" rozkładały mnie totalnie :)
Główna para mimo akcentu na razie na minus, ale to nie dla nich oglądam ten serial.
Zobaczymy za tydzień, jak się serial rozwinie, ale jestem dobrej myśli.
  • 0

#11 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 10.01.2011 - |18:09|

Drugi odcinek tez dobry. Dużo humoru i ten wulgarny język. :D
  • 0

#12 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 12.01.2011 - |16:16|

Pilot obejrzany i jestem na tak. Początkowo Brytyjczycy średnio wypadali jednak z każdą minutą co raz bardziej dało się ich lubić. Plus dla asystentów :D Nic tylko czekać na kolejne odcinki.
  • 0

#13 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 15.01.2011 - |16:52|

Jestem po 1 odcinku i powiem, że rewelacji jak na razie nie było. Kilka dobrych momentów, niezłe teksty i ciut śmiechu... Zobaczę 2 odcinek i może on mnie przekona.

Na razie 6/10
  • 0

#14 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.01.2011 - |17:23|

1x01
Średni początek ale zobaczymy co dalej, może się rozwinie i nabierze barw.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 18.01.2011 - |18:54|

2 odcinek już lepszy. Przynajmniej pod tym względem, że znacznie częściej się śmiałem. Obejrzę kolejne odcinki i liczę na to, że będzie lepiej.

6.5/10
  • 0

#16 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.02.2011 - |20:44|

Po 5 odcinkach ocena zdecydowanie w górę.
Nie jest to co prawda Californication niemniej ogląda się bardzo dobrze.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#17 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.02.2011 - |21:14|

Tak muszę przyznać, że po 5 odcinak serial jest coraz lepszy. Coraz więcej humoru się pojawia (i to dobrego) co bardzo dobrze pomaga samemu serialowi. W 5 odcinku były po prostu genialne momenty dzięki, którym uśmiałem się bardzo.
  • 0

#18 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 24.02.2011 - |20:08|

No i mamy koniec pierwszego sezonu. Serialik całkiem fajny, ze spokojem można mu poświęcić te 30 min raz w tygodniu, ale mimo wszystko spodziewałem się czegoś więcej. Na razie 7/10 i czekam na 2 sezon mam nadzieje że będzie lepiej.
  • 0

#19 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.02.2011 - |21:25|

A wiadomo już coś na temat 2 sezonu?
  • 0

#20 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 24.02.2011 - |22:16|

Poważnie? I sezon to 7 30-minutowych odcinków? Takie były zamierzenia czy coś skasowali? Ciężko mi się mimo tak małej liczby odcinków zabrać za to, czy te 7 odcinków opowiada jakąś zamknietą historię czy każdy odcinek jest o czymś innym? Porównujecie do Calfornication, też idzie w klimaty seksu i wszystkiego co z nim związane?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych