Ło matko, takiego dna dawno nie widziałem. Skusiłem się bo film w całości chyba dzieje się w Łodzi, a nawet kręcili u mnie na osiedlu. Zamknęli całkiem spory kwartał na kilka godzin, a w filmie jest całe jedno 2 sekundowe ujęcie
Ogólne wrażenie to jakby ten film nakręcili jacyś amatorzy, którzy o tworzeniu filmów nie mają bladego pojęcia, a przecież za kamerą stał Czarek Pazura, który w biznesie jest od kilkudziesięciu lat więc powinien wiedzieć jak się kręci filmy. Ja wiem, ze to jego debiut reżyserski, ale powinien to zrobić o wiele lepiej, w końcu doświadczenie filmowe ma spore.
Efekty a la Matrix porażka po całości.
O dialogach nie wspominam, po prostu szkoda słów. Sporo wulgaryzmów chyba po to, żeby przyciągnąć młodzież do kin i żeby załapali o co chodzi. To zawsze się dobrze sprzedawało. W swoim czasie takie Psy to był film kultowy chyba tylko dzięki właśnie wulgaryzmom bo jak patrzę na ten film z perspektywy czasu to fabuła też do najlepszych nie należy.
Humor bardzo słaby jakiś taki śmietnikowy, w który zostały wplecione dowcipy z brodą, które słyszane po raz enty zupełnie nie śmieszą, a niektóre to wręcz nigdy nie śmieszyły.
Sporo znanych nazwisk przewija się przez ekran i aż się im dziwię, że godzą się na grę w czymś takim. Ja wiem, że pewnie Czarkowi się nie odmawia, no i pewnie zadecydowały względy koleżeńskie oraz spora kasa. No ale szacunek do samego siebie to trzeba mieć.
O ile jeszcze gra aktorska tych znanych jest całkiem poprawna, o tyle aktorzy, których widzę chyba po raz pierwszy zagrali jakby w szkole aktorskiej chodzili non-stop na wagary. Dno straszne.
Podsumowując, omijać szerokim łukiem.