Odcinek 032 - S02E12 - Twin Destinies
Napisano 26.12.2010 - |09:03|
Odcinek 12 - "Twin Destinies".
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 15.03.2011 - |08:24|
Napisano 15.03.2011 - |10:22|
up
jedyna rozmowa o kryształach i telfordzie to było zdanie, że telford z ziemi chce się połączyć z destiny poprzez samego siebie, który był już usmażony.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 15.03.2011 - |10:22|
Napisano 15.03.2011 - |12:01|
Cofnęliśmy się w czasie tak naprawdę (o ironio...). Naprawią statek po dramatycznych walkach, Telford znowu trafił na ziemię (gdzie jego miejsce najwyraźniej...)
Można było to zakończyć o wiele ciekawiej szczerze powiedziawszy.
Niemniej za całokształt solidne 8.5
Napisano 15.03.2011 - |12:12|
Napisano 15.03.2011 - |14:07|
Będę musiał obejrzeć jeszcze raz, z napisami dla pewności.
Zanim zobaczyłem drugie Destiny pomyślałem że Rush to taka podpucha wystawiona przez Niebieskich ale Destiny to chyba zbyt wiele na ich możliwości.
A na drugim statku miałem wrażenie że zdublowało się więcej osób.
Napisano 15.03.2011 - |16:25|
Mogę się zgodzić, że przejście przez niestabilny tunel może być groźne, ale że wszyscy zginęli ? (Telford przeszedł jeszcze przez stabilny ^^)
Był tylko 1 Telford, ten na Destiny.
Ten na ziemi był w równoległym wszechświecie.
Jaśniej :
Cofając cię w czasie i zmieniając linię czasową Rush stworzył nowy, bezpieczny świat równoległy ..
To że szybko naprawią destiny - wątpię.
Tamte Destiny było takie samo pod względem uszkodzeń ale :
- Jeśli mamy x żywności to teraz mamy 2x żywności.
- Jeśli mamy x leków to teraz mamy 2x leków itd..
Cały odcinek miło się ogląda i muszę powiedzieć że zaskoczyłem się oglądając go .
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...
Napisano 15.03.2011 - |16:47|
Użytkownik Sopranoss edytował ten post 15.03.2011 - |16:47|
Napisano 15.03.2011 - |16:51|
Napisano 15.03.2011 - |16:54|
Kiedy zobaczyłem Trailer myślałem, że może "boscy" obcy zniekształcili tunel czasoprzestrzenny i nasi bohaterowie trafią na nowe "Destiny" stworzone przez wcześniej wymienionych obcych. A jednak... Nie oceniaj książki po okładce( tym razem trailerze ;p ).
Odcinek naprawdę mnie zaskoczył...
Za dużo to ja nie zrozumiałem dlatego teraz trzeba czekać na napisy XD...
Napisano 15.03.2011 - |17:29|
Ale odcinek elegancki, miło się oglądało.
Napisano 15.03.2011 - |19:32|
Parę rzeczy jednak mi nie pasuje i będę musiał jeszcze raz obejrzeć, ale:
jak rozumiem "drugie" Destiny skoczyło w czasie przed połączeniem się z Ziemią, bo w innym wypadku czemu "drugi" Teleford trafiłby na Ziemię. Skoro tak... to czemu o tym fakcie nikt z ziemi nie przrkazal informacji na destiny
Ładnie TJ nagle nas zaatakowal iloscią bohaterów którzy są dobrze znani.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 16.03.2011 - |06:18|
Napisano 15.03.2011 - |20:19|
Jeżeli dobrze rozumiem to statek skoczył w czasie w momencie otwarcia wrót.... Pytanie tylko czemu nikt "nie" przeszedł oprócz telforda.
Napisano 15.03.2011 - |20:34|
@up
Jeżeli dobrze rozumiem to statek skoczył w czasie w momencie otwarcia wrót.... Pytanie tylko czemu nikt "nie" przeszedł oprócz telforda.
Ja obstawiam, że pierwsze połączenie było stabilne i wtedy Telford przelazł, potem była chwila z niestabilnym tunelem, a jak się ustabilizował, to nie prowadził już na ziemie, tylko do innych wrót.
Napisano 15.03.2011 - |20:36|
Skład części zapasowych był do przewidzenia, w końcu nie mogli lecieć nawet jednego odcinka tym złomem - musieli od razu mieć źródełko do napraw.
Jedyna moja nadzieja na rozwój akcji taka, że Telford widmo na Ziemi przedstawi zupełnie inną wersję niż dr Rush Sr
Napisano 15.03.2011 - |21:23|
Napisano 15.03.2011 - |21:59|
Napisano 16.03.2011 - |11:29|
BTW: Nie przepadam za tego typu odcinkami, zabawą z czasem, jako że zazwyczaj nic dobrego z tego nie wychodzi, ale w sumie odcinek był całkiem fajny a co najważniejsze przyjemnie się go oglądało. Chociaż nie do końca jestem w stanie zaakceptować tego cofnięcia w czasie, o ile w przypadku osób przechodzących przez tunel można przyjąć to do wiadomości to o tyle skok całego okrętu jest trudny do zaakceptowania.
Niby jak miałoby do niego dojść? Wprawdzie mówili coś o rozbłysku słonecznym, ale jak miałoby to spowodować przeniesienie okrętu w czasie.
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 16.03.2011 - |11:33|
Napisano 16.03.2011 - |12:14|
No bo kto w końcu podróżował w czasie? Uszkodzona Destiny, czy ta co przetrwała?
Jak to możliwe, że w czasie przeniosła się cała Destiny, jeśli nastąpiło to przy pierwszej niestabilności tunelu, to jakim cudem Telford który odbył podróż przed niestabilnością też przeniósł się w czasie? Skoro wszyscy przenieśli się w czasie, to jak Telford wymienił się ciałem z Rushem na uszkodzonym Destiny, a nie np na sprawnym Destiny? (Sorry, znaczy się dlaczego Rush nie trafił na sprawną Destiny, w końcu jest bliżej?) Jeśli podróż odbyła uszkodzona Destiny i Telford trafił do przeszłości nieuszkodzonej, to dlaczego Ci z nieuszkodzonej nie skontaktowali się przez kamienie z Ziemia i się wszystkiego nie dowiedzieli?
Na Ziemi przepuścili Telforda, który szedł kilka wcześniej niż powinien?
Dalej, moment przejścia przez wrota, radio nie działa i z drugiej strony osłona może być podniesiona, to dlaczego ktoś nie użył kamieni i nie powiedział - Idziemy, opuście osłonę?
Użytkownik Toudi edytował ten post 16.03.2011 - |12:15|
Napisano 16.03.2011 - |12:33|
Chyba inne seriale które oglądałem ostatnio na to wpłynęły ale zanudziłem się na tym odcinku, SGU stracił dla mnie swój urok, może to przez tą wiadomość ze 3 sezonu nie będzie nie wiem. To już drugi odcinek serial który mnie rozczarował
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych