Odcinek 031 - S02E11 - Deliverance
Napisano 26.12.2010 - |08:59|
Ocinek 11 - "Deliverance".
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.03.2011 - |07:56|
No i Rush się zmienia.
Napisano 08.03.2011 - |08:09|
Tylko na końcu chciałem powiedzieć... kosmici weżnijcie sobie tą chloe. Nie posłuchali, a tak obiecujący eksperyment wyglądał.
10/10
Użytkownik biku1 edytował ten post 08.03.2011 - |09:36|
Napisano 08.03.2011 - |11:47|
Spodziewałem się czegoś lepszego po tej przerwie, zwłaszcza że to końcówka. Ogólnie to nie jest źle ale mogło by być lepiej.
Napisano 08.03.2011 - |12:10|
(...)
Spodziewałem się czegoś lepszego po tej przerwie, zwłaszcza że to końcówka.
No jak robili ten i resztę odc tego sezonu to raczej nie wiedzieli że robią ostatnie odcinki :/
A odcinek fajny, mimo że lekko sentymentalny No i Rush powiedział Eli'emu (to nie cytat) że jak sie postara to potrafi ^^
9.5 i czekam na więcej
Napisano 08.03.2011 - |20:20|
P.s. zna morze ktoś miejsce gdzie wiszą wyniki oglądalności z syfy -(SYFU)
Napisano 08.03.2011 - |20:51|
Wooow, new Rush? Pewnie i te obliczenia Chloe były tylko stekiem bzdur..
Napisano 08.03.2011 - |20:52|
Napisano 08.03.2011 - |20:59|
Poza tym, to moje przewidywania się potwierdziły - numerek po niebieskich.
Odcinek przyjemny, 10 - trzyma poziom moim zdaniem już nie mogę się 12 doczekać.
Napisano 08.03.2011 - |23:10|
Liczyłem na to, że Destiny nie okaże się jednak niezniszczalny, a odcinek nam pokazał, że choćby nie wiadomo jak dużo dziur w nim narobiono nadal jest w stanie latać. Problemy, które mieli z osłonami nie ma się co oszukiwać naprawiono dość szybko. FTL nawet nie wiedziałem kiedy, a już był sprawny (a wcześniej jego naprawa miała potrwać znacznie dłużej).
Czułem się przez to trochę wszystko zniesmaczony... Dodam do tego jeszcze to użycie działa głównego - wcześniej kilka strzałów powodowało znaczący ubytek energii i kłopoty z osłonami, a teraz kolejne oddane serie nie sprawiały problemów.
To jest to czego oczekiwałem od twórców SGU - konsekwencji i się na tym przejechałem.
Mam nadzieję, że kolejne odcinki pokażą jednak, że problemy Destiny po bitwie dopiero się zaczną.
Wątek Ursyni wydaje się być skończony - tak samo jak SeedShip'a i jego energii, która mogłaby wystarczyć do zasilenia tunelu na Ziemię. Tak nawiasem mówiąc Ursyni w swoim samobójczym ataku zachowali się bardzo szlachetnie wobec ziemian: poświęcili się wiedząc, ze prawdopodobnie są ostatnimi z ich rasy. Nie jestem pewien czy scenarzyści do końca to przemyśleli;s
Wszystkie te techniczne niedoróbki spowodowały, że nie mogłem się skupić odpowiednio na wątku fabularnym. Nie chciałbym jednak, żeby Rush się zmieniał - wolę jego perfidną wersję, która całkiem nieźle pasowało do realiów SGU...
Napisano 09.03.2011 - |00:02|
Liczyłem na to, że Destiny nie okaże się jednak niezniszczalny, a odcinek nam pokazał, że choćby nie wiadomo jak dużo dziur w nim narobiono nadal jest w stanie latać
ja też. dużo iskierek w środku statku, osłony na 5%, co chwila coś wybucha, destiny w jednym kawałku \o/. nie wspominając już o super flyboyu, który przeleciał promem między stosem automatycznych robosond i nawet się nie zadrasnął. nie lubię takich cudów w sgu.
plus za niebieskich kosmitów i scenę z wbijaniem chloe tego prześmiesznego urządzenia w klatę. już prawie..
do tego fajne ujęcia sekwencji bitwy. te zbliżenia na drony -- prawie jak w bsg, brakowało tylko efektu kręcenia z ręki.
jak ktoś wyżej powiedział, nie jest źle, ale mogło być lepiej.
7.5
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 09.03.2011 - |13:26|
gateworld.net z reguły po dwóch dniach wypuszcza wyniki oglądalności.P.s. zna morze ktoś miejsce gdzie wiszą wyniki oglądalności z syfy -(SYFU)
Powrót szału nie zrobił. Oglądalność wyniosła ledwie 1.04 mln widzów co nawet jak na syfy jest dość kiepskim wynikiem. Ale z drugiej strony po takim cancelu ze świadomością, że nie będzie dalszego ciągu nie ma co się dziwić, że ludzie nie siadają przed ekrany.
Napisano 09.03.2011 - |15:01|
A myślałaś że Pradawni wyślą statek "designed in Belarus, made in Wietnam" ?ja też. dużo iskierek w środku statku, osłony na 5%, co chwila coś wybucha, destiny w jednym kawałku \o/. nie wspominając już o super flyboyu, który przeleciał promem między stosem automatycznych robosond i nawet się nie zadrasnął. nie lubię takich cudów w sgu.
plus za niebieskich kosmitów i scenę z wbijaniem chloe tego prześmiesznego urządzenia w klatę. już prawie..
do tego fajne ujęcia sekwencji bitwy. te zbliżenia na drony -- prawie jak w bsg, brakowało tylko efektu kręcenia z ręki.
jak ktoś wyżej powiedział, nie jest źle, ale mogło być lepiej.
7.5
Napisano 09.03.2011 - |19:54|
Problemy, które mieli z osłonami nie ma się co oszukiwać naprawiono dość szybko. FTL nawet nie wiedziałem kiedy, a już był sprawny (a wcześniej jego naprawa miała potrwać znacznie dłużej).
Problemy nie zostały naprawione - osłona 5% , dygoczący się statek - to nazywa się sprawny ?! ( oni robili wszystko z tym statkiem tylko żeby stamtąd uciec więc ja niczemu się nie dziwie )
Teraz najlepiej niech wyjdą z FTL i wybuchną i będzie po narzekaniach.
Napisano 09.03.2011 - |20:26|
Brakowało mi tylko autodestrukcji w dronach, jakimś innym obcym zabrakło wyobraźni albo surowców.
Napisano 09.03.2011 - |20:26|
Trudne zajmuje mi kilka sekund, niemożliwe kilka minut
Poniżej trochę spoilerowych pytań mam wiec przed oglądaniem nie czytać
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 09.03.2011 - |21:54|
Spoiler
Ad. 1. Ursini jak to ludzie w swoich myślach posuwają sie za daleko i stad powstała ogólna paranoja i szaleństwo ( nie każdy może znieść takie straty - zaślepienie robi swoje )
Ad. 2. Przykład rodem z SGA : Kopia Atlantydy przylatuje nad Atlantyde ( wybuch przegrzanych MPZ nie był gigantyczny )
,,Wielki rój'' miał ładny wybuch tylko i wyłącznie dlatego , że na jego pokładzie była bomba.
Ad. 3. Zakładając , że w ciele Chloe było cos w rodzaju nanitów będących w stanie zapisywać informacje mozna dojśc do wniosku , że zebrała informacje wystarczające Niebieskim ( Chloe bez problemu hackuje system , przełamuje sie przez drzwi itp.)
Ad. 4. Dotychczasowe rasy jakie spotkaliśmy w SG:U były powiązane językowo z Pradawnymi ( Niebiescy - kilka mieli tylko nieznajomych znaków dla Rusha,
Ursini- obsługa Rozstawiacza + rozgryzienie systemów ) więc Drony mogły zawierać po części język Pradawnych .
Użytkownik aster9990 edytował ten post 09.03.2011 - |21:56|
Napisano 09.03.2011 - |23:59|
To zdecydowanie naiwna część odcinka. Skoro złamanie systemu dron było takie proste to jak to możliwe, że drony doprowadziły całą rasę do upadku? Byłoby to sensowniejsze gdyby Ursini w jakiś sposób pomogli przy badaniu drony albo gdyby badania nad droną zawiodły natomiast Seedship zniszczyłby statek matkę w samobójczym locie rozbijając się o niego.4.Jakim cudem Rush i eli złamali kod drona który nie dość że był w innym nieznanym języku to jeszcze pierwszy raz zetknęli się z takim statkiem a oni rach ciach ciach i problem z głowy
Generalnie końcówka odcinka gdzie nasi bohaterowie nie zostali z jakimiś cudami nie widami, tylko z jeszcze bardziej zniszczonym statkiem jest na plus. Tak samo zachowanie Ursini jak i niebieskich.
Napisano 10.03.2011 - |12:29|
A myślałaś że Pradawni wyślą statek "designed in Belarus, made in Wietnam" ?
oo, widzę, że jeszcze wierzysz w mit pradawnych. w sga nie takie rzeczy się działy z nowszą technologią tej rasy. czasami było trzeba floty wraith, czasami wystarczyła prymitywna armata.
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 11.03.2011 - |16:27|
Jak na pradawnych to Destiny jest najsolidniej wykonaną fuszerką ich roboty. Przypomnij sobie co dzieje się z Atlantydą jak padną tarcze.oo, widzę, że jeszcze wierzysz w mit pradawnych. w sga nie takie rzeczy się działy z nowszą technologią tej rasy. czasami było trzeba floty wraith, czasami wystarczyła prymitywna armata.
Odcinek dobry,
Użytkownik scanning edytował ten post 11.03.2011 - |16:31|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych