Skocz do zawartości

Zdjęcie

AVATAR - EXTENDED COLLECTOR'S EDITION [BLU-RAY][USA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.11.2010 - |22:11|

• TYTUŁ: Avatar
  • TYTUŁ POLSKI: Avatar
  • REGION: A (locked)
  • ILOŚĆ PŁYT: 3
  • DATA WYDANIA: 16.11.2010
  • RODZAJ PŁYT: jednostronne dwuwarstwowe BD-50
  • AUDIO: angielski DTS, angielski 5.1, angielski 5.1 descriptive audio (wersja dla niedowidzących), angielski 5.1 family track (wersja pozbawiona ostrzejszych słów), francuski, hiszpański, portugalski 5.1
  • VIDEO: NTSC, kolor, anamorphic widescreen 1.78:1, MPEG 4 AVC 1080p
  • NAPISY: angielskie, hiszpańskie, portugalskie, francuskie, chińskie
  • POLSKA WERSJA JĘZYKOWA: brak
  • DODATKI, BONUSY, EXTRAS:
  • DYSK 1:
    - wersja kinowa
    - wersja specjalna dłuższa o 8 minut
    - wersja kolekcjonerska dłuższa o 16 minut (w tym alternatywny początek na Ziemi)
    - bezpośredni dostęp do dodanych scen
  • DYSK 2:
    - Deleted scenes - ok. godziny dodatkowego materiału
    - Capturing Avatar - 98-minutowy dokument prezentujący proces tworzenia filmu
    - A Message From Pandora - 20-minutowy dokument prezentujący kwestie środowiskowe, które zainspirowały Camerona
    - Production Materials - screen testy z aktorami, różne wersje scen
  • DYSK 3:
    - Scene Deconstructions - ponad godzina materiału, wybrane sceny, które można oglądać w trzech wersjach: ostatecznej, komputerowej i tej kręconej kamerą, można w dowolnej chwili zmieniać sobie oglądaną wersję (to jest very coooooool :D)
    Dołączona grafika Dołączona grafika

- Featurettes - 17 mini dokumentów o różnej tematyce, m.in. prezentacja techniki kręcenia w 3D, którą Cameron opracował
    - Avatar Archives - zwiastuny, 300-stronicowy scenariusz i ponad 600 zdjęć prezentujących szkice, zdjęcia z planu, fotosy, skrypty (wsio w HD), do tego tłumacz wszystkich piosenek Na'vi
    - BD-Live - dostęp do portalu
  • PRZYKŁAD MENU:
  • ZDJĘCIA:
    Dołączona grafika
  • DODATKOWE INFO: całość wydana ślicznie, nakładka dosyć sztywna, wewnętrzne pudełko i sama książka z płytami bardzo solidnie wykonane, ciężkie, grube... Kieszenie na płyty są tak zrobione, że płyty na pewno się nie porysują (w końcu jakiś pomysł), transfer przepiękny, ogląda się bajecznie, chociaż napchali tu nieco więcej, różnic musiałabym szukać z lupą w odniesieniu do poprzedniego wydania :); koszt 95 zł z przesyłką, czyli mniej, niż zapłaciłam w maju za polską zwykłą wersję 1xBD :D

• DO KUPIENIA W: www.amazon.com

• 0
Dołączona grafika

#2 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.12.2010 - |16:46|

Tak mnie nachodzi przy tym nowym wydaniu Avatara. jeszcze przed premierą Cameron powiedział coś, że obcina film o prawie godzinę a brakujące fragmenty znajdą się na DVD. Jak tak patrzę co się dzieje od czasu premiery to najpierw była wersja kinowa dłuższa o 8 minut a teraz DVD o 16. Będą tak dodawać po 10 minut aż każdy zbierze po 8 wydań jednego filmu z innymi dodatkami?
  • 0
don't try

#3 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 01.12.2010 - |22:31|

No tu już chyba nie ma co dodawać, ta dłuższa o 16 min to ponoć ta ostateczna wizja, a reszta została wrzucona do scen usuniętych, łącznie ponad godzinę scen wrzucili... Następna wydana wersja to będzie 3D, ale to już nie dla mnie. Ja tę powyżej traktuję jako ostateczną, ta jest dla mnie, a jak będzie potrzeba z lektorem, to mam tę zwykła...

No i warto dodać, że jest spora przepaść między tym, co jest na blu, a tym, co rzucili na DVD... praktycznie wydanie DVD ma tylko namiastkę dodatków wrzuconych na blu

Inna sprawa, że przy tym filmie, to oni będą jeszcze doić ludzi baaaardzo długo :D
  • 0
Dołączona grafika

#4 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.12.2010 - |22:45|

No to w takim wypadku zwracam honor. Mi tam generalnie rybka mogą sobie robić systematyczne premiery ale jak już zdecyduję się dorzucić go do kolekcji nie chciałbym żeby za pół roku pojawiła się kolejna wersja dłuższa o 8 minut bo poziom irytacji znacząco by się podniósł.
  • 0
don't try

#5 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 06.12.2010 - |18:28|

Porównywałem dzisiaj w sklepie polskie wydania BD i DVD. Na DVD pierwsze dwie płyty to w zasadzie tylko film w trzech wersjach i wersja napisów dla całej rodziny (oczywiście bez wersji rozszerzonej), a na trzeciej - wspomniana przez Slider namiastka dodatków z BD.

#6 Nemon

Nemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.02.2011 - |16:21|

Podobno było ileś tam wersji, a ta wyświetlana w kinach jest jedną z najkrótszych. Ktoś mi nawet mówił, że jest jakaś wersja, że Navi są w innym kolorze, ale to już chyba bull shit.

Użytkownik Nemon edytował ten post 16.02.2011 - |16:22|

• 0
Jak zarobić i się nie narobić?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych